İçeriğe Yönlendir

Skor Tablosu

  1. Çağlar Bayur

    Çağlar Bayur

    Gold Üye


    • Puan

      472

    • Mesaj

      94.271


  2. Mehmet Ozyurek

    Mehmet Ozyurek

    Yönetici


    • Puan

      443

    • Mesaj

      75.616


  3. İlkay Başaran

    İlkay Başaran

    Gold Üye


    • Puan

      371

    • Mesaj

      8.232


  4. Servet Aydın

    Servet Aydın

    Bölüm Sorumlusu


    • Puan

      334

    • Mesaj

      44.500


Popüler İçerik

19-02-2024 'den beri en çok beğeni alan içerik

  1. Qashqai Skypack 2023 model otomatik 4x4 aracımı alalı 5 aya yaklaştı ve 5000 km oldu. Bu süre zarfında, gördüğüm olumlu ve olumsuz yönleri kısaca özetlemek istiyorum. Olumlu Yönleri + Yakışıklı + Cam tavan çok büyük bir ferahlık hissi veriyor. + Motor 158-160 beygir fazlasıyla yeterli + Ön taraf döşeme kalite algısı çok iyi. Gerçekte de iyi. + Tüm düğmelerin erişim ve araç kontrolü çok kolay. + Soğutma ve ısıtma çok başarılı, ısıtmada ptc var. Neden gerek duymuşlarsa iyi ki yapmışlar. + Yol tutuş C5 kadar değil. Ancak tedirgin etmiyor. + Çok çabuk alışılan bir araç. + Yağmur, far, otomatik uzun far, park sensörü, çarpışma önleme gibi sensörleri güzel çalışıyor. + Ses kalitesi yeterli. + Görüş açıları iyi. + Araçta sürüş için uygun pozisyon bulmak çok kolay. + Tüm camlar ve tavan perdesi tek dokunuşta açılıp kapanıyor. Zaten bu olmasa almayacaktım. Japonlar bu konuda kendini düzeltmiş. + İnmesi binmesi çok kolay. arka kapılar tam açılıyor. + Donanım yeterli. + Motor çok sessiz. 100 km hıza kadar zaten 1400 devirlerde yürüyor. + Daha önce Cvt tecrübem olmamıştı. Ben çok beğendim. + Kapı cepleri yeterli ve su şişesi koyulacağını düşünmüşler. C5'te su şişesi arka kapılara sığmazdı. + Far ve sisler led, görsel açıdan güzel.. + Otomatik uzun far çok güzel çalışıyor. + Bir arazi deneyimim olmadı ancak asfaltta 4x4 sistemi başarılı çalışıyor. ani kalkışlarda ani kızlanmalarda falan patinaja düşemiyor, hızlı kalkışta hemen arkadaşar güç veriyor. + Sürüş modları (arazi, kar, standart, eko, sport) mantıklı hareket ediyor. + Arka diz mesafesi yeterli. + Menü kullanışlı. - Arka bölüm aydınlatma yetersiz sadece okuma lambası olarak yeterli. - Konfor D sınıfı bir sedana göre biraz yetersiz. - Arka kapı döşeme kaliteleri düşük. - Arnavut kaldığımı gibi yada kötü parke yollarda ön göğüsten trim sesi. zıplamalarda bagajdan bir ses geliyor. - Yakıt tüketimi şehir içi ve yüksek hız için uygun değil. - Bagaj küçük - Hız arttıkça rüzgar sesi duyuyorum. - Torpido çok küçük - Far ve sisler led, rengi beğenmiyorum ıslak yolda yetersiz kalıyor. Sis farı led olur mu ya. hiç bir işe yaramıyor. Yakıt tüketimi ile ilgili testlerimde, gerçek şehir içi tüketiminde ortalama 10 litrenin altına inmiyor. 130-140 km otoban hızlarında seyredilince 7 litre civarında yakıyor. Uzun yolda 90-100 km hızlarla gidildiğinde 5.2-5.4 litre yakıyor. 100'ü geçtikten sonra hıza oranlı tüketim artıyor. C5 ile aynı yakıtla 40 km daha yüksek hızda gidebilirdim. Aklıma geldikçe eklemeler yapacağım.
    44 Puan
  2. Araç 2020 model 1.33 tce manuel joy paket. Fazla anlatılacak bir durumu yok. 30 binde ilk sahibinden. Uzatılmış garantili. Clio iç hacim olarak bize yetmeyince buna geçtik. Yakıt olarak aratmayacak gibi. 30 km tuzla dur kalk trafiğinden çıkıp ayvalığa 100 sabitleyici ile gittim. Bursada yine bir yarım saat dur kalk oldu otoban. Yolun son 120 km si otoban değil. Bu şartlarda 4.1 ortalama tğketim ile eve ulaştım. Zamanını ayırıp arabayı gebze osb de incelemeye giden, bu sana uygun gel al diyen, satış ve plaka sürecinde yanımdan hiç ayrılmayan Servet abiye, araç sorgulama için telefonunu susturmadığım Mehmet abiye, akşam yanımıza gelen Önder abi ve Köksala, sabah gebzede bir evde bulduğum cenazenin savcılık ve adli tıp işlerini takip eden Cem e çok teşekkür ederim.
