İçeriğe Yönlendir

Hyundai Getz EPS sorunu


İ.Göksel Yaman

Recommended Posts

İ.Göksel Yaman

yakın bir akrabama 2005 diesel getz aldık yaklaşık 6 ay önce geçen hafta aracı parkederken eps ikaz lambası yandı ve direksiyon kütük gibi oldu direksiyon hiç dönmüyor gibi bişey araştırdık ve kronik bir arıza olduğunu öğrendik çok kişi şikayetçi bu sorunu yaşayan çok kişi varmış servise götürdük belki inanmıyacaksınız ama tam tamına 5.600tl fiyat verdiler sistemin tamamen değişmesi için beynimizden kaynar sular döküldü şaka yapıolar sandık maalesef gerçek bunu ödiyecek durumda değil sizlerden bi akıl istiyorum ne yapabilirz bunu yaşadıktan sonra hyundai den kesinlikle uzak durun

Yorum bağlantısı
İsa Köse

Eps ne ki?

Esp yazacaktınız da yanlışlıkla mı yazdınız? Gerçekten merak ettim. Nasıl bir sistemmiş bu da 5600 TL fiyat çekmişler?

Bence çıkmacılara falan bakın. Bulunabilir bir parçaysa çok daha ucuza halledilir. Yok bulunmuyorsa yurtdışından (e-bay, vb.) sitelerden araştırın.

5600 TL ye araba alıyor vatandaş yahu... :lol2:

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

5600 e araba var.ne yapmış bu servis.önce iyi bir ustaya ( insan bir ustaya :) ) gerekirse de çıkmacıya gitmek gerek bence.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hani hundai iyidi parçası ucuzdu bu ne yahu, toyotayıda geçmiş mübarek, geçmiş olsun inşallah ucuza çözülür sorunları.

Yorum bağlantısı
Eren Erdem

Eps problemini parça değişimi yerine parça tamirine giderekte özel servisler yada sanayide hallediyorlar. Corsa C lerinde eps arızası ve direksiyon kutusu problemleri kronik arızalardı, eski bir corsa c kullanıcıs olarak bende direksiyon kutusundan problem yaşamıştım, özel serviste yetkili servis 2000 civarı verirken tamir edilmiş bir direksiyon kutusunu taktırmıştım garantili 300tl ye. Ozamanda eps arızasıyla gelmiş araçlar vardı onlarda tamire gidiyorlardı. Sanayi ve özel servislere bakmanızı öneririm(hyundai ın özel servisleri var mı bu konuda bilgim yok malesef)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
EPS: Elektrikli direksiyon.

hakan abi açıklaması yapmış evet elektronik direksiyon sistemi yani hidrolik değil bildiğimiz hidrolik direksiyon yağı kulanılmıyor tamamen elektronik dreksiyon

bir çıkmacıda sistemi 600tl ye bulduk buldukta bunu takacak özel servislerde 400 tl para istiolar yani 1.000 tl ye her harukalde çıkıyor ve sadece 6 ay garanti veriyor özel servisler bunu yaptırıp arabayı elimizden çıkaralım desek alacak adama yazık günah onun ne günahı var hep ucuz etin yanhini diye bi laf varya gerçekten doğru bi söz

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Geçmiş olsun tekrar, araba alırken bu tür sorunları varmı diye çok iyi araştırmak gerekir, ford bu konularda daha iyi hatta çok iyi, çıtırtı asfalt sesi dışında pek sorunu yok aslında, diğerleri vw hatta auidi bile elektronik dertlerle uğraşıyorlar gerisini düşünün artık.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Eyvah :bravo: Babamda da aynı araçtan var. Şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadı, fiyatlarda bana uygun geliyordu. İnşallah başımıza böyle bir sorun gelmez. Garantisi yaza kadar devam ediyor. Fiyat gerçekten uçuk.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Koltuk kızağındaki tıkırtı sebebi ile arabasını yakmayı düşünenlere Getz hediye edeceksin :D

Yorum bağlantısı
Melih Özlem
(düzenlendi)

Başka çıkmacılara bakın derim ben. Fiyatlar çok oynuyor çünkü. Birde yüzyüze gidip konuşursanız daha uygun fiyata veriyorlar. Geçmiş olsun, yetkili servis her zaman çok güzel öpücük konduruyor yanağımıza ben söylüyorum ;) Ama eğer iyi bir usta bulunursa tamir edilmesi daha iyi olur. Airbag beyinleri bile tamir ediliyor, eps sistemininde tamiri vardır ki yukarıda arkadaşımız yazmış tamir ettirdim garantiliydi diye.

tarihinde Melih tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

İlgili markanın forumlarına bakmakta fayda var. Mutlaka ucuz bir yolunu bulmuşlardır. Bu arada bunların garantisi 5 sene değilmiydi?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

eralardaki eps lerde de bu sorun ortaya çıkmıştı ve garantiden hepsini servisler ücretsiz değiştirmişlerdi. sizinki sanırım 3 yıl garantili olan zamanda alınan getzlerden. bence tamir veya çıkma yolunu tercih edin. sonrasında satarken de kendinizi çok sıkmayın bence satarken söylersiniz böyle bir parçası bozuldu tamir ettirdik. hani 2. elde illaki tamir edilen, değişen, onarılan parçalar olacaktır diye düşünüyorum. alan kişi de ona göre karar verir.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

2005 modelse garanti devam etmeli , bakımlar serviste yapıldıysa. Bu fiyat bana inanılmaz geldi , çünkü diğer yedek parça fiyatları epey maküldür.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...