İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning


Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Uğur Koçyiğit
(düzenlendi)

POWER BOX NEDİR ?
POWER BOX Elektronik kontrol ünitesinin dışından uygulanan ve bu açıdan araca yada diğer elektronik aksamalara zarar verme ihtimali olmayan, ayrıca aracın garanti şartlarını zorlamayan ve araca ortalama %22 + güç - % 38 TORK ve %8,5 yakıt sarfiyatı sağlayan montajı ve sökülmesi yaklaşık 20 dk süren ve bir çok defa yeniden kullanılabilme gibi CHIP TUNINGE göre çok büyük avantajları olan performance malzemesidir. FORM ELEKTRONİK ayrıca bu malzemenin 1 yıl garantisini üstlenmiş. şimdilik bu sistem genelde dizel araçlara uygulanmaktadır.Bu Sistem Şirketimizde Memnuniyet Garantisi altında satılmaktadır.

www.formoto.com

bu aralar aracı güçlendirmeye takmış durumdayım,ama bunu yaparkende aracazarar vermek istemem,ne de olsa daha yeni alet kıyamam şimdi,ama biras daha güçlense fena olmazdı


form elektroniği aradım ve konu hakkında görüştüm,garantili bir ürün olduğunu ve kesinlikle araca hiç bir zararının olmayacağını söylediler
ibrahim bey fordclubtr den gelen müşterilere de 40 EUR indirim uygulayabileceklerini söyledi
mesela c-max için uygun olan modül 430 EUR yerine 390 EUR

daha önce 2.0cc focus uma superchıps te çip taktırmıştım ve farkedilir bi değişim olmuştu acaba problem olmadan bu araçtada kullanılabilir mi,sonra turboyu motoru ele almaktan korkuyorum

konu hakkında daha detaylı bilgisi olan var mı?

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cansel Kansu

bir ingiliz beygiri 16 sterlin. bence çok para değil.

1.6 benzin motorlu aracına 31 hp eklemek için dünya masraf edenler var memlekette.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
İbrahim Sarp Doğan
(düzenlendi)

tork artışları da çok iyi.best servis'e bir uğramak lazım.

tarihinde ?brahim Sarp Do?an tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit
:) Bu dövizde iyice yükseldi çok zor artık bu çip işi o ne öyle ya bulufinmidir nedir 1500ytl
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Escortta +7 hp için 650 lira diyor yaf. Bize ters ama turbo dizel C-maxim olsa makul gelirdi heralde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Haklısın Murat zaten 390 kısmı hikaye, Bence 5 araç getir senin ki beleş demişlerdir.. :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Saygın Can Oğuz

2004 model 24 bin km de Ford Focus C-Max 1.6 TDCi Ghia kullanıyorum. Aracıma chip tuning uygulatmak istiyorum. Direkt hava filtresini çıkardığı gürültü nedeni ile düşünüyorum, ancak sizin önerileriniz doğrultusunda hareket etmeyi planlıyorum.

Şu an için otomobilimin performansından memnun olmakla beraber, özellikle 5. viteste 3100-3200 d/d seviyesinden sonra (160-170 km/s) araç hızlanma konusunda çok nazlı davranıyor. Servisteki kontrollerde her şey (silindir basınçları v.B) normal, yakıt tüketimi fabrika verileriyle uyumlu çıktı. Bu durumda chip uygulamasını tavsiye eder misiniz?

2004 model olan Ford Focus C-Max aracınızın 1,6 lt 109 HP gücündeki turbodizel motorunun güçlenmesi için şu an en etkili sistem RAPID ara beyin uygulamasıdır.

Çok basit bir yöntemle montajı yapılabilen bu ek beyin sistemi ile +25 HP elde edilebiliyor. Günümüze kadar yapılan uygulamalarda da çok başarılı sonuçlar alınmış ve herhangi bir sorun da yaşanmamıştır. İstendiğinde araç içine konumlandırılan bir ışıklı düğme aracılığı ile de sistem devre dışı kalabiliyor.

KAynak: arabam.com/danışman (http://arabam.milliyet.com.tr/haber.asp?PID=685&HID=1&haberID=278501)

YAkıt tüketimine etkisinden bahsetmemiş ama etkisi yok ise düşünülebilir bence. Sanırım bu yazıları Onno Usta yazıyor.

