İçeriğe Yönlendir

Orjinal teybe aux giriş


Emrah Gökgöl

Recommended Posts

Emrah Gökgöl

Merhaba arkadaslar,

Forumu inceledim ama bu konuda daha önceden yapılmış bir paylaşım bulamadığım için yeni bir konu açayım istedim.

Sizlerin de yardımlarını alayım.

Ben aracımın Traffic 4000 kaset çalarından gayet memnunum. Ses kalitesi ve radyo çekim kalitesi bakımından. O yüzden mevcut sistemi bozmadan aux giriş nasil yaparız onun araştırmasına girdim. Biraz araştırdıktan sonra her türlü orjinal teybe aux giriş yapılır ilanlarını buldum ama teybi yollamak istemedim. Daha doğrusu biraz elektronik bilgim vardır kendimce. O bilgileri boşa atmamak adına ve bu işlemi kendi imkanlarımla yapabilmek adına sizlerin de fikrini almak istiyorum. Bu arada Opelciler çözümü bulmuş. Orjinal teybin ses çıkış entegresi oncesindeki iki adet kondansatorün - uçlarını devre kartından ayırıp oradan aux girix uçlarını vermişler ve bir svich soketle aux kablosunu takar takmaz auxa geçme kabloyu çıkarınca da tekrar teyp ya da radyoya geçebiliyorsun. Konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Emrah Gökgöl
(düzenlendi)

arkadaşlar aşağıda eklediğim yazı ve içindeki linkler opelim.netten alınmıştır. bizim teyiplerede burda anlatıldığı gibi bir giriş yapabilirmiyiz. tabi bu arada bizim traffic 4000 teyiplerin devre şeması varmıdır ille açıp bakmadan şema üzerinden malum preamfi katının kondansetörlerini bulabilirmiyiz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CAR 300 AUX GIRISI YAPMAK RESIMLI

----> AUX VIDEO http://video.google.com/videoplay?docid=21...81193&hl=en

Anlatmaya grek yok resimler herşeyi anlatıyor zaten.. Elektronikten Anlayana

TDA 7348D entegresine giden şemada işaretli 1mF lık resimdeki kondansatörlerin ( - ) uçlarını Havya ile yukarı alıp kaboya baglıyoruz.

Bunlar teybin preanfi ses girişleri.

Bunları seçmeli bi tuş üzerinen geçirip tuşun diğer bacaklarını standart 3,5mm stereo jaka baglayıp resimde gösterilen yerlere monte ediyoruz.

Böylece mavi tuşa bastığınızda jaka bagladığınız mp3 playerin sesini HP verecek. mavi tuşa bidaha basınca radyo yada kasetçalara geçer.

http://www.ertasvc.ru/upload/bd/ru/20080304014814_img.jpg

http://www.ertasvc.ru/upload/bd/ru/20080304014814_img.jpg

Swıch değiştirme baglantılarını dikkatli yapın

http://wzserwis.pl/~rssilver/Opel/przelacznik.jpg

http://wzserwis.pl/~rssilver/Opel/przelacznik.jpg

Baglantıları yapmak için kaset mekanizmasını söküyoruz.

http://wzserwis.pl/~rssilver/Opel/radio01.jpg

http://wzserwis.pl/~rssilver/Opel/radio01.jpg

Resimdeki baglanıya dikkat ( KONDANSATÖRLERİN ( - ) UÇLARINI AYIRIP ALIYORUZ

YINE (-) UCLARIN PLAKETE BAGLI OLDUGU YERLERİ KABLO İLE SWICH E ALIYORUZ

http://img242.imageshack.us/img242/2964/car300.jpg

http://img242.imageshack.us/img242/2964/car300.jpg

swıch den 12mm Sterio jak a AUX baglantımızı yapıyoruz.

http://wzserwis.pl/~rssilver/Opel/radio03.jpg

http://wzserwis.pl/~rssilver/Opel/radio03.jpg

http://wzserwis.pl/~rssilver/Opel/radio04.jpg

http://wzserwis.pl/~rssilver/Opel/radio04.jpg

http://img242.imageshack.us/img242/3338/resim009x.jpg

http://img242.imageshack.us/img242/3338/resim009x.jpg

Mavi aux radio change tuşu burada aceleye gelmiş. daha orjinal bi swıch takılabilir.

EVET HAYIRLI OLSUN CAR 300 TEYBINIZ ARTIK SON MODEL BI MP3 PLAYER OLABILIR.

http://img11.imageshack.us/img11/2738/dscn2131.jpg

http://img11.imageshack.us/img11/2738/dscn2131.jpg

tarihinde Emrah Gokgol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bunun yerine kaset çalardan takılan ses transfer kitini kullansanız bence daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Guest Bekir Berdan Aksoy

Bende bu konuyu çok araştırıyorum. Forumların birinde rds5000 için olanını buldum ama anlatımı resimliydi va resimler zaman aşımı yüzünden silinmiş. Bununla ilgili elime birşey geçerse sana hemen iletirim.

Yorum bağlantısı
Emrah Gökgöl

ilginize tesekkurler ama mevzu hazırırnı almak yada ne ıleyım cepten fazla para cıkarak bı seyler yapmak değil şimdi sapasaglgm teyıbı ıskartaya cıkarmanın anlamı yok bbu arada dun gece gec saatlere kadar yaptıgım araştırmada bızım teyıbın esas markasının gurındıg oldugunu ögrendim ve içindeki entegreye kadar buldum hatta devre semasını falanda buldum ama bu sıralar bıraz yogunum onumuzdekı bı kac gun ıcınde bu olayı cozerım hatta snuctan hepiniziz haberdar ederım resimleriyle tabi benım derdım acaba yapan varmı daha once bu tur bısey ford teyıbıne bosa ugrasmamak amerıkayı yenıden keşfetmeye gerek yok demı ama...

Yorum bağlantısı
Emrah Gökgöl
Bunun yerine kaset çalardan takılan ses transfer kitini kullansanız bence daha iyi olur.

yok be mudur onun ses kalıtesı hıc ıyı olmuyor kullancak olsam elimde çakmaga takılan rf çeviricilerdende var ben daha orjinal ve komplike bir sistem duşunuyorum. kafamda 3 plan var ilki bu şekilde bir aux yapmak ikincisi rf çeviriciyi arabanın bi yerine gösterge gibi gömüp direk olarak aküye bağlamak ve kablo ve usb girişlerini gözükmiyecek şekilde konsol içinden torpidoya indirmek, en son çözüm ise kasetçalar kristalinden gelen iki kabloyla bir dişi giriş oluşturup onuda torpidoya indirmek içi çıkarılmış bir kasedi teyibin içine attığımız zaman teyip kaset çalıyor zannedecek ama ses dişi caktan kristale direk gelecek.

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

benim de 6000 CD mp3çalar girişine ihtiyacım var, orjinalinde aux çıkışı yok bizimkilerde bildiğim kadarıyla..

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Göktuğ Serbent

bende mintonun kaset adaptörünü kullanıyorum emrah bey, siz şu çakmağa takılanlarla bir tutmuşsunuz ama alakası yok. daha önce 2 tane farklı o çakmak adaptörlerinden aldım radyo bile daha kaliteli ses veriyor. ancak bu kaset adaptörü kaset çalarkenki ses neyse aynı kalitede veriyor. tavsiye ederim. aux girişi için uğraşmadan bir deneyin kaset adaptörünüde beğenmezseniz tekrar içerden yaparsınız. fiyat olarak 9 tlye almıştım ben. 50 tl ye aldığım çakmak adaptörünüde kuzene verdim.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Fatih Alagöz

kaset adaptörleri iyi bir çözüm olabilir. ancak görüntü cok hos olmuyo.. yani kaset calardan cıkan kablo görüntüsü. benim aracımda 5000rds ve orijinal 6'lı cd changer var(yolcu koltuğunun altında).malesefki cd changerım bozuk..kafaya göre bi calışıyo bi arızaya geciyo. zaten cd calar artık cok kullanıslı degil.. sadece audio formatını calıyor..malum devir mp3 ve mp3 calar devri oldu..Acaba cd caların cıkıslarından faydalanarak bi aux girisi yapabilirmiyim ne dersiniz. bilgisi olan bana yardımcı olursa cok memnun olurum

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
(düzenlendi)
dostum linki ben açamadım

oto elektrikçiler veya oto müzik yapan yerler bu işi yapmazmı acep?? hemide uygun fiyata ?? sanki bu iş aslında çok basitmis gibi geliyo bana

istediginiz girişi yapabildinizmi bilmiyorum zaman geçmiş epey ama

teyp söküldügünde üzerinde giriş çıkış ne varsa gösteren etiket muhakkak vardır.daha önce sökülmedi ise.

teyp arkasında lale jack cinsinden jack varmı yokmu bunu kontrol edin ama .teyp önünde cd veya aux türü giriş belirten her hangi bir ayırıcı buton yok ise hiç ugraşmayın.arkasındada yoktur baglantısı.

tavsiyem sadece şu olur.

basit ama biraz ugraştırıcıdır.ama kaset çalar kullanılmıyorsa uygulanır bu.

kaset çaların bantını okuyan kafa vardır onun üzerinde 4 veya 3 baglantı vardır.eger kafa ters dönerek yön degiştiriyorsa bu sayı artar ama önemli degil.teyp kapagını açın ve okuyucu kafanın arkasındaki uçları takip edin baglı oldugu yeri bulunca işleme hazırsınız.

genelde bu uçlar film kablodur.o ucların l r olarak anakartın üzerinde kodu yazması lazım oraya l ve r yazan baglantı noktasına 47kohm ve 10mf50v kondansatörü seri baglayın kondansatörün - ucu drence baglanıcak ve drencin diger ucu anakarta tatbik edilecek.

