İçeriğe Yönlendir

Bisiklet Seçimi


Okyay Pay

Recommended Posts

Okyay Pay

Bodrum Merkezde kullanmak için bir bisiklet almak istiyorum

servis ve kalite açısından bianchi sıcak geliyor , başka fikirlere de açığım tabii

asıl sormak istediğim

hem ön hem ortadan amortisörlü mü almalıyım yoksa sadece önden amortisörlü mü almalıyım

her ikisinin de avantaj ve dezavantajları nelerdir

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
Motisikletine ne oldu, yatak mı sardı ?

ATV al, yazında plajda 4 çeker halde gazlarsın bikini kızlara makas atarsın

motosiklet duruyor

bedal çevirmek istiyom biraz , anlarsın ya :)

bi de bisiklete yasak yok , heryere gir çık .

atv hiç sevmiyorum , onu alana kadar daha ucuza ynı boyutta suzuki maruti alırım :)

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

arkadaşlar ;

aradığım bilgiyi buldum

belki başkalarınada faydası olur gerekçesiyle buraya alıntı yapıyorum

bisiklet sağlıktır , herkese tavsiye ederim

a)Dağ Bisikleti (Hardtail=ön süspansiyonlu):

Dağ bisikletlerinin geniş bir kullanım alanı vardır. Bu tür bisikletler; gezinti, tur, dağlık arazi sürüşü, şehir içi gibi birçok alanda kullanılmaya oldukça elverişlidir. Lastik değişimi ve birkaç ufak değişiklikle tura veya şehir içi kullanıma da uygun hale getirilebilir.

b) Dağ Bisikleti (Full süspansiyon):

Bu tür dağ bisikletleri ülkemizde son yıllarda satışı artan bir üründür. Ancak çift süspansiyonlu (ön-arka) bisikletler, iniş tasarımına sahip olan çıkış ve düz yol için kesinlikle uygun olmayan bisikletlerdir. Bisiklet seçiminde dış görünüşe bağlı kalan tüketiciler, bu tür bisikletleri kullanarak her pedal basımında güç kaybederek bisiklet keyfini büyük oranda azaltıyorlar.Full süspansiyon dağ bisikletleri, tur, şehir ve dağ krosu yapmaya elverişli değildir.

çok daha detay ve bilgi var ama sanırım bu kısa ve öz olarak yeterli .

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Yasak olduğunu bilmiyordum ş.içinde, ben yaza geliyim atv ile sebzeli döner yemeğe gelirim sizin oraya :) dükkanın önüne pak ederim.

r

Altınoluk'tan bodruma mı gideceksin? :lol:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Guest Mehmet Boran Koca

Abi ne aldın bisiklet olarak ?

Araştırman doğru pedala her basışında esnediği için gücü emer arkadan amortisörlü bisikletler.Servis olarak bence canını sıkma araba değilki bu herşeyi bulabiliyorsun kaliteli bir bisikletçide trek , cannondale , scoot , giant markalarına bir göz at hala araştırıyorsan.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Ben uzun yıllardır bisiklet kullanıyorum ve sürmesini çok seviyorum. Haftanın 5 günü günde 10 km kadar yol yaparım. Digital km ve hız ölceri var.65 km/saat hıza kadar ulaştım. Bianchi aspid 24 vites kullanıyorum. Sadece ön amartisörlü ama bu model birkac yıl önce üretimden kalktı diye biliyorum. Daha önce 1 tane Aspid caldırdım. Sonra tekrar aldım. Servisinden memnunum. Bu yıl ek olarak lastikleri değiştirdim ve asfalt yol lastiği aldım. Daha akıcı oldu. Cift amartisörlü tavsiye etmem. Onlar zıplamaktan başka işe yaramıyor ve hantallaştırıyor. En ideali sadece ön amartisörlüler. Ön tekerin gectiği yerden arka daha kolay geciyor. Önemli olan ön tarafın darbeyi emmesi. Arkadaşın dediği gibide pedala bastığında gücü direk yola veremessin. Yol için uymaz. Daha cok düşük hızlarda gezinti için.

