İçeriğe Yönlendir

15.000 Km. Periyodik Bakım


Selçuk Ayoğlu

Recommended Posts

Selçuk Ayoğlu

Arkadaşlar merhaba

6 aydır zevkle kullandığım aracım 14000 km'ye geldi. İlk bakımını tam 15.000'i beklemeden hala cebimde para varken yaptırmak istiyorum. İstanbul'da hangi yetkili servisi önerirsiniz? Bir de kaç para vermeliyim kazık yememek için?

Son olarak, cahilliğimi mazur görün, ilk aracımın ilk bakımı olacak, acaba aracı öğlen gibi götürsem gün içerisinde teslim alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ACL servislerde de garantiniz bozulmadan bakım yaptırabilirsiniz. Tüm parçalar orjinaldir, randevu da gerekmez, tüm parçalar orjinal, aracın yanında da durabilir, yetkili servislerin saçma randevu sisteminden ve ortaçağ kurallarından kurtulmuş da olursunuz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Ayoğlu

Cevaplar için teşekkürler dostlar.

@Çağlar Bey aracın kullanma klavuzunda ve satıcı ile yaptığım görüşmelerde aracın garanti kapsamında kalması için "zamanında" ve kesinlikle "yetkili servis" tarafından bakımının yapılması gerektiği böylece aracın kayıt altında tutulabileceği söylendi. Aslında bu garanti olayının asıl amacının müşteriyi bakımda yolmak olduğunu çok iyi biliyorum fakat yarın birgün aracı satmaya karar verirsem garanti öenmli olacak. ACL servisler yetkili değil anladığım kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan

sevisler arasında bakım fiyatlarında tutarsızlık çok. bir kaç yeri arayıpta fiyat almak gerekir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ACL de yapılan bakımlarda araç garantiden düşmez, sadece ACL değil, onların pc sistemleri entegre olduğu için söylüyorum, istediğiniz yerde, orjinal parçayı fatura ile ispatladığınız sürece araç garantiden çıkmaz, Ford daha da diretirse 2006 Mayıs ayındaki servis bültenini gözlerine sokabilirsiniz :fiuw: , Ford ve ACL müşteri hizmetlerini arayıp kesin detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Taha İlgen
(düzenlendi)

ben aracı 2.el aldığımda garantisi bitmişti. onun için garanti sebebiyle istenen servisleri bilmem ama anadolu yakasında şahsuvaroğlunu önerebilirim 45000 bakımını orda yapmıştım. 60000 bakımını da içmeler musluoğlunda yaptırdım.

ikisi arasında tercih yapmak gerekirse ben musluoğlu servisini daha çok sevmiştim. hem müdürünü tanıyordum yakın ilgi gördüm, hem de bekleme odası,bakımı yapılırken aracı görmek için çok müsait. bu benim için önemliydi.

tarihinde Taha ?lgen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mehmet Ozyurek
arkadaşlar, senelik izine ayrıldım. haftayada Allah'ın izniyle Nevşehir üzerinden Ankara'ya bacanaklara gideceğim. neden Nevşehir üzerinden?

Beklerim...

Lale Caddesi, Kolukısa işmerkezi Kat: 3 No: 72

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
Berk Ertürk

Merhabalar,

Yaklaşık 3 hafta önce 1.6 benzinli focus sahibi oldum araç şu an yaklaşık 400km de ve şahsi olarak ilk aracım. Aracı teslim aldığımda orada bana ilk bakımına 15.000km/1yıl da getirilmesi söylendi. Çok fazla kilometre yapan biri de değilim, en erken bakımım 1yıl sonra olucaktır diye tahmin ediyorum. Benim sormak istediğim, bu 1yıl dolana kadar özellikle dikkat etmem gereken yada servise gidip kontrol ettirmem gereken bir durum olucakmıdır acaba. Aracımı uzun seneler boyunca kullanmak durumunda olacağım için başlarda çıkacak olan bir sıkıntı gelecekte de başımı ağrıtsın istemem. Sanırım herkesin isteğide budur :) cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Tahminimce aracınızı uzun seneler boyunca kullanmak istemeyeceksiniz. Yağ eksilmediği sürece problem yok. 15 binde gidin.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

servislerin ve satıcı firmanın önerisi 7bin 8 bin arası mutlak aracınızı gösterin genel kontrol için bundan zaten ücret alınmıyor

Yorum bağlantısı
Eren Duranlı

selamlar

bugün bizde aracımızı teslim aldık. ilk bakım işini sorduk. bize 15000 de normal bakıma gelin dediler. artık eskisi gibi rodaj felan yok 15binde gelseniz yeterli dediler. ne yapmalıyız?

Yorum bağlantısı
Berk Ertürk
(düzenlendi)

bende daha önceden bu konuyu araştırmıştım, bununla ilgili konular var forumda. benim araştırdığımda mehmet bey'in bu dediği faydalı bir bilgi olmuştu bana. sizde şöyle bi gezinirseniz aslında rodaj'ın olduğunu göreceksiniz.

