İçeriğe Yönlendir

160 Bin Dolarlık 4x4 e LPG


Ozan Baba

Recommended Posts

Ozan Baba
(düzenlendi)

TÜRKİYE'de LPG yakıt sistemi takılan en pahalı araçlardan biri, 160 bin dolar değerindeki ?Cadillac Escalade' marka cip oldu.

İŞTE FOTO

tarihinde Ozan Baba tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

160 bin dolar vermiş cipe...LPG'den kar etsin bari Hakan. :)

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
O zaman gitsin atiker taktırsın. Töbe töbee.

:) Bize sorsaydı söylerdik. Mehmet Abi başta olmak üzere...:)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Cibi beleşe getirmiştir firma adına vs fatura ettirmiş amortismanını vergiden düşüp bizim gibi halka yüklemiştir. Benzin parasını firmadan almayı uyduramamış, ağır gelince lpg parfümüne aldırmayıp gezecektir :)

Garip ülkeyiz. Bu arada Escalade bu kadar ucuzmuymuş şaşırdım.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

alınacak araç herkesin zevkine ve alım gücüne göre degişebilir ancak aynı sartlarda %40-%50 tasarruf imkanı varsa bence bunu kullanmakta herhangi bir sıkıntı yok hatta akıllılık olarak düsünüyorum

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kırmızıda beklerken stop ta eder. Yokuş aşağı N ye alıp 2 tonla beraber yallah aşağı. Kapalı otoparka zaten sığmaz yani o konuda değişen olmıcak :) Ama yakıt almak için sarı şahinler arkasında sıraya gireceği için aynalı cam şart :)

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş
Adam lpg ile %50 tasarruf ettiğini iddaa etmiş. Ben olsaydım o jipe taktırmazdım, o araca bineceksem yakıt giderlerini düşünmemem gerekiyor. Lütfen kimse çevre mevre diye damar yapmasın :p

Her yıl 10 küsür milyar vergi vericek, her bakımında şahin parası bırakıcak, sonrada tüp taktıracak? Zaten jipi beyaz almasından belliydi bir arızalık olduğu...

ilk paragrafa tamamen katılıyorum.madem git dizel bi araba al.benzin çok yakıyor gibi görünse de arabanın fiyatının yanında devede kulak...yalnız yeni trend beyaz araç özellikle jiplerde :)

Bu arada Escalade bu kadar ucuzmuymuş şaşırdım.

evet baya ucuzmuş :):p

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş
Aynen katılıyorum.Yakıta az para vermek istemem niye başka birseyden ödün vermemi gerektiriyor illa lpg takıracam diye arabamın şahin mi olması gerekiyor.

yani bu düşünceniz de siz de haklısınız sonuçta kişisel tercih ama 200bin ytl gibi astronomik bir rakamı verirken para sorun olmuyor da km de 50ykr lik fazla yakıt mı göze batıyor

Yorum bağlantısı
Ozan Baba
(düzenlendi)

Evet araç fiyatı ile yakıt ekonomisi ayrı konular.Buna katılmakla beraber bu 4x4 de LPG dönüşümü bile görece yakıt tasarrufu sağlıyor.( bu adam LPG ye güvenip kilometreye takılmayıp gezerse kendi ocağına incir ağacaı diker)Artı burda 160 bin dolarlık araca ait yok olan garanti var.

Ben bu durumu şuna benzetiyorum ; lüx bir rezidansda ev alıyosunuz evdeki kalörifer(doğalgaz) sistemini iptal edip salonun ortasına kömür sobası kuruyosunuz.Ekonomimi bu?.. Evet.Tercihe saygı duyulurmu...Bilmem :)

tarihinde Ozan Baba tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

20bin ytl verip araç alana km de 30ykr benzin çok geliyorsa, 160bin ytl verip araç alan adama da km de 1ytl benzin çok gelir..

Yorum bağlantısı
Ozan Baba
Bence yanlış bir örnek olmuş araca lpg taktırdıktan sonra karşılığında daha az mı km re gidiyorsunuz yada daha mı az elektrik üretiyor araç yanı karşılığında eksik aldığınız bi hizmet mi var sizsin verdiğiniz örnek bence şöyle olmalıydı lüx bir rezidans alıyorsunuz evdeki kalörifer(dağalgaz) ile çalışıyor ama siz bu yakıtı daha ucuz olan başka bir yakıt ile değiştiriyorsunuz ve aynı hizmeti daha ucuza alıyorsunuz yani bence böylesi daha mantıklı gibi.