    33 Puan
  3. 2012 e90 320d m sport aracımdan sonra w205 c180 amg ye geçiş yaptım. Hatasız boyasız 160bin kmde
    28 Puan
  4. Herkese Merhabalar Geçenlerde bahsetmiştim ford ka aracımı satıp yeni bi araba almayı düşünüyodum. Nitekim o gün geldi severek bindiğim ford ka aracımı satıp,1 gün sonra Enişteme ait olan Seat ibiza 2014 style paket 55 bin km deki aracı 570.000 tlye satın aldım.Bu güzel haberi çok sevdiğim forumdaki sizlerle paylaşmak istedim.Allah herkesin gönlüne göre versin.Bi maşallahınızı alırım:)
    26 Puan
  5. Foruma uğramayalı biraz vakit olmuş. Güzel bir haber ile geleyim dedim. 1,6 TDi DSG 2019 Liftback bagaj kapağı için aldım diyebilirim. Çok memnunum tavsiye ederim
    23 Puan
  6. Vesile ile 🧿 Konusunu ve gözlemlerimi yakın zamanda paylaşacağım
    22 Puan
  7. Mondeo Mk3 ile iki yıllık beraberliğimiz bir ay önce sona erdi. Aklımda LPG'li otomatik, galeriye gidince abi biz buna fiyat vermeyelim dedirtmeyecek normal bir piyasa arabası alma fikri vardı. Çok farklı araçlari inceledikten sonra Mondeonun satışı esnasında eksperde beklerken alan arkadaşla ne alacağım konusunda sohbet ediyorduk. Ben aklımdaki fikirleri söyleyince bizim eniştede Civic var satmayı düşünüyor dedi olurdu olmazdı derken Mondeonun başında civic in pazarlığını da bitirmiş olduk. İlk sahibinden, 2022 ye kadar yetkili serviste bakımları yapılmış sonrasında da özel serviste bakımlarına devam edilmiş, silecegine varıncaya kadar serviste değişmiş, boyasız, degisensiz 165 binde fabrika çıkış LPG li Eco Elegance Civici almış olduk. Maşallahı esirgemeyin 😊
    21 Puan
  8. Arabayı aldığımdan beri aklımda olan bir güncellemeyi yaptım bugün.
    21 Puan
  9. İstanbul’da bir Diş Hekimliği Fakültesindeki gençlerin gündüzleri ders çalıştıkları, eğlenip, sohbet ettkleri, akşamları da kafayı çektikleri ormanlık bir yere şaka olsun diye derste kullandıkları kafatasını gömüp bir de üzerine bardakları koyup burada Bardakçı Baba yatırı var diye söylenti çıkardığını, zamanla mahallelinin de buna inanıp burayı bir yatıra dönüştürdüğü, Bardakçı Baba yatırının hikayesini bilenler, duyanlar vardır. E bilmeyenler de şuan da öğrenmiş oldu. 😊 Hikayenin kapsamlı hali aşağıdaki linkte https://tr.linkedin.com/pulse/bir-türbe-hikayesi-bardakçı-baba-reha-ersavcı işte bu hikayeyi bir tiyatro oyunu haline getiren yazarımız sayın Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı, yönetmenimiz sayın Cafer İlhan’ın yönettiği Bardakçı Baba adlı tek perdelik tiyatro oyunumuzdan kısa bir bölüm paylaşmak istiyorum. Dabaz hastalığına yakalanan Necati Amca acaba Bardakçı Baba sayesinde şifa bulacak mı? Cevabı videoda. 😊 Bardakçı Baba adlı tek perdelik komedi oyunumuzu bu yıl tekrar Mayıs ayı içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Şükran Güngör-Yıldız Kenter Tiyatro Salonunda sahneleyeceğiz. 3 yada 4 farklı karakteri oynayacağım oyunumuzun tarihi belli olduğunda haber vereceğim. Ücretsiz biletli olacak oyununuza tüm dostlarım davetlidir.
    19 Puan
  10. Siyasi mesajları gizledim. Herhangi bir konuda insanları ayrıştıran, dışlayan, aşağılayan mesajlar yazanları engelleyeceğim.. Haberiniz olsun.
    19 Puan
  11. Türk donanması Amerikanın bize ikinci elden itelediği, yada Almanların gönül rızasız yapıp sattığı yada Gölcük tersanelerinde binbir Alman Nazı çekerek yaptırdığımız Fırkateynleri ile doluydu Türk Amiraller bu durumu beğenmiyordu, Amerikannın çürük Asbestli yüzen kanser gemileri "tepe" sınıfı geldikleri gibi 5-6 yıl sonunda hizmetten çekilmişti. Amiral Özden Örnek paşamız gibi bir adam çıktı, "Milgem" projesini başlattı. Milgem 1 2 3 4 derken sonunda ilk firkateyn Milgem 5 suya indirilir. Fakat öyle bir anda denize inmiştir ki, geminin topu hariç hepsi ambargoya girer. SSB seferberlik yapar, tüm ambargoya tabi ürünler yerli imkanlarla yapılır. Geminin bir gemisavar güdümlü mermiye ihtiyacı vardır, sonuç " Mavi vatanın çelik kılıcı; Atmaca Ateş!" Geminin bir yakın hava savunma silah sistemine ihtiyacı vardır sonuç : Gökdeniz. Geminin en önemli parçası dikey atış sistemine ihtiyacı vardır. Çare Midlas. Gemi türlü türlü Yerli sensörlerle donatılır. Karşınızda, Türk Deniz kuvvetlerinin bağımsız mücadelesi Milgem 5 TCG İstanbul Sinop açıklarında Midlas test atışı ilede gönüllere su serpmiştir. Milgem 5 bir bağımsızlık mücadelesidir.
    17 Puan
  12. Hayırlı olsun kardeşim.. Güle güle kullan.. Gelişinden mutlu olduk.. Gidişinden daha çok tabi Biraz daha dursan kim bilir nelerimizi alırdın.. Koca amfi wofer gitti ya la.. Baktım dolaptan idriyor. Test edecek sandım.. Çıkış kapısının yanına koydu. Hoparlörleri nerde diyor.. Al dedim onları da al.. Onları da aldı
    17 Puan
  13. Yurtdışı yazarlara kapatsak mı bu forumu..
    15 Puan
  14. Rahmetli ağabeyim Op.Dr. Zafer Güngör .Muş'un ilk tıp doktorlarındandı Ağabeyimin ilginç hikayesi var. Babamın ilk hanımı Bitlis milletvekili Selahattin inanın kardeşi olduğu için Aileyle beraber Bursa da sürgüne giderler. Babam da bir kavga olayından hapise girer ve tesadüfen Nazım Hikmet ile aynı koğuşa düşer. Yokluk günleri. Ağabeyim lise öğrencisi. Nazım ve koğuşundakilerin yaptığı işleri dışarda satıp hep kendine hem koğuştakilere gelir sağlar. Tahsile devam etmek istemez ise de Nazım Hikmetin ısrarlı sonuçları ile devam kararı alır ve İstanbul'a gelerek Tıp fakültesine girer. Zor şartlar da okurken, Dedem, Muş belediyesinden mecburi hizmet karşılığı ona burs sağlar. Okulun Bitmesine yakın MUŞ siyasetçileri "Bu adam okumuş gelir burdan aday olur" diye mecburi hizmetini kaldırılırlar. Bunun üzerine cerrahlık ihtisasını Diyarbakır'da yapar. Memleketine hizmet edemedi ama Ege bölgesinde çok ünlü bir doktor olarak ,şifa dağıtıp hizmet verdi. Kula, Gördes, Salihli, İzmir, halen rahmetle yad ederler. Tüm doktorlarımızın Tıp bayramını kutluyoruz. Allah eksiklerini göstermesin.
    14 Puan
  15. Türk Deniz kuvvetleri Libya olayları esnasında Trablusgard hava şemsiyesi kurmuştu. 4 adet Gabya sınıfı gemimiz, stoklarında yeterince ESSM muhimmatı olmadığı için eski MK13 lanceri ile fırlattıkları 1970 model SM 1 füzeleri ile 5 adet çin yapımı Hafter ihası Wing loong 2 düşürmeyi başarmış, hatta fırlatılan SM-1 füzelerinden biri hedef erken imha edilince kendini imha etmek yerine tarlaya düşmüştü. Mk-13 lançeri ve Sm-1 füzeleri deniz kuvvetleri teknisyenlerinin üstün gayretleri sayesinde halen aktifdir. Bu füzelerin 2020 yılında hizmetten çıkarılmaları gerekiyordu , fakat halen servisteler. Libya hava şemsiyesi görevi Natoda ders niteliğinde anlatılmaktadır. Mk13 lançerinin üzerinde vurdukları Wing loang ihaları işlidir. Bu ihalar Libya Trablusgard eğitim alayındaki 35 acemi askeri akşam ictiması sırasında saldırmış ölmelerine sebeb olmuştur. Burda bir Mk-13 ve sm1 füzesi nasıl fırlatılır gösterilmektedir.
    12 Puan
  16. Şehrin rengi soldu..Biraz renklendirmek lazım..
    12 Puan
  17. Eşimin 10 günlük ortalaması.
    12 Puan
  18. Belgeler konuşuyor
    12 Puan
  19. Efendim? Yakıt bana ne çekiş sistemi size ne vergisi beybi!
    12 Puan
  20. C5 ile aynı yakıtla (benzin) hiç gidemezdin ki abi ohoooo dizeldi o. Baştan başlayacaz demekki anlatmaya. Neyse. Hayırlı olsun yakışıklı araba ama nissn xtrailden başlar.
