İçeriğe Yönlendir

LPG’li otolara kapalı otopark vizesi


Saygın Can Oğuz

Recommended Posts

Saygın Can Oğuz

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, yeni teknoloji ile dönüşümü yapılmış LPG'li araçların kapalı otoparklara girebilmesine prensipte onay verdi. İlgili yasa da bir yıl içinde çıkarılacak.

Aygaz Genel Müdür Yardımcısı Semih Genç'in verdiği bilgiye göre Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yeni teknoloji ile LPG dönüşümü yapılmış araçların kapalı otoparka girebilmesi konusunu prensipte onayladı. İlgili yasanın da bir yıl içinde çıkması bekleniyor. LPG dönüşümü konusunda yeni teknolojiler ise hızla gelişiyor. Sıralı enjeksiyon teknolojisi bunların güvenlik ve performans bakımından en önemlisi.

ZATEN TEHLİKESİ YOKTU

LPG'li araçların zaten hiçbir tehlike yaratmadığını ve kamuoyunda oluşan kanaatın son derece yanlış olduğunu belirten yetkiller ise dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde çevreci ve ekonomik olması dolayısıyla devlet tarafından araçlarda LPG kullanımının teşvik edildiğini, Türkiye'de de buna benzer uygulamalar gerektiğini dile getirdiler. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Aygaz ve Chevrolet, ortak olarak otogaz kullanımının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini ve bunun için işbirliğine gittiklerini açıkladılar.

TÜKETİCİ BİLİNÇLENECEK

Yapılan işbirliğiyle Chevrolet'den araç satın alan tüm tüketiciler otogaz konusunda bilgilendirilirken, dönüşümleri Chevrolet onayıyla gerçekleştirilen Chevrolet markalı otogaz dönüşümlü araçlara ücretsiz ve indirimli Aygaz Euro LPG avantajı sunuluyor. Anlaşma kapsamında Chevrolet, otogaz dönüşümlü tüm araçlarında, Aygaz Euro LPG'nin kullanılmasını önerirken, Chevrolet'den araç alan tüm tüketicilere özel otogaz bilgilendirme paketi hediye ediliyor. Pakette, otogaz bilgilendirme kitapçığı, Türkiye karayolları haritası, araç kokusu ve belli avantajlar sunan Paro'lu Aygaz Kart bulunurken, otogazlı Chevrolet'lerin sahiplerine ise ilk alımda 60 YTL'lik otogaz hediye ediliyor. 1 Ocak 2007’den bu yana aracını otogaza dönüştürmüş Chevrolet müşterileri de yararlanabilecek.

Yüzde 15 satış hedefi

CHEVROLET Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Aydın da Chevrolet'in son teknolojiye sahip LPG dönüşüm kitleri ile müşterilerine ekonomik ve çevreci yakıt alternatifi sağladığını belirterek, Aygaz ile geniş kapsamlı işbirliği yaparak kamuoyunda bilinçlenmeyi sağlamayı amaçladıklarını anlattı. Aydın, Chevrolet LPG dönüşüm kitlerinin 3 yıl/100,000 kilometre garantiye sahip olduğunu söyledi. LPG'li otomobillerin toplam satışları içinde yüzde 15'in altına düşmesini beklemediklerini dile getiren Aydın, yani yılda 1.200 adet araç satacaklarını söyledi.

500 istasyonla pazar lideri

AYGAZ Pazarlama Grup Müdürü Rıdvan Uçar, bir aracın yılda ortalama 30 bin kilometre yol aldığı varsayımı ile bin adet yeni nesil dönüşüm yapılmış otogazlı araç kullanıldığında benzinli araçlara göre yılda yaklaşık 600 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleşebileceğini kaydetti. Türkiye’de 1997 yılında oluşan otogaz pazarının, büyümeye devam ettiğine, binek araçların yaklaşık yüzde 25’inin otogazlı olduğuna dikkati çeken Uçar, 2006 yılında otogaz pazarının yüzde 6 büyüme ile 1.6 milyon tona ulaştığını bildirdi.

YÜZDE 20 PAZAR PAYI

Otogazın hak ettiği performanslı, güvenli, çevreci ve ekonomik algısına ulaşmaya başladığını dile getiren Uçar, Aygaz'ın da yüzde 20 pazar payı ile 2001 yılından beri Türkiye otogaz pazarının lideri olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Akşam

Yorum bağlantısı
Aydan Aykac

İyi güzelde kapalı otoparkta LPG agır gaz olduğu için dağılmayıp birikirse ve biride sigara yakayım diyip havaya uçarsa bunun sorumlusu kim olacak?

Bizim evin kapalı garajına şimdi lpg'li araçları almıyoruz. Şimdilik kanunen korunmadayız. Kanun değişipte oturanlardan biri aracımı sokacam derse ben karşı çıkacağım, bunun için bana yardımcı olacak bir yöntem bileniniz varmı? Apartman yönetiminden karar çıkartmak işe yararmı?

