İçeriğe Yönlendir

Ziftletmek ya da ziftletmemek?


Erim Gülaçtı

Recommended Posts

Erim Gülaçtı

merhaba arkadaşlar. arabanın altını ziftle kaplatmaya karar verdim. uzun vadeli koruma ve yalıtım için iyi olacağını düşünüyorum. ama ankara'da bu işi hakkıyla yapacak yer neresi olabilir acaba? ve ortalama ne kadar tutar? fikri ve deneyimi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum. arabam 2004 fiesta.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

ziftleme işlemi 70 model ve daha eski zamanların işlemi ,amaç korozyondan korumaksa ., fabrika zaten alttan taban saçını korozyona karşı yalıtıyor,ses yalıtımı ise probleminiz size ziebarth öneririm.ama kış günü tavsiye etmem.

Yorum bağlantısı
Erim Gülaçtı
En son şahine yapardık o işi yahu...

:) o kadar eski değil benim ya. :) ziftle demek istediğim koruyucu bir boyayla kaplanması. rengi ve kıvamı zifte benziyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

zift yarardan çok zarar verebiliyor,zaman içinde zift katmanınyla saç arasına giren nem veya su aracı yavaş yavaş pas oluşmasına sebep veriyor.

bir sebepten dolayı taban saçı değişmişse o bölgeye çok iyi temizlendikten ve kurulandıktan sonra yalıtım sağlıyıcı ICI veya buna benzer pas önleyci yoğunluklu ilaçlı boya sürülür.

zifti hiç tavsiye etmem.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Ziebartta ses yalıtımı diye yapılıyor, istenen paralara değmiyormuş. Tecrübeyle sabit. Paranız cebinizde kalsın derim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Ziftin nem vs nedenlerden dolayı çürümeyi hızlandırdığını bende duydum.

Amaç yalıtımsa araç içinden uygulanan çok çeşitli malzemeler mevcut .Bu malzemelerle ziftleme ile alacağınız sonuçtan çok daha kalitelisini elde edebilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Ciddi bi ses yalıtımı sağlamıyor. Ben arabayı boyatırken yaptık. Harcanan paraya karşılık bi şey değil. Hele Ankara gibi nemden yoksun bi yerde hiç gereği yok. Orjinal koruyucusu yeterli.

Yorum bağlantısı
Erim Gülaçtı
:nazar: arkadaşlar, bunları bilmiyordum. dediğiniz gibiyse o zaman sanırım en iyisi pütürlü malzemeden faydalanmak. belki de yaptırmamak daha iyi olur. fikirleriniz için çok teşekkürler..
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...