Evet örneğimin arkasındayım.

Neden;

1-Aracın performansı düşecek.(Az yada çok düşecek)

2-Aracın yakıt göstergesi sağlıklı olmayacak.Yani LPG ışıklarının ne kadar sağlıklı olduğunu herkes biliyor.

3-Eğer LPG tankını bağaja koyarsanız, bağajdan yer kaybınız olacak.Simit düşünürseniz LPG istasyonu ikinci adresiniz olacak.

Yani verdiğim örnekteki doğalgazlı sistemden sadece yakıt türünü değiştirmek değil,bizzat sistemi iptal edip ortaya sobayı kurmaktır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben de hesabımı yaparak araç alma taraftarıyımdır. Öncelikle yakıt tüketimine bakıyorsam ve illa da karizma cip alacaksam dizel motorlu cip seçerim. Hatta sınırısız bütçem bile olsa Türkiye de distribütörü olmayan marka veya model almam. Subaru diesel boxeri bir getirsin bakın neler gezecek trafikte cip olarak :)

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

bence bu tamamen alışkanlık ve ekonomi meselesi babamın sahin i oldugu dönemlerde ford olsun opel olsun vw olsun lpg istasyonuna yanasan araçlara bakar yaa insanlar o kadar para vermiş araba almış bi de lpg taktırmış ayıp madem o parayı verdin benzini neden düsünüyorsun derdim şimdi sahinden cok bu araçlar var lpg istasyonlarda sonra bmw mercedes audi gibi araçlar için söylenmeye baslandı bu söylemler şimdi insanlar bu araçları alıp evine gitmeden lpg taktırmaya gidiyorlar yakında yukarıdaki araçlarda da lpg arttıkça insanlar alısacak tekrar söylüyorum performans vs kaybım olmayacaksa araca da bilinen bariz bir zararı olmayacaksa km de %40-%50 tasarruf etmenin mantıksız tarafı yoktur(Araç ne olursa olsun )

Yorum bağlantısı
Mehmet Barın
(düzenlendi)
Adam lpg ile %50 tasarruf ettiğini iddaa etmiş. Ben olsaydım o jipe taktırmazdım, o araca bineceksem yakıt giderlerini düşünmemem gerekiyor. Lütfen kimse çevre mevre diye damar yapmasın :)

Her yıl 10 küsür milyar vergi vericek, her bakımında şahin parası bırakıcak, sonrada tüp taktıracak? Zaten jipi beyaz almasından belliydi bir arızalık olduğu...

:):):):)

en iyi yoruma alkış

Lpg kullanıcıları;yakında benzinle aynı seviyeye gelecek olan lpg fiyatına hazırlanın.(bknz.dizel)

tarihinde Mehmet Emin Bar?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Koku olmaması imkansız zira gazın içine konuyor (tedbir amaçlı). Nasıl benzin veya diesel ile çalışan araçlarda egzozdan yakıta göre koku çıkıyor ise lpg den de koku çıkacak? Fiziğe aykırı olurdu çıkmaması. Lpg deki kokunun özelliği sızıntılarda hissedilsin diyerek özel kimyasal olarak hazırlanıp katılması yani diğer petrol türevlerine göre daha fazla hissediliyor.

Yorum bağlantısı
Melih Uyar

arkadaşlar mazotta benzinle aynı fiyat oldu yakında lpg yide benzine eşitlerler korkmayın

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Adam çevrecidir belki yav. :) Bende zaten sadece çevre kirliliğine duyarlı olduğumdan taktırmıştım... :kafa:

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Hala lpg'nin de bir yakıt türü olduğunu kabullenemedik. Yahu adam almış km başına 40-50 ykr daha ucuz gidecek. Ne varki bunda? Arabanın değeriyle yakıtın türünü karşılaştırmak mantıksız değilmi? İkisinde de gitmiyor mu bu alet? İngiliz kraliyet ailesinin de mi araçları 20bin ytl'lik?