Buda benim makina. 4000 km'de

76oj4.jpg

Yorum bağlantısı
Kerim Bilgehan Arbek

bende bianchi'nin 5 yıllık bisikleti var adı Grizily mi ne öyle bişey daha maaşallah hiç bi sorun yok sadece gövdesinde çizikler var ama öteki bisikletlere toz yutturuyor...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Keşke bisikletimi çalan gercekten bisiklet sever, bisiklet meraklısı olup kullanmak için çalan biri olsa helal olsun.

Yorum bağlantısı
Tolga Sansar

lise 2 - 3 ve unıversıtenın ılk ıkı senesınde dort sene boyunca bıanchı bısıkletımı severek kullandım genız tabanlı lastıkler dag yolunda ıyı ama asvaltta bosuna kuvvet harcatıyor ; yazları ören'den kaz daglarındakı selalelere cıkardım , altınoluk'a gıderdım gunde ortalama 40 -50 km yapardım (gençken) zamanla su tecrubelerım oldu : cıft katlı jantlar daha az yamuluyor ve balansı bozuluyorgercı bıraz daha agır oluyor ama saglam ; on dıreksıyona kolları ılerıye uzatmak ıcın bır aparat vardı adını unuttum o cok ıyı oluyor hem rusgarıda daha ıyı yarıyor ınsan

suspansıyon konusuna gelınce dagdan ınıslerde ufak kasıslerı alırken alırken ıyı oluyor tıtresımı azaltıyor onun harıcınde bır ıse yaramıyor sadece goruntu havalı duruyor :)

ama bodrumda dolasmak ıcın sanırım oraya ozgu kucucuk motorlar var sankı sırk motoru :) onlar cok hos olmazmı ?

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
(düzenlendi)
Abi ne aldın bisiklet olarak ?

Araştırman doğru pedala her basışında esnediği için gücü emer arkadan amortisörlü bisikletler.Servis olarak bence canını sıkma araba değilki bu herşeyi bulabiliyorsun kaliteli bir bisikletçide trek , cannondale , scoot , giant markalarına bir göz at hala araştırıyorsan.

araştırmayı tamamladım , ama almaya değer bisikletin fiyatı biraz fazla geldi (scott sportster p1), onun için stediğimi alana kadar 17 yıllık bisikletime ufak bir bakım yaptım canavar gibi oldu, ona biniyorum şimdilik (sarda )

ama bodrumda dolasmak ıcın sanırım oraya ozgu kucucuk motorlar var sankı sırk motoru :) onlar cok hos olmazmı ?

sirk motoru kadar olmasa da , var zaten :)

tarihinde Okyay Pay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tolga Sansar

yazları gunay restoranın arkasındakı öner otelde calısırken paydoslarda bunlarla gezerdık orada bır bakkal amcanın vardı bınlardan :)

Yorum bağlantısı
Serkan Öz
(düzenlendi)

Zaten cevabı bulmuşsunuz, ortadan amortisör çok lüzumsuz hem güç kaybı, hemde birsüre sonra ses vs yapıyor.

Ben 1996 da aldığım 24 vites ön maşası amortisörlü Castello mu kullanıyorum hala,

öndeki 4 lü çarkı 3 lü oval olanıyla değiştirdim, oval çarklar pedalı bir boş bir dolu yaptığından daha az yoruyor tavsiye ederim, en küçük çark yumurta gibi, ortadaki daha düzgün, en büyüğü tam daire..

Arkadaki çarkıda bazen 8li bazen 7li kullanıyorum, hatta bir ara 8x4 toplam 32 vites yapmıştım bisikleti :)

Fren pabuçlarımı en son 6-7 sene önce değiştirmiştim(shimano) hala canavar gibi..