Araç; ilk 500 kilometre sıkıştırılmaz zorlanmaz..

Sonra kademeli olarak devir artırlır..

Örnek 1000-1500 aracı 3000'e çıkarsın.. 1500-2000 arası 3500'e çıkarsın.. 2000-2500 km arasında 4000'e çıkarsın.. Bu arada sabit gazla aracı kullanmazsın.. Sürekli değişken devirlerde kullanırsın..

Kademeli olarak hızı ve deviri artırırsın...

tarihinde Berk Ert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Eskiden karterde metal parçaları olurdu. Şimdi ise yag filtresi mıknatıslı oluyor ve iyi oluyor. O parçalar filtreye takılıyor ayrıca öyle abartı parça oluşmuyor. ilk kez 15binde götürülen araçlar 300bin km gördüğüne göre bir problem yok. Yağı kontrol edin ama her birkaç günde bir. Benim fusion ilk 2000 km de aniden yag çubuğunda yag görünmeyecek şekilde yag kaçırmıştı contasından. Öyle şeyler olabilir. Şu an 130bin deyiz.

Yeni aldığım passatın almanca kitabında 30bin km diyor. BMW ler 25 bin km de. Türkçe passat kitabında 15bin diyor. Yani hemen götürmeye gerek yok. Ama arada açın bakın kaputu gözle bakın dinleyin. Parkettiğiniz yerde leke oluyor mu ona bakın vs vs.

Rodaj vardır. Sadece rodajda servise gitmek yoktur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1000 km çok erken...

Gördüklerimize duyduklarımıza görede bu rodaj var ve 5-6 bin km sürüyor..

Ben nasip olurda bir gün sıfır bir araba alırsam 5-6 bin km de ilk yağını da değiştirmek isterim..

Yorum bağlantısı
Eren Duranlı
hayırlı olsun araçlarınız...ben ilk olarak 15000 bakımına götürdüm aracımı...hatta servise defalarca sormuştum...15000 den önce kesinlikle getirmenize gerek yok demişlerdi... gönül rahatlığıyla kullanın arkadaşlar rodaja falan takılmayın :D)

teşekkür ederim. zaten pek hız taraftarı değiliz. şehir içi aile kullanımı olacak.

Berk Bey sizede hayırlı olsun bu arada.

Yorum bağlantısı
Berk Ertürk

çok teşekkürler...

Size tavsiyem 1000 km bittikten sonra servise gidin; yağ ve yağ filtresi değiştirin. Bu arada sağına soluna baksınlar. Bu km'de bir araçta, üretim hatası olmazsa ve siz de bakımlarını aksatmazsanız uzun yıllar bir sıkıntınız olmaz. Otokoç'u tavsiye ederim.

bende aracı otokoçtan almıştım Hakan bey, servisinin de iyi olduğunu söylüyorlar hep. yalnız 1000km banada erken bir zaman gibi geldi, bu kadar erken gitmek gerekirmi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hakan a uymayın, hatta aracınızın yanına bile yaklaştırmayın, sigorta-beyin-röle ne varsa yanabilir :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hakan a uymayın, hatta aracınızın yanına bile yaklaştırmayın, sigorta-beyin-röle ne varsa yanabilir :good1:

Manifolt çatlayabilir, egr tıkanabilir...

Lastik yarılabilir...

:selo:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2010 aracınıza, 2008 den kalma Mtv cezası gelebilir, faizi de katlamalı :good1:

Yorum bağlantısı
Berk Ertürk

:selo:

hakan beyin araçlar üzerinde böyle bir etkisimi vardır genelde ? :good1:

Yorum bağlantısı
İsmail Geyik
Tahminimce aracınızı uzun seneler boyunca kullanmak istemeyeceksiniz. Yağ eksilmediği sürece problem yok. 15 binde gidin.

Mehmet Bey forumları okurken yazdıklarınızı okudum.Sebebini merak ettim.Arkadaş neden uzun süre kullanmak istemeyecek.Tanıyormusunuz arkadaşı veya araç hakkında uzun süre binilmeyecek görüşü mü var?Vaktiniz olursa cevabınızı beklerim. :)

Yorum bağlantısı
Guest Ramazan Demir

Aracım 15000 km olmak üzere(3 ayda). :) Bir rütuş boya rengini tutturamayan erzincan yetkili servise bakım yaptırmak istemiyorum(ayrıca aracı burdan almadığım için bana biraz tavır aldılar kanımca :good2: ) Erzurum, trabzon veya sivastaki servislerde bakım yaptıran arkadaşlar varmıdır acaba(özellikle fiyat konusunda).

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Kaporta sıkıntısı için mekanik bölümüne ön yargılı olmayın derim ben

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...