İçeriğe Yönlendir

Hangi Lpg Firması ( Teleflex - Brc - Prins )


Emre Çörekci

Sizce Hangi LPG sistemi?  

49 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Emre Çörekci
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır araştırma yapıyorum.. Teleflex'in kalitesi ve BRC'nin teleflex kadar olmasada kalitesi ve yaygın servis ağı arasında iki markadan birinde tercih kılamadım..Ben Çorum'da ikamet ediyorum 2011 model Ford Focus aracım var Çorum'da Teleflex bayisi bulunmadığı için en ideal Ankara Tunalı yada Başer'e gitmem gerek.. Geçenlerde ise Çorum BRC bayisi Özençler Otogaz ile bir görüşme yaptım Firma yetkilisi açıkçası beni ikna etti.Yaptığı işlerden de kimse şikayetci değil bu yüzden biraz sıcak baktım BRC'ye fakat uzun araştırmalar sonucunda bilgilere dayanarak Teleflex markasında karar kılmıştım bu yüzden hala aklım Teleflex'te birde Prins diye bir marka duydum iyi diyorlar bu yüzden biraz tereddütte kaldım sizce hangisini taktırmalıyım..

tarihinde Emre tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Dönüşümü yapacak olan firmanın ikamet ettiğiniz yere yakın olması iyidir..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın

emre selamlar

teleflex çorumda özşen opel özel servisinde var

erzurum dede yolu girişinde birde oradan bilgi al istersen.

kolaygelsin

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

brc öneririm. yakında servisi de varmış. ufak sorunlar için ankaralara fealn taşınmanız gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli
Çorumdaki brc bölge bayiinden Mehmet Bey forumumuzun üyesi. Direk onunla iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

Forumdaki yazılarını okursanız konu hakkında oldukça bilgili olduğunu da görürsünüz. İkincisi yine mehmet bey geçenlerde yazmıştı yanlış görmediysem teleflex i brc satın almış.

Yorum bağlantısı
Emre Çörekci

Teleflex'i tercih etme sebebim CNG olduğu için ve manifold'a direk gömme olayı olduğu için BRC tercih sebebim ise servis imkanı içindir.

emre selamlar

teleflex çorumda özşen opel özel servisinde var

erzurum dede yolu girişinde birde oradan bilgi al istersen.

kolaygelsin

Teleflex'in çorumda takıldığını duymadım

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Emre Bey, Ankara' da olsanız Teleflex derdim . Yalnız CNG demişsiniz, Çorum' da CNG dolum yapan yer varmıki? Ankara' da bile 1-2 yer var.

Yorum bağlantısı
Emre Çörekci
(düzenlendi)
Emre Bey, Ankara' da olsanız Teleflex derdim . Yalnız CNG demişsiniz, Çorum' da CNG dolum yapan yer varmıki? Ankara' da bile 1-2 yer var.

Şimdi olarak düşünmüyorum..Ama dolum yapan yer var.. CNG LPG den daha ucuz ve 1-2 seneye kadar daha çok yaygınlaşmaya başlayacaktır.. Şimdi ilk etapta direk CNG taktıracak değilim sadece CNG dönüşümlü olduğu için tercihim.Ayrıca Teleflex'in manifolda direk gömülmesi manifoldun sökülüp öyle delinmesi ve bunun gibi bir çok etmenler beni cezbediyor.. Tek korktuğum sorun işte bir problem olduğu zaman Çorum'da benim bildiğim kadarıyla bir servisi olmamasıdır.. Ankara'da Tunalı'da taktırmayı düşünüyorum. Fakat taktırıp yola çıkıp Çorum'a geldiğim zaman arıza çıkartırsa diye çekiniyorum açıkçası.

tarihinde Emre tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Otomobilde cng hayalden öteye geçmez arkadaşlar.. Bence unutun bunu...

Ben bu şartlarda Brc taktırırdım..

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
(düzenlendi)

Belediye otobüslerinin tavanındaki CNG devasa deposuna bir bakın.CNG.nin araçlar için depo sorunu var diye okumuştum.

tarihinde Vural Sar? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç

BRC ile Telflex GFİ kıyaