İçeriğe Yönlendir

LPG G&#246stergesi Sorunları


Zafer Ofli

Recommended Posts

Zafer Ofli

Şamandıranızı garantiden değiştirin

Yorum bağlantısı
Şems Akça

Evet bendede 4 led var mesela ama 2 . ledde bitiyor gaz. 1. ışığı sadece 1 kere gördüm onun dışında hep 2. ışıkta lpg bitiyor.Her markada var sanırım tam ölçememe problemi.

Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş
(düzenlendi)

Önceki aracım olan Palioda ben de simit depo taktırmıştım, son kırmızı led yandıktan sonra nerdeyse 200km gidiyordum. Simit depoda gaz göstergesine güvenmeyin, ortalama bi depoyla yapacağınız km'yi belirleyip ona göre kendinizi ayarlayın.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Göstergeye güvenmeyin..Sonuçta deponun geometrik yapısı da önemli..Her seviyesindeki lpg miktarı eşit değil..Mesela simit depoda ortalara doğru daha uzun gitmesi lazım mantıken. En sağlıklı yol depoyı doldurun, bir 100-150 km yol yapı tekrar doldurun, ikinci doldurduğunuzda ödediğiniz parayı yaptığınız km ye bölüp km başına kaç liralık lpg tükettiğinizi hesaplayın. Bir dahaki lpg alımlarınızda ona göre tahmin edersiniz ne kadar yol yapacağınızı.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selçuk Çoban

Bir çok lpg kullanıcı araç lpg tankının üzerindeki göstergeyi bilmiyor ihtiya duydugunuzda tankın üzerindeki plastik aksamı sökerek aracınızda ne kadar lpg kaldıgını ögrenebilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

o ses geldiğinde dolumu bence kapattırın. Ben lpg yi taktırdığımda bana dedikleri o ses geldiğinde kapattırmam gerektiğiydi. Çünkü o ses şamandıradaki emniyetiten gelen sesmiş. Dolayısıyla zorlanıp o sesi çıkartıyormuş.O ses geldikten sonra enfazla 1-2 litre daha konulması normalmiş ama daha fazla olursa zamanla arıza yapabilirmiş. 2 den 3 ışığa çıkması gazın içerde sıcaktan genleşmesiyel alakalı olabilr. Bir süre sonra o genleşme motor tarafından yakıldığında gerçek değerine düşüyor olabilir. Zira çok soğuklarda da akşam arabayı 2 ışıkta park edip sabah tek ışıkla çalıştırma durumuyla karşılaşılabilinir.(Soğukta daha fazla yoğunlaşır)

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
Zafer Bey,o ses bazen çok erken geliyor,bazen 10-15 lt arası doluyor ve taaaarrrrtt diye ses geliyor,10 sn kadar tartlıyor sonra kesiliyor ses.Yani deponun limiti doldu desem,iyice boşalttığımı düşünüyorum gazı.Acaba gaz iyice bitmiyor mu.Bu aralar araç depoda gaz olsa bile sanki gaz bitmiş gibi kendiliğinden benzine geçiyor.Önceleride öyle oluyorduda ben gaz bitti diye gaz aldığım için öylemi oluyordu diye düşünüyorum ama ortalama bir depo ile gittiğim km belli zaten.

Şamandra problemi olabileceğini söylediler,çokda önemsemiyorum açıkçası.Tüpçünün eline düşmek istemiyorum

Teşekkür ederim

Bu konuyla ilgili biraz bilgi paylaşalım.

-Taaaarrrtt sesi benim arabamda 40-42 lt de geliyor.

-Bu sesin gelmesi deponuzun güvenli olarak dolduğunu gösterir ama sesi dikkate almazsanız deponuz max. dolmaya devam eder.

-Lpg aldığınız pompanın basıncı 9-11 bar arasında olmalı.Az olursa şamandıra erken kapanır, çok olursa ttaaaaarrrrt sesi gelir dolmaya devam eder ve zamanla şamandıranız bozulur.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
Pompanın basıncını görebiliyormuyuz yada 9-11 bar arasında değilse hemen orada ayarlanabiliyormu acaba?Bu pompa basıncı konusunda hiç bilgim yoktu açıkçası.Ama sürekli yapıyor benimki.Yani çeşitli yerlerden lpg alıyorum heryerde yapıyor.Ve bu tart sesi epey rahatsız edici şekilde oluyor bende.Normali nedir bilmiyorum.

Teşekkür ederim

Her pompanın sağında, solunda, önünde, arkasında yani bir köşede mutlaka göstergesi vardır.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Normal olanı zaten 40-45 arası gelmesidir diye biliyorum. Aracın deposunda eğer gaz varsa çok daha erken gelir.Buda ancak GAz arabada tamamen biter ve doldurma esnasında 40-45 arasından önce geliyorsa veya gaz bitmeden ledler kırmızıya dönüyorsa veya bittiğini gösteriyorsa problem şamndırada dır. O sesten sonra fazla doldurtmamak gerekir çünkü gaz basan pompaların çalışma basıncı yanlış bilmiyorsam10-15 bar arasında dolayısıyla bir zaman sonra şamandıra emniyetinin bozulması kaçınılmaz olur.Bunun zararıda soğuk havalarda belki problem çıkarmaz ama sıcak havalarda gaz genleşeceği için depoda emniyet için boş kalması gereken hacimide gazla doldurmuş oluruzki pek sağlıklı olmaz(Bilindiği gibi depolarda yaklaşık %20 lik kısm emniyet amacıyla doldurulması istenmez şamandıradaki o seste o seviyeye ayarlıdır yaklaşık olarak)

Yorum bağlantısı
Engin Evni

Landi Renzo kit var, usta göstergenin doğru çalışacağını söyledi bir hafta oldu taktıralı bakalım şimdilik denemedim. Sadece kırmızı ışığa düşünce şehir içi 80 km yaptım lpg bitti benzine geçti.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Murat Keskinoğlu

ben bu araçta garantiden şamandırayı değiştirdim ama sebebine o bahsettiğiniz sese riayet etmediğimden olduğunu söylediler. depo biraz daha alsın fiyatı düzleyelim diyen pompacılara uyduk. şamandırayı fazla zorlayınca bozduk. bence sese kulak verin o sizi düşünüyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Engin Evni
(düzenlendi)

Lpg göstergesi yanlış gösteriyor, :rolleyes: deponun üzerinde basınç göstergesinden baktım, depo 2/5 lik kısmına gelince tek led yanıyor ve yaklaşık 160 km yapıyor. Artık bakmıyorum bile sadece lpg bitince benzine geç 5 km sonra tekrar lpg yola devammm :D

tarihinde Engin Evni tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fevzi Köse
Prins veya teleflexde de bu sorun var mı?

Prinste çok nadir oluyo ledlerde dengesizlik. kırmızı yanmadan kesinlikle gaz bitmiyo. 4 led ve 3 led yanarakta baya bir gidiliyo. Kısacası ben ledlere baktığımda ne kadar gazım olduğunu doğru bir şekilde anlayabiliyorum.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Aynı soruna benzer dün aracımda oldu tüpün üstündeki göstergeden ledlere gelen kabloda zannedersem bir temassızlık vardı o kabloları söküp tekrar bağladılar şimdi düzeldi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...