İçeriğe Yönlendir

Yeni Mondeo Mu?mercedes B150 Mi


İbrahim Özdoğan

Recommended Posts

İbrahim Özdoğan

Fiyatları hemen hemen aynı değilki B150 standart olanı 52 bin, Mondeo trend 46 bin donamımda farklar var tabiki ama farklı sınıf arabalar tercih size kalmış.

Ben olsam tercihimi mondeodan yana kullanırdım

Yorum bağlantısı
Onur Demir

sordugunuz sorumu Taner bey mercedes bu kasayı götürüyoki yapmışlar. içiniz o konuda rahat olsun.

hem zaten şekil itibarı ile perfornmans canavarı bir arabaya benzemiyo. bence iki modelde güzel ama merco alın LPG taktırın :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

B serisinin içi daracık yahu. az bişey kafa üstü rahatlığı var tavanda o kadar. tabiki merso deyince 2.elde taklalı bile olsa satıyor bu da ayrı konu.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

B serisi,Bmw 'nin karşılık vermeye bile gerek duymadığı bi araç. Satış rakamları da bildiğim kadarıyla çok düşük seviyede.. Bu da yedek parça ve 2.el sorunu demek.. Ama yine de Merco mu?;hem de en yıldızlısından.. :(

Yorum bağlantısı
Önder Sezgin
(düzenlendi)
arkadaşlar bunun fiyatı hemen hemen yeni mondeoyla aynı.fazla uzattım biliyorum ama bissürü para vericez iyisi olsun diye tırmalıyorum kusura bamayın.bu da son karşılaştırma olsun.

Taner Bey,

Hem 9 sene mondeo kullanmış, hem de halen A150 kullanan biri olarak birkaç laf edeyim isterseniz. (kusura bakmayın A ve B 150 arasında donanım ve motor yönünden hemen hemen hiç fark olmadığı için lafa daldım) Benim araçtaki motor B150 deki ile aynı ve B150 daha ağır kasa. A150 ile kıyaslarsanız, hızlanmaları da daha uzun bildiğim kadarıyla. A150 gitmiyor, B'nin de gitmesini beklemeyin. Haaa, ona bakılırsa 1.6 Yeni Mondi de pek gidiyor sayılmaz, bence tabii...

A ve B kasalar daha çok şehir içi kullanım, bayanlar ve gençler göz önüne alınarak üretilmiş modeller. Avrupa için iyi bir segment ama bizim ülke için o segmente biraz pahalı geliyor.

Mercedesin inanılmaz bir işçilik ve malzeme kalitesi var. Ancak çok yere yakın ve bozuk yollar için hiç uygun değil. Süspansiyon fazlasıyla yumuşak ve bozuk yollarda fazlasıyla çalkalanabilirsiniz. Ancak yol tutuşu hiç fena değil. Yol koşullarına göre kendini ayarlayan bir amortisör sistemi var(mış), sormayın detayını ben de çok bilmiyorum. Sabit ESP var ve tam girmesi gereken noktada devreye giriyor. Son derece güzel ses veren bir müzik düzeni var. Subwoofer olmamasına rağmen varmışçasına tok bir ses alıyorsunuz. İhtiyacınız olabilecek tüm donanım mevcut, otomatik far, otomatik silecek, ön-arka park asistanı, sis farı, otomatik klima, işlevsel bir yol bilgisayarı, hareket halinde otomatik kapı kilitleme, far yükseklik ayarı, soğutmalı torpido, her iki ön koltukta yükseklik ayarı, lastik basınç sensörü, herhangi bir arıza durumunda bilgi veren ekran menüsü mevcut. ABS, EBD, Havayastıkları filandan zaten bahsetmeme gerek yok sanırım. Servis ve yedek parçanın da Ford'dan daha pahalı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca servis kalitesi ile ilgili de takip edenler bilir, buraya yazmıştım bir süre önce, ben çok memnunum.