Ben alıralmaz dijital km taktım ama maalesef pili her bittiğinde hafızası siliniyor.

Yeni bisiklet alacaklara alüminyum gövdeli Trek tavsiye ederim. Alacak olana yer de tavsiye edebilirim..

Castello, Sarda veya Bianchi eski kalitesini kaybetti bence.

tarihinde Serkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Benim bisiklette çakma biankiydi asıl marka beldesan olması lazım. Küçükken koltuğa oturunca ayağım pedala yetişmezdi bende koltukla gidon arasındaki demire minder sarar kullanırdım. Hala duruyor tam 90 model olması lazım abartısız deli eminin bisikleti gibiydi. :rolleyes: Stoplar far dinamo dijital hız sayacı ek arka sele heryeri kabloydu :)

Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Boran Koca

Corratec iyidir ama trek bir numara bence hidrolik disk frenleri yokmu offf diyorum.

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

hidrolik disk frenin de ağırlık yapmaktan başka bi işe yaramadığını da öğrendim (şamurlu ortam kullanımı hariç)

Yorum bağlantısı
Gökhan inal
(düzenlendi)

delta bisiklet'te geotech diye bir marka var. nasıldır bu marka, bilen var mı?

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Galiba bence çamur.

Baktım, klavyede ''Ş'' ile ''Ç'' birbirine yakın. Galiba tuşlama hatası :)

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Karamürselde kaldığımız zamanlarda Bianchi Aspid SF kullandım 6-7 yıl kadar.Önden amortisörlü, 24 vitesti.Frenleri güven verirdi.Kullanımı çok rahattı.Öne ve arkaya çamurluk takmak zorunda kalmıştım.Bianchi yi tavsiye ederim :)

Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Boran Koca

Geotech de hiç fena sayılmaz gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.Hidrolik disk frenler birde mekanik disk frenler olarak ikiye ayrılıyor ağırlık olarak mekanik disk frenlerden bahsetmişlerdir.Çamurlu,ıslak havalarda bildiğimiz frenler tutuşu azaltırken hidrolik disk frenler görevini en iyi şekilde yerine getirirler ancak mekanik disk frenler sadece görüntü amaçlı kullanılan malzeme pro olmadığı için birde ağırlık eklenince bildiğimiz pabuçlardan pek bir farkı yok diyebiliriz.

Disk fren bir diğer artısı jantın ayarı bozulduğunda sağa sola yalpaladığında pabuça sürter bizi biraz olsun yavaşlatır farkına varmadan disklerde böyle bir sorun yok bir diğer artısıda pabuçlar jant yanaklarına sürterken pabuçların bittiği gibi belli bir oranda jantın da et kalınlığı azalmaya başlar ve asıl sorun burada kontrol ettirilmediği takdirde yolda ilerlerken jant kırılır ve büyük bir kazayla karşı karşıya kalabiliriz.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
Evren abi bianchi'nin eski serileri hakkaten kaliteli ve sağlamdı fakat bisiklet o kadar ağırdı ki yokuşlarda fln shimano viteslere rağmen insan ölüyordu...

Üstte bahsi geçen markalarda bi bisiklet kullan 2 parmağınla kaldırabilieceğin ağırlıktalar :) ve kullanırken sanki bu ne be geçemeyeceğim delik yok bunla tarzı hisse kapılıyorsun..Hafif bisiklet apayrı bişiy..

Haklısın tabi Emre :)

Teknoloji gün geçtikçe daha ileri gidiyor.

Yanlış hatırlamıyorsam ben 95 veya 96 da almıştım bisikleti.O zamanda vardı hafif bisikletler, ama fiyatları çok uçuktu :)

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu

abi 1000 ytl ye de bisiklet var 150 ytl yede. bende alacaktım gecenlerde 450 ytl ye bi tane salcano vardı spor yapmak için hafif bir sey izmirde uretiliyormus bunlar cok guzel ve saglam geldi gozume.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...