kondansatörün + ucu baglanıcak cihazın l ucuna baglanıcak.diger r baglantısınada aynı şekilde tatbik edilebilir.burda kaset mekagini oturdugunda bir swich vardır onuda manuel yapmalısınız yoksa aktif olmaz sürekli kaset takılıymış gibi görünmesi gerekiyor.

bu anlattgım basit bi işlem ama bir çok model bu tur baglantıları tümleşik yaptıkları için yolları bulmak zahmetli olmaktadır.ugras ve beceri ister.

diger bir yolda anflikatör devresinde kullanılan entegre ne ise onun şeması bulunarak l r aux giriş ucları bulunur ve bunada bir swich baglanarak manuel yapılmalı l r uclarına 10mf50v kondansatörü seri baglıyarak dilediginiz cihazı baglıyabilirsiniz.garanti olsun diye 470ohm ve 10kohm arasında bir deger ile ses kuvveti ölçümü yapılabilir çünki giriş hassasiyeti her entegre için farklı olabiliyor buraya bu degeri karşılayacak potansiyometrede konularak en ideal ses alındıktan sonra işaretlenir ve ölçü aleti ile ölçülür bulunan deger oranında drenç baglanır.tabiki kondansatörde.swich burda olmazsa hem radyo hem baglanan cihazın sesi duyulur.

bunlar manuel olarak kontrol edilebilir başka türlü zor.başka yoluda bir arkadaşın dedigi gibi kaset çalar şeklinde mp3 playerlar var o başka yol yok.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Onur Korkmaz
arkadaşlar malum sistemi ben yaptım şu an çok memnunum ama yapacak arkadaşların mutlaka el yatkınlığı olmalı.kısaca anlatayım.öncelikle ben kaset çalar mekanizmasını tamamen söktüm çöpe yolladım daha biferah oldu teybin içi.sonra mekanizma iki soketle bağlı teybe.5 ayaklı olan okuyucu çok ayaklı olan swiçler.teyp önü size dönük iken solda kalan soket bağlantısı 1. ve2.uçlar sesi gireceğimiz sağ ve sol ortak uç ise şasi.sağda kalan soketde tam olarak hatırlamıyorum iki ucu birbirine bağlayın bu sayede teyp kaset takılı sanacak.bu iki ucu ister kaset çalar mekanizmasındaki swici takip ederek bulun isterseniz ben resim eklerim.şimdi sağ sol ses girişlerine yönü teyp olan birer diyot bağlayın ve sesi verin.ben müzik kaynağı olarak fm transformatör kullandım bunun içini açtım ses çıkışlarını bulup teybe bahsettiğim gibi girdim.elektriğinide teybin içinden aldım .bu sayede teyple birlikte açılıp kapanıyor.bilirsiniz kontağı aç çalışsın kontağı kapat kapansın.vs.istek olursa resim koyarım hazırda yok teybi açmam gerek gene.fm verininde çakmaklığa giren kısmını kestim teybin üst kısmına yapıştırdım.yani baya orjinal bişey oldu umarım sizşnde işinizi görür...

Yasin Bey Merhaba bende de 3500 rds eon kasetçalarlı teyp mevcut bende kaseti iptal edip mp3 bağlamak istiyorum tam olarak nokataları gösteren fotoğraf varsa çok memnun olurum diyot falan bilmiyorum o konuyu da aydınlatırsanız sevinirim yada ben araştırırım :) teşekkür ederim ellerinize sağlık

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Eray Kemahlı
benim de 6000 CD mp3çalar girişine ihtiyacım var, orjinalinde aux çıkışı yok bizimkilerde bildiğim kadarıyla..

Valla 2011 focus collectionum var onun torpido içerisinde aux girişi var. Onu oraya koyanın aklına şaşarım. Yani biz de standart da, patagonya standartı. ;)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Kemal Torun

valla bende de 3500 rds eon war resimli anlatin yapabilirseniz ellerinizden oper sizlere her cuma bol bol dua ederim.elektronik kaset calar kullaniyorum ama net ses vermiyor cizirtisi daha yuksek oluyor bide ses bi sag tarafa bi sol tarafa geciyor kaset tam uyum saglamiyor yani.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Yasin Erbakılı

Ben de 3500 RDS hakkında yardım istiyorum.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
Metin Güven

Ben de 2007 Otomatik Fusion'um için aradım taradım bulamadım AUX girişini, Teyp 6000 CD, AUX butonu da var, ama girişi yok ..?

:i-ih:

Yerini bilen gören varsa haber versin  :D

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...

Bilği kutusunda Ford araçları için kullanılan teypler hakkında genel konu var bu modele ait dökümanlara ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Cem Yılmaz

arkadaşlar traffic 4000 var bendede ama teyp kısmına kaset yada teyp adaptörü taktığımda teyp kısmı çalışmıyor normalde kaseti takınca teype geçmesi gerekmiyor mu acaba başka bir tuş buşamadım tryp için acaba benim cihazın teyp kısmımı bozuk

Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz
(düzenlendi)

arabamdaki cihaz bu

 

108154239_3_644x461_radio-ford-4000-traf

tarihinde Cem Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...