Ben Mercedes hakkında bir kaç söz söyledim, Mondeo hakkında zaten forumda fazlasıyla şey var. Ama iki araç sadece fiyat olarak kıyaslayabileceğiniz araçlar. Mondeonun ağır oturaklı havasının B de olması mümkün değil. O apayrı bir kategori bence. Hızlanmalar çok derdiniz değilse ve genellikle şehir içi kullanım ise amacınız, B alınabilir. Haaa, uzun yola gidilmez mi? Gidilir tabii ki. Hatta kadranda 200 km bile görürsünüz, ama ani hızlanma gereken durumlarda biraz vitesle oynamanız gerekebilir. Sakin kullanımla Ankara - Giresun (klima açık) 6.1 lt ortalama ile gitmişliğim var. Şehir içi 8 - 8.5 lt civarı yakıyor benimki. İçi de söylendiği gibi dar değil bence, ben A için bile bayağı geniş ve rahat diyebilirim. Ben oldukça geride kullanmama rağmen arka koltuğa yapılı kişiler bile sıkıntısız oturabiliyor. Omuz genişliği de oldukça iyi bence. Bagaj A için bile küçük sayılmaz, B daha da geniş.

Sonuçta 1250 kg ve 95 Bg bir araç A150. B150 biraz daha ağır olsa gerek. Mondeo 125 BG ancak 1450 küsur kilo, yanlış bilmiyorsam.

Neyse, hangisini alırsanız alın severek bineceğinize eminim. Yalnız eşimden naklen bir anekdot: "Daha önce görüşme için Mondeo'yla gittiğim bakanlığın park yerine bile almamışlardı, Mercedesle gidince derhal içeri aldılar, hatta bakan arabasının yanına park ettirdiler". Galiba yıldız farkı :)

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Siyah bir B150 görünceye kadar fikrim #11 deki gibiydi.. Artık sadece "Merco mu?;hem de en yıldızlısından.."

Yine de 3 yerine 5 verip Yeni C serisi almak daha mantıklı.. En azından imitasyon merco gibi durmaz. :)

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

aynı sınıflarda aşağıyukarı aynı para zaten ,c-max ile b serisi

Yorum bağlantısı
Önder Sezgin

Tabii ki C... Ama fiyatı çok farklı onun da...

Yorum bağlantısı
Cansel Kansu

ben de onu demek istemiştim, okyayın dediğinin üzerine...

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce

bu aynı sınıf değil kıyaslansa bile mondeo derim. Ancak şöyle bişe var bana göre mercedes ve bmw bi ford veya bi vw vs. ile kıyaslanamaz.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

kaşkayi hariç diğerleri güzel araçlar.. Bence kaşkayi bi test edin,zaten listeden direk çıkarırsınız..

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Bence öyle bi düşünce yanlış. 4 sene sonra yarı fiyatına gider diye araba almamak bence hata.. O 4 senede her gün "satmak için aldığım" bi arabaya binmek bana ciddi şekilde batar. (!) :nazar:

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Bence en mantıklısı 2007 eski kasa C200 olur...

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

2.0 mondi lerın değer kaybetmesindeki en büyük etken vergi dezavantajıydı. Artık 1,6 da o da problem olmayacağı için bence eskisi gibi değer kaybetmez..

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Mesela şu anda 2002-2003 benzinli bir mondiyi neredeyse fI ile aynı paraya alabiliyoruz ama o kasanın 1.6 sı olsaydı mutlaka fark olurdu.Üst sınıf araç sonuçta. Yeni kasa mondilerin geleceği daha parlak bu açıdan..Valla o arabaya 1,6 motor yetmez diyenler 3-5 sene sonra ikinci elleri 30 civarına düşünce hemen atlayabilirler gibime geliyor :)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Ford çok yakar. :)

Bu arada otosan yeni mondeonun 2.0 benzlisi için özel sipariş almayı reddetti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...