LPG bir prestij kaybı değildir arkadaşlar. Bence bu tip jiplere LPG takanları desteklemeliyiz yaşadığımız çevre için. Ben şahsen, km başına yakışı benzini geçmedikçe lpg ye devam ederim. Ne zaman geçer, o zaman benzine devam.

Sonra güç kaybı demişsiniz..Pistlere davet ediyorum güç kaybı var diyenleri bana co-pilotluk yapması için. Bagaj meselesi komik, bu jipde hangar gibi bagaj var zaten.

Yorum bağlantısı
Melih Uyar

o arabayı bana bedava verseler bırak benzin parasını vergilerini ödeyemem adamın ki tam bir reklam olmuş maksat lux arabalara lpg takıyoruz diye zannetmiyorum o araçta lpg kullanacağını arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Bu tamamen göreceli bir durum. Daha düne kadar Focusa tüp mü olurmuş demiyor muyduk. Çoğu focus tüplendi. Şimdi de lux arabalara laf ediyoruz, eğer lpg bu fiyat politikasıyla giderse çoğu lux araç da lpg ile çalışacak. Arkadaşlarıma katılıyorum daha ucuza benzinle aşağı yukarı aynı kalitede bir yakıt varsa onu kullanırım hesabıma uyarsa. Zenginde olsam fakirde bu değişmez.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bizim arabaların çevreyi kirletmesiyle ciplerin ki bir mi? Evet fiyatı artarsa geçerim benzine. 6 küsür lt'lik motor yok benim arabada. Benzinde de çevreye verdiğim zarar öyle çok miktarlarda değil.

Şehir içinde benzin saçan cipe gerek yok doğru ama o da bir seçim sonuçta. Seçimini o yönde kullanıp lpg kullanıyorsa bizim faydamıza diye düşünüyorum hem çevre hem petrol'ün geleceği açısından. Almanyada da bir çok lpg li lüks ya da spor araç var. Porş da var forumlarda gördüğüm kadarıyla. Şu anda Türkiyede de benzinli gezen mercedes bmw sayısı oldukça azaldı. Herkes lpgledi araçları.Diğerleri de dizel zaten.

Sonra o cipleri alan zengin insanların paralarını har vurup harman savurduğunu mu sanıyorsunuz..Kaldı ki bugun ben de lpg takmasam binerdim arabaya benzinle ama daha uygunu var sonuçta. Gelir düzeyi çok önemli değil. Özel servis ya da yetkili servise gitmek gibi bir tercih bu. Aynı iş, farklı tutarlar.

Yorum bağlantısı
Malik Altındiş

arkadaşlar Allah aşkına şu çevre kirliliği muhabbetlerini bırakın :) 3-5 tane arabaya lpg takarak mı azalacak çevre kirliliği?jiplere gelene kadar neler var neler çevreyi kirleten...madem çevre düşünüyor hybrid araç alsın 160bin usd gibi bir rakama rahat rahat alır...

bu arada reklam diyen arkadaşlar da olmuş bu reklam mı bilemem ama infinity fx e lpg taktıran biliyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Türkiye de lpg nin benzinden ucuz olması da , lpg den aslında mutfakta yemek pişirmek için daha az vergi alınması. Ama araçların kullanım yüzdesi artıkça mutfağında çay yapan da daha fazla para vermek zorunda kalıyor zira vergisi yükseliyor. Takip yapabilme kapasitesinde bir devletimiz olsa idi mutfak lpg sin dende aynı vergiyi almak zorunda kalmazdı.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

O adamın gelirine göre bu cipi almak har vurup harman savurmak değildir belki. Nasıl alınmış onu bilemem şirketti vergiydi ayrı hususlar ama adam kullanım maliyetini düşürmek istemiş. Belki çevre bilinciyle de yapmış olabilir. Bence iyi de yapmış.Mesela evlerimizde enerji tasarruflu ampul kullanmasak aydınlanmıyomuyuz? Aydınlanıyoruz ama kullanınca daha ekonomik aydınlanıyoruz.

Sonuçta adam aldığı maldan sağladığı faydayı arttırmış. Gayet normal bir durum.

Çevre kirliliği konusnda 3-5 araba mı? Ankaradaki araçların yüzde elliye yakını lpg li imiş..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...