    12 Puan
  21. Bilenler tanıyanlar bilir, temsili olan hiç bir ideolojiyi, hiç bir partiyi benimsemiyorum. Farklı ideolojik düşünceler içindeyim ve şu an beni temsil edebilecek bir parti yok. Mevcut iktidarı yaşım yettiğince daha öncekileri olduğu gibi başarılı ise tebrik eder başarısız ise eleştiririm. Hayat felsefem bu, futbol takımı tutmam, futbol takımı tutar gibi parti de tutmam. Metin hocamın dediklerinin altına imzamı atarım. Ben pomem başvurusu fetö tarafından engellenmiş bir vatandaşım. Benden daha düşük puan alanların asli listeden girdikleri dönem ben yedek listede bile yoktum. Üniversite okurken fetö düşmanı olduğum en az pkk düşmanı olduğum kadar netti. İki tarafın da listesinde vardım. Ben üniversite okurken halen Türkçe olimpiyatları düzenlenir beraber ıslandık şarkıları söylenirdi. Şu ya da bu cemaat ya da tarikata bu kadar tolerans gösterilirse ne olduğunu, ne olacağını gördük. Hiç bir cemaate, tarikata, şu ya da bu ideolojinin gençlik kollarına peşkeş çekilemeyecek kadar kıymetli bu ülke benim için. Hata yaptılar, özür dilediler, kendi adıma özürlerini kabul etmiş değilim. Aynı hatayı tekrar yapıyorlar. Kontrol edemediğin oluşuma verilen güç artık senin değildir. İlaveten, bu ülkenin her ferdi, her genci kıymetlidir. Ondan olması ya da bundan olması, dini, ırkı, mezhebi falan beni zerre ilgilendirmez. Bu ülkenin kuruluş değerlerine benim kadar değer veren herkes benim için değerlidir. Bu bahsi açılan konudaki eleştirimdir. Bir dönem, hepimizin bildiği gibi kendi ülkemizde bu vazifeyi başka bir devlet üzerinden yürütüyorduk. Bahse konu devlet görüntüleri hep iş işten geçtikten sonra paylaşıyordu. Karakollarımız imha ediliyor, yollar kesiliyor, köyler yakılıyordu. Her şey bittikten sonra heron görüntüleri tarafımıza paylaşılıyordu, oturup izliyorduk iş işten geçtikten sonra. Bu gün bir şekilde bu işi aştık. Başka ülkelere bu ürünleri satar hale geldik ki bu başarıdır. Biz yıllardır gece uçuşu yapamayan helikopterler (Sn. Pamukoğlu Paşa'nın söyleşisine göre) ile kendi ülkemizin bir kısmında kullanımı yasak olan tanklar alıyorduk. Muharip hava gücümüzün en etkin unsuru f16. Bunları da listeye eklersek savunma sanayii konusunda ilerledik diyebiliriz. Muharip helikopter güzel, tank ne durumda çok takip etmedim ama milli muharip uçak konusu önemli benim bakış açıma göre. Milli mühimmat işi de mühim, sular kaynıyor. Nato her zaman olduğu gibi ilk zorda kaldığımızda bize sırtını dönecektir. Kendimiz için varolmak zorundayız, varolmak içinde üretmek zorundayız. Bu da övgüm. Tabi Kaanı uçurduğumuz şu günlerde bize optik lens satmadı ambargo uyguladı bizde yaptık kardeşim diye bahsettiğimiz kanadadan mercimek gelmezse ne yiyeceğiz o ayrı muamma.. Bu da ironim...
    12 Puan
  22. 1.vitesle geziyor , aklına gelince 2ye alıyor değil mi?
    11 Puan
  23. Tüm veriler doğrultusunda öğrendiklerimizi özetlersek, Birinin şanzımanı yok, dişlisi çok. Diğerinin şanzımanı var, dişlisi yok Birinde çok vergi ödeniyor, diğeri de bir üst dilimden ödeniyor. Biri 160' ı geçmiyor, diğeri de az bassa o da oluk oluk içiyor. Biri dikiş görünümlü baskılı kaplaması var. Diğeri tangır tungur gidiyor. Biri tek teker gidemiyor, öteki 4x4 ama o da gidemiyor. 15-20 litreler havalarda uçuşuyor, piller ısınıyor, ............ liste uzayıp gidiyor . Yahu Abiler, arkadaşlar siz o kadar para verip başka araba bulamadınız mı Allah aşkına.
    11 Puan
  24. Kapi kilit tusunun yine kronik kaplamasi gitmisti. Komple soketi cikarmak icin dösemeyi cikarmak gerekiyor. Klipsleri kirmamak icin sadece tuslari cikarip, orjinal cikma parcadan saglam tuslari aktardim.
    11 Puan
  25. Merhaba Olayı siyasallaştırmadan, Kanada ambargosu ile nasıl bir sürecin içine girdik aşağidaki videoyu sadece işaretlediğim yerden Kadir beyin anlatımı ile dinleyin. Akabinde neyi başardığımızı çok daha iyi anlıyacaksınız. Cats temel sorunları, neden ard ardabomba atamıyor oluşumuzu zamanla nasıl aşıldığını anlatıyor. Neredeyse bir yıldır Aselsan cats Afrika sahasında işidcileri avlamak için kullanılıyor ve burdan alınan geri dönüşler ile geliştiriliyor. İki yıllık denemelerin sonunda nihai ürün Aselflir 500 ortaya çıkıyor
    11 Puan
  26. Model 3 yeni versiyon mu? Bir de Allah başka dert vermesin.
    11 Puan
  27. Yaklaşık 5 aydır radardan kaynaklı sorun yaşıyordum ekranda sürekli arıza ışığı yanmasından ve en önemliside hız sabitleyiciyide devre dışı bırakması canımı sıkıyordu. En kötü ihtimal komple radarı iptal ettiricektim beyinden arıza ışıklarından kurtulup( çarpışma önleyici ve adaptif cruise control çalışmıycak) ama hız sabitleme sorunsuz çalışacaktı. Daha kötüsü ne olabilir dedim ve radarı söküp parçaladım Fark ettimki söket kısmının olduğu yer aşırı sallanıyor. Ölçü aletile kontrol edince orda bir temazsısslık olduğunu fark ettim. Plastiğin içinde kaldığı için komple kırdım o parcayı içerisinden geçen sokete giden pin baglantılarını tek tek ayırdım. Çok ince ve bir birlerine yakın olduğu için müzik sistemi tamiri yapan arkadaşa götürdüm onda bu tarz küçük alanları rahatça lehim yapabilceği cihaz vardı. 7 tane sokete giden pinleri tek rek birbirine lehimledi ölçü aleti ile kontrol edince hepsinin sorunsuz soketten radarın içerisine bağlantı sorunu kalmadığını görünce tekrar topladım radarı ve soketi kırdığım kısmınıda güzelce plastik kaynat ettim ve araca monte ettim. Artık hiçbir arıza ışığı yanmadı ve bütün özellikler sorunsuz çalışıyor. 1 haftadır kullanıyorum bir sorun yok şimdilik.
    10 Puan
  28. Yeni müzik ünitemiz Amazon aracılığı ile taaaa İspanya'dan geldi.
    10 Puan
  29. Paçağina siçtuğum
    10 Puan
  30. bagaj beyni mi bu?
    10 Puan
  31. Tamam yahu Niva’yla gelirim ben dert etmeyin, döğüşmeyin kuzum
    10 Puan
  32. Cehalet çok güzel şey..Ağzına geleni söylüyosun..Sonra da ben mağdurum bana cahil dediler aşağıladılar hede hödö..Biz bir şey yazmadan evvel kırk kez düşünüyoruz..Bu da terbiyemizden sanırım..Bu arkadaşın önce Ali den özür dilemesi lazım.. Hepimizin hayatında bir çentikleri var maalesef..Benim de zamanında KSÜ de misafir hoca olarak ders vermeme tahammül edemedi bu muhteremler.Bu adam bizden değil dediler.Benim gireceğim derslere ilahiyat fakültesinden hoca atadılar..
    10 Puan
  33. Eski arabayla uğraşılmaz, hem de büyük motör, satıp Egea almanı tasviye ederim.
    9 Puan
  34. Her işin bilişim tarafı var öyle değil mi. Ülkede halk faizden kaçacağım derken parayı mala arsaya eve yatırıyor dünyanın en pahalı gayrimenkul ülkesiyiz ve altın stoklayıcısıyız. Ama devlet yabancıdan dolarla yüzde 10 ile borçlanıyor. Emmi kredi ile araç aldım ama paramı faize yatırmadım diyor. Banka o parayı nerden buluyor. Sendikasyon ile yurtdışından..ülkenin temel sorunu bu. islami hassasiyetleri katılım bankaları ile bir nebze aşmaya çalışanlara lütfen kötü gözle bakmayalım, çok hayırlı iş yapıyorlar. Paradan para kazanmak değil o.. Buna hizmet diyoruz. paradan para kazanmak da zaten hizmettir. Tefecilik başka birşeydir. Sen ben o paramızı bankaya faize yatırmaz isek esnaf tefeciye mahkum olur. Devlet katar'a dingilize faiz ödemeye mahkum olur. Bunu mu istiyorsunuz. Çok kötü konuşmak istemiyorum ama 21. yüzyılda ekonomi kitapları çatır çatır herşeyi anlatırken hala nas diyenlerin halini bırak bu yüzden bizim halimiz ortadadır. Faiz haram diyenler lütfen katılım bankasına yönelsin. Yeter artıkın. Akıl ve bilim diyorum.
    9 Puan
  35. Günümüzde finans sistemleri kurumlarının ticaretinde sistemin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. İslami yönden bu konularda hassas/farklı düşünen kişiler sistemin dışında mı kalsın yani. Adına her ne derseniz, alim, ulema, fetva meclisi vs, bir şekilde bu sistem için haram/mekruh kısmından maksimum düzeyde kaçınarak nasıl bir yöntem izleyebiliriz diye düşünülerek sisteme katılmak için kafa patlatılmış katı kurallar koyulmuş mevzuatları var. Biz vatandaş olarak kendi vicdani hükmümüzü elbette veririz amadetaylı fıkıh bilgisine sahip olmayabiliriz. (araştırırısak çok yönlü tabi oluruz) Ben yıllardır bir tanesi ile çalışıyorum çok defa şahit olduğum bazı hususlar oldu, bazılarını forumda da yazmıştım. Ben bu konularda mümkün mertebe kaçındıklarını ve olması gerekene uygun şekilde ticareti yönettiğine şahit oldum. Güvendim. Eğer bir hile/hurda yapıyorlarsa günahları boyunlarına. Açık açık böyle bir hususu gözetmediklerini söyleyenlerin yerine gözetiyoruz diyenleri tercih ediyorum sizin dediğinize göre aynı ise bile bu tarafı seçiyorum. Çalıştığım katılım bankasından 3 kez finansman desteği kullandım, hiçbirinde karşı tarafa giden para benim hesabımdan geçmedi, hiçbirinde vekalet mesajı/telefonu gelmeden işlemin yapılmasına izin vermediler. Vekalet gelmeden yapılan bir işlemin ödemesini yapmadıklarını gördüm. Bizzat yaşadığım 4-5 durum daha var. Yani demem o ki usulüne uyuyorlar en üst düzeyde kaçınıyorlar. Mesela 3 yıl önce 75.000 TL lik bir yazılım almam gerekiyordu, 12 taksitle 84.000 olarak ödemeyi kabul ettim ama sistemde yaşanan bir sıkıntıdan dolayı benim 12 taksit durumu görünmemiş ve tek taksit olarak düştü sisteme. Arayıp durumu izah ettim 3 gün sonra döndüler ve 75.000 i vade farksız 12 ye bölmüşler. Hemen aradım dedim bu işte hakkınız geçer ben istemiyorum. Banka üst kurulun cevabı peşin alınmış ve baştan akitleşilememiş bir şeyi vade farkı ile bölemeyiz. Sizinde ticaret dengenizi bunu tek taksit olarak ödeterek bozmak istemeyiz, bizden taraf hakkımız helaldir, hayırlı olsun dediler. Hatta bir diğer kullandığım finansmanda piyasada oranlar 1.96 - 2.05 arasında geziyorken sadece Ticari finansmanda geçerli 12 ay için 1.40 oran vermişlerdi, Yahu bu nasıl oran çok düşük kalıyor nasıl veriyorsunuz diye sormuştum. Cevaben pandemi döneminde beklenenin çok üstünde kar ile kapattıklarını ve bu karın bir kısmını ticaretle uğraşan müşterilerin finansal sıkıntılarında kullanmak üzere tahsis edildiğini bu yüzdende bu şekilde düşük orandan verdiklerini söylemişlerdi. Ha bu arada ismi lazım değil başka bir katılım bankası tanıdığım birine ihtiyaç finansmanını nakit olarak verdi, yani istersen git o para ile içki al... Benim gözümde bitti. Katılım sigortası benimde gözettiğim ve takip ettiğim bir durum, izliyorum. Emmi bir tanesinin acentesi olsun geçelim o tarafa
    9 Puan
  36. Hocam başarılar. Yakın olsak çökerdik oraya Gebze’de de portifci baba türbesi varmış. Gidenler diod triac bağlıyormuş kapısına. Bilmem kaç yüz yaşına kadar yaşamış valla bak
    9 Puan
  37. Karşı tarafın sigortadan saç ekilmiş tramerde geliyor
    9 Puan
  38. Twingo ile geçtiğimiz hafta Gümüşhaneden istanbul ve bursaya bir yolculuk yaptık ailecek. Ağzına kadar doluydu araba. Git gel toplam 3000 km yol yaptık maşallah sorunsuz tamamladık. İstanbulda aracın aks körüğü ve arka fren balataları değişti 550 tl parçalar 500 tl işçilik. Bursada cam tavanın halat ve ayakları değişti. 4000 tl Geldikten sonra çinden gelen mercekli ampulun montajını yaptım twingonun far yuvası ufak olduğundan tadilat gerekti. Yolculuğun maliyeti ise toplamda 4142 tl Km başı 1.39 tl 100 kmde ise 6.9 lt lpgye denk geldi.
    9 Puan
  39. 9 Puan
  40. Bunların neredeyse hepsi yanlış. 1560 cc olan motor 1.6 TDCi, bu arabalarda hiç kullanılmadı. Bunların hacmi 1498cc Motor PSA motoru değil ford motoru. İkisi arasında pistonlar ve krank dışında ortak yan neredeyse yok. ECU enjektör falan komple farklı. Blok geliştirmesi ortak ama sadece ortak, aynı değil. PSA şanzımanını Ford a takamazsınız mesela priz direk farklı, oturduğu yerler farklı, flanş lazım vs vs blok da aynı değil kısacası. (PSA daki şanzımanın Aisin olması da etken) . 8 ileri tork konvertörlü 8F35 kodlu şanzıman Ford-GM ortaklığıyla geliştirilen şanzımanın ford versionu (astra K' diesellerde aynı şanzımanın 9 ileri versionu var.) Arabanın, 3-4 depoda bir 10lt AdBlue eklemek dışında gıcık olduğum herhangi bir şeyi de yok. Şanzıman falan gayet kararlı çalışıyor. Donanım konusu zaten ziyadesi ile kişisel bir olay. Kronik diyebileceğim tek konu da ara sıra teybin ön hoparlöründen ses gelmemeye başlıyor. Factory reset yapıyorsun düzeliyor. (radyo kayıtları falan aynı kalıyor) Update varmış bununla ilgili ama onunla uğraşacak ne zamanım var ne de niyetim. Çalışıyor işte.
    9 Puan
  41. Bizim tarafımız belli hocam. 10 milyon mülteciyi ülkemize sokup, demogojik yapıyı değiştirip sonrasında da söylemlerini katilden kardeşime çevirmeyenler olduğu sürece, gayet güzel, bağımsız ilerleriz. Dün "onu seçerseniz darbeci başkana oy verirsiniz" diyen, bugün darbeci başkanı ağırlamak için ayağına davet götürüyor. Neyse, çok doluyum, daha silivri de ısınmamıştır, iyiyim böyle
    9 Puan
  42. araba 3-4 gün çalışmamışsa yola çıkmadan önce gönlünü alıyor musun bi çiçek felan mesela?
    9 Puan
  43. Apple cihazları için gelen yenilik ve gelecek güncellemelerin içerikleri hakkında düzenli yazacağım bir köşe olsun istedim. Geçenlerde çıkan X.4 sürümleri ile konuyu başlatıyorum; MacOS 14.4 ile gelen yenilikler -> 18 adet yeni insan ve uzuv emojisi eklendi. Mantar - Kırık Zincir - Lime - Kafa sallama emojileri klavye arayüzüne eklendiler. Safari'deki Favoriler sekmesine sadece sitelerin ikonlarını gösterme özelliği eklendi. Mesajlar uygulamasına "İş Bildirimleri" adında yeni bir özellik geliyor. Bu özellik sayesinde çalıştığınız kurumlar size birinci elden güvenilir bir kanaldan Sipariş durumu, Dolandırıcılık ihbarları, Uçuşunuz hakkındaki son gelişmeler, banka aracılığı ile yapılan ödemelerin durumları gibi konularda mesajlar alabileceksiniz. Podcastler uygulamasına büyük bir güncelleme geliyor. Artık Podcastlerinizin Transkriptini tamamen okuyabilirsiniz. Ayrıca bu transkript içinde arama yaparak Podcast'ı belli kelimelerin olduğu yerlere kadar ileri sarıp oradan devam edebilir ya da belli cümleleri kopyalayabilirsiniz. Kritik güvenlik güncellemeleri ve ufak hata düzeltmeleri. iOS 17.4 ile gelen yenilikler -> Ten renkleri ve cinsiyetler dahil edildiğinde 118 adet yeni emoji geliyor. Podcast'leri okuma ve içerisinde arama yapma özelliği MacOS gibi iOS içerisinde de kullanılabilir olacak. Bulut Oyunculuğu (Cloud Gaming) artık iPhone cihazları üzerinden erişilebilir olacak. Nvidia GeForce Now ve Xbox Cloud Gaming kendi uygulamalarına sahip olacaklar. iOS 17 ile gelen Çalınan Aygıt Korumasına ek bir katman daha ekleniyor. Artık cihaz tanıdık olmayan lokasyonlara göre yaptığı otomatik eylemleri bir süre erteleyebiliyor ya da erkene çekiyor. Yani etrafını analiz edebiliyor. Güncellemenin ağır topu bence bu. Artık Siri gelen mesajları farklı dillerde okuyabiliyor. Yani görme engelli birisi de Siri aracılığı ile Türkçe olarak WhatsApp üzerinden mesajlaşabilecek. Şahsen denedim ve güzel çalışıyor. Zamanla iyice geliştirilecektir. Ek olarak bizi ilgilendirmese de AB ülkeleri mağazalarına ek olarak 3. partilerce geliştirilen uygulamaları da telefonlarında kullanabilecekler ancak bu Apple'a göre büyük bir güvenlik açığını da beraberinde getirecek. Bu özelliğin opsiyonel olacak ve bazı konularda kullanıcıya vadedilen bazı şartları geçersiz kılabilecek. Yani eğer telefonunuzdan verileriniz çalınırsa Apple bundan sorumlu iken üçüncü partileri ve kullanıcı tarafından verilen izinleri bahane göstererek davadan sıyrılabilecek. Kritik güvenlik güncellemeleri ve ufak hata düzeltmeleri. watchOS 10.4 ile gelen yenilikler -> Bazı kullanıcıların telefonun rehberini senkronize edememesi problemi çözüldü. Çift dokunuşla tüm bildirimi görüntüleme seçeneği yerine genişletme seçeneği de eklendi. Bazı kullanıcıların ekrana dokunduğunda dokunmatiğin yanlış algılamasına sebep olan bir sorun çözüldü. Apple Pay kullanırken Assistive Touch ile aktive edilen ödeme ekranı artık parola ile ek bir güvenlik katmanı ile korunuyor. Yani kullanıcılar şifre girmeden direkt olarak Apple Pay özelliğini saatleri üzerinden kullanamayacak. visionOS 1.1 ile gelen yenilikler -> Bazı teknoloji otoritelerine göre dramatik bir gelişme sunan visionOS 1.1 sürümü ile Personaların daha gerçekçi görünmesi özelliğini getiriyor. Major animasyon hataları düzeltildi. Uygulama entegrasyonları geliştirildi. Bazı Web Sitelerinde çalışmayan geçiş anahtarı özelliği düzeltildi. Göz takibinin bozulduğunda Vision Pro'yu çıkarıp tekrar takana değin tekrar kalibre edilememesi problemi düzeltildi. Kullanıcıların gerçek olmayan oturumlarında kesinti olduğuna dair bildirimler almalarına sebep olan hata düzeltildi. Sürükleyici alanların VisionPro çıkarılıp tekrar takıldığında aynı yerden devam etmemesi özelliği düzeltildi. Vision Pro için oluşturulan uygulamaların ön kamerayı istendiği gibi kullanılamaması problemi çözüldü. Volumetrik Sahneler özelliği ile sahneleri daha yakına koymayı sağlayan yeni bir özellik getirildi. Mac Virtual Display ile AirPlay'in çakıştığı bilinmektedir ve problemin çözümü devam etmektedir. Erişebilirlik ayarlarına bağlı olarak cihaz üzerinde yapılan değişikliklerin uygulama çökmelerine neden olduğu bilinmektedir ve problemin çözümü devam etmektedir.
    8 Puan
  44. Aksiyon devam.
    8 Puan
  45. Üfff, Harika. Istırırım. Hayırlı olsun beybi. Evet fotoda aracı aşırı detaylı şekilde incelerken görüyoruz kendisini. " Abicim kaputu bi açar mısın, hmm güzel, olur bu. İko bu sana uygun gel al" Sesli düşünür: Ne işim var burda .. , bitse de gitsem. Cenaze değilmiş sonradan anlaşıldı, sadece ihtiyarmış.
    8 Puan
  46. Şaka bir yana aselsan akademi diye bir programımız var bölümümüz dahil. ankaraya ders vermeye gidiyoruz ana merkeze. Öğrenciler oldukça yoğunlar pek eğitime zaman ayıramıyorlar. Önemli ölçüde kan kaybı da olabiliyor yurt dışına gidiş vardı. Geçen sene felan vermedim ders. Bir tane yüksek lisans öğrencisi mezun ettim. Siyasete batmadığı sürece kurumlarımız iyidir hepimizindir. https://www.aselsan.com/tr/inovasyon/aselsan-akademi
    8 Puan
  47. Bu sayede bu gün bulunduğum noktaya ve konuma geldim. İnat ettim, çalıştım, emek verdim, çabaladım. Soğuk maden suyunu vaazlarını izleyenler içsin, anlım açık başım dik. Hiç pişmanlık duymadım. Vatanım ve bayrağım atamdan bana miras, benden de evladıma miras kalacak. Benim evladıma temiz bir miras kalacak...
    8 Puan
  48. Ulu orta yerde yaptığım ek işi anlatma diye kaç defa uyardım seni!
    8 Puan
This leaderboard is set to İstanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...