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

Bence yakıt tüketimi azalır,çünkü araç daha yüksek tork ve güce sahip olacak,eskiye göre daha az gaza basılacak

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

Bence sürüş tarzınızı değiştirmediğiniz sürece böyle bir işlem sonucunda yakıt sarfiyatınız azalacaktır

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu trafik canavarına bir başka araç almasını öneririm ben. Mesela Can mı söylemişti SAAB 9.3 Dizel felan gibi.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
(düzenlendi)

Yazıları Onno Usta yazıyor. Ben kefilim :)

Peki Ercan Bey, merak ettiğim için soruyorum, mektuplar nasıl ve nereden seçiliyor? Millet yorum kısımlarına sorularını yazmak zorunda kalıyor. Dergiye gelen mektuplardan mı seçim yapılıyor? tarihinde Sayg?n Can O?uz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Levent Eksen

internette gezinirken gördüğüm bir linkte best servis'in adresine tıkladım, burda her marka araca chip tuning yapıldığı yazıyordu.ford içinde bluefin denen bir chip programı varmış, zamanım kısıtlı olduğu için pek inceleyemedim.bildiğim kadarıyla zetec motorlar ancak aldatıcı bir modül eklenerek artı güç verebiliyor, acaba buda zetec beynini aldatan bir cihaz mı, maliyeti ne olur, motor ömrüne zararı nedir, kazandırdığı ekstra güç ne kadardır, bilen var mı acaba??? :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Koçyiğit

yok kardeşim bu forumda iş yok,2-3 kişi yaptırır bizde beleşe konarız dedik ama,nerdeeeeeeeeee

ben bu gün gideyimde parayla yaptırayım artık

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Gürkan Görgün

Tekrar merhaba,

Forumda power box ya da benzeri isimlerle anılan güç arttırıcı kutular hakkında bir kaç yazıya denk geldim ve benimde içimde acaba taktırsam mı diye bir his uyandı. Ama merak ettiğim şeyler var. Kısaca bu tür uygulamalarda araca ya da motora gelebilecek zararları ve yararları merak ediyorum. Böyle bir uygulamaya sahip olan ya da konuda bilgisi olan arkaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Tanışma bölümünde belirttim ama yine de tekrarlayım. Aracım 2006 C-MAX Ghia Tdci Cvt.

Hepinize Sorunsuz Günler Dilerim.

Yorum bağlantısı
Gürkan Görgün

Mertol Bey ilginize teşekkür ederim.

Amma velakin motora zararı nedir? Ömrünü mü kısaltır kısaltırsa ne kadar kısaltır? Düşük devirlerde araç bayaa bi nazlanıyor çünkü. Benim CVT almamdaki tek amaç eşimin rahat bir şekilde araba kullanmasını sağlamaktı ve bütçem 2 araba almaya müsait değil kendim için düşünseydim mutlaka düz vites olurdu ve de c-max değil hb focus olurdu muhtemelen.Çünkü aynı motor ve daha hafif bir kasa.

Tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
(düzenlendi)

Mertol beyin bahsettiği şanzıman konusuna katılıyorum,aracınızı sorunsuz kullanmak istiyorsanız orjinalliğini bozmayın yok ben ileride çıkacak sorunlara razıyım diyorsanız yaptırın performansa katkısını görürsünüz.

tarihinde Tansel Yavuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gürkan Görgün

Tamam çok teşekkür ederim.

Uzunca bir süre satmak niyetim yok. O yüzden bu işten vazgeçmek en mantıklısı olacak galiba.130 -140hp güç insanı çok cezbediyor ama cepten çıkacaklar daha önemli.

Hepinize sorunsuz günler dilerim.

Bu arada Erdem Dertsiz Bey,

Power box ara beyin diye de tabir ediliyor bildiğim kadarı ile ve de araca motoru,chipi,turbosu vb. aksamları ile oynamadan dışarıdan takılan ve gücü arttıran bir kutu.Umarım anlatabilmişimdir.

Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit

Bence bir zararı yok,rahatlıkla aracınıza uygulayabilirsiniz,alt devirler sizi fazlasıyla tatmin edecek kadar coşuyor,nerden mi biliyorum,özelden mesajlaşabiliriz

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Okyay Pay

115 likler eski kasa 100 lüklerden daha mı yavaş ???

Yorum bağlantısı
İlker Özdilek

Bülent bey Power Box taktırıp ... km hız yapıyorsa gürkan beyin Power Box takmasına hiç gerek yok bence rahatlıkla ... km görebilir ben şahsen denemesini yaptım gürkan beyin aracının aynısından bendede var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...