İçeriğe Yönlendir

Arıza Işıgı (Check Engine)


Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Lpg den anlamam, ama lpg takınca hego sensörü arıza lambasını yakıyor. Bir takım dirençler ile lambayı söndürüyorlar ama bence böyle bir teklifi kabul etmeyin. Ya sarı lamba eşliğinde kullanmaya alışacaksınız, ya da alışacaksınız . Esas problem gerçek bir arıza halinde zaten yanan lamba nedeni ile bunu anlayamayacak olmanız. Yani belirli periyotlar ile test cihazına bağlatıp , verileri okutmanız gerekecek.

Yorum bağlantısı
Akın Yıldız
(düzenlendi)

Bende de 2004 fiesta var lpgden sonra bendede yanmaya basladı her seferinde bilgisayara baglayıp söndürdüler yeniden yanıyor fiesta fusion yapıyor böyle dediler yansada sorun yok dediler şimdilik ışıkla kullanıyorum ilerde arıza yaparda zaten yanan ışıkta farkedemezsem kötü ama bakacaz artık sonuçtan haberdar edersen sevinirim.

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
K
Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Bildiğim kadarıyla karışım oranını tam tutturamadıkları için yanıyor lamba. Her ne kadar arabanın performansı değişmesede tam uygun karışımı ayarlayamadıklarında lamba yanıyor. Onun içinde birkaç defa götürmek gerekebiliyor. Çünkü ayarı yaparken şu ayarda olsun diye belli bir yüzde ayarı yok. Sadece zengin karışım ise (hego sensöründe)(bildiğim kadarıyla hegonun okuduğu oksijen olduğu için) vanayı biraz daha açıyorlar fakir ise vanayı açıyorlar gibi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
evet arkadaşlar bu konu ile ilgili olarak bizim araçlarımızda malesef tüp takıldığı zaman çok sık yaşadığımız bi sorun bu.

Benim focusta 25 bin km boyunca hiç yanmamıştı...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O veya bu sebepla sadece lamba söndürmeye gelen müşteriye fatura çıkarmazdım, hatta özel servislerden gelen teknisyenelere de . Bu sayede müşteri bile kazamıştık ama her servisin yönetimi başka tabi...

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

İşletme açısından en doğrusu bu aslında. Geçenlerde bir servise gittik arkadaş vasıtasıyla onun aracını bilgisayara bağladılar ardından benim araçtan konuşuldu abi senin aracıda bağlayalım dedi yaa ücreti falan dedim yok abi önemli değil dedi. Bende arkadaşa yavv bizden para almadılar amabilgisayara bağlama ücreti diye 40 Ytl yazmışlar dedim. Oda bana o sadece araba alım satımı için gelipte aracı bilgisayara bağlatmak isteyenler için diğerlerinden ücret almıyorlar dedi. Açıkçası hoşuma gitti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...