Yorum bağlantısı
Aydan Aykac

İyide bir kaç sene sonra contalardan kaçırmaya başlıyor. Bunların kontrolü daha sonra hiç yapılmıyorki. Birde LPG takma işini her yapan yer işinin ehli değilki. Sonuçta alev alev yanan bir sürü araba gördük geçmişte. Evimde rahat oturmak istemek hakkım değilmi ayrıca?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Ozyurek
Evdeki tüp ne kadar tehlikeli ise, lpg'li araç da potansiyel olarak o kadar tehlikelidir bu memlekette.

Sana kesinlikle katılıyorum Fahri..

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

evlerde de düpü dışarı koymaları tavsiye ediliyor :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mutfaktaki ocaklarada yılda bir kez sızdırmazlık raporu alınacakmış.. Daha dün okudum.. :)

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Ruhsata işletmeden gezen insanlar var, ona ne demeli?

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Valla onlara diyecek bir şey yok da bu mutfaktaki ocaklar için nasıl olacak o iş acaba? Ocağı kucaklayıp muayeneye falan mı götürecez :) adamınki ya fırınsa nolacak o zaman :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hatta onlar trafiğede çıkartılmasın.

Hatta hem dizel hem fransız ise en fazla yunanistana kadar gelebilsin ama tr'ye giremesin.. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ocağı kucaklayıp muayeneye falan mı götürecez :) adamınki ya fırınsa nolacak o zaman :)

Şakaydı yahu.. İnandınız mı..

Şunu demek istemiştim.. Arabaların tesisatları mutfaklarınkinden daha sağlam.. :)

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Valla evin Tesisatını Ben Çekiyorum.

Bu Sağda Solda Yanıp Patlayıp KendindenGeçen LPG li Araçların Bazı Baronlar Tarafından Medyaya "Pompalandığı" Konusunda Duyumlar Var.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Eger LPG'li araçlar tehlike arzetseydi bu konu ile ilgili bir gündem oluşurdu, LPG'li araçlar trafikten men edilirdi. Sonucta trafikte onlara ayrılmış özel yollarda gezmiyorlar, başkalarıda riskte olurdu, ruhsata işlenmesi vs onaylanmazdı ki artık lpg ler eskiye göre çok güvenli.

Kapalı alanlarda bulunmalarında bir engel görmüyorum. Benzinde parlayıcı bir yakıt, önemli olan güvenlik sızdırmazlık, buda günümüzde var.

LPG sonradan uygulanan bir işlem olduğu için periyodik bakımları kanunlaştırılmalı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

LPG'li araç yandı

İzmir'in Konak ilçesinde LPG'li bir otmobilde çıkan yangın güçlükle söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin yangına anında müdahale etmesi olası bir faciayı önledi.

İzmir, 18 Mayıs 2007 12:19

Edinilen bilgiye göre, Hacı Murat İnce'nin kullandığı otomobil Konak ilçesi Şehitler Caddesi eski garaj önü Paralı Köprü üzerinde seyir halindeyken motor bölümünden alevler çıkmaya başladı. Otomobilinden inen İnce, emniyet güçlerine ve itfaiyeye yangını haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmaları sırasında yolu trafiğe kapadı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangının, otomobildeki gaz kaçağı parlaması sonucu çıktığı belirlendi. Yangın sonrasında araç kullanılamaz hale geldi.

http://www.tgrthaber.com/news_view.aspx?gu...60-0ab1b940cd87

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Bana LPG den dolayı yanan araba gösterebilirmisin?

Bende Olmadığını Söylüyorum.

Bir Ara Her Haber Kanalında Çıkıyordu."LPG li Araç Dehşet Saçtı" Diye

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Allahtan Mesaim Bitiyor.

Huzurlu, İşi Yapmanın, Parayı Haketmenin Verdiği Huzurla Evime Gideceğim. Ayaklarımı Uzatacağım. Sonra Sizin Yazdıklarınıza Bakar Cevap Veririm. :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Benzinli arabalar yanınca birşey yok , 1 tane LPG 'Li araba yansın çıkan aa,bartılan haberlere bakın :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu haberler dikkat ederseniz dönem dönem oluyor arkadaşlar.. Yani bu haberlerin arkasında biriler ioluyor ama kimler olduğunu çözemedim henüz..

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Birde direk mutfak tüpünü bağlayıp kullananlar var anadoluda .Bence eğitim şart!!!

Yorum bağlantısı
Aydan Aykac

Dizelde partikül oranı mazot kalitesine baglı. Eger ülkemizde 7000ppm üretimi biterse partikülden o kadar çekinecek birşey yok. Eger çekinilecek olsa avrupada ve ABD'de kesinlikle kullanılmazdı. Motorinin kaçak sonucu kolayca parlama-patlama gibi bir riski yok fakat LPG'nin var. Ülkemizde denetimin yapılmadığı göze alınırsa LPG'den korkmak için çok neden var. Fakat bu düşüncede nedense azınlıkta kaldığımı düşünüyorum. :D

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Dağın Başında Mazot Donarsa Adam Ne Yapsın Yakacak Tabi Yada Eksozu Çevirecek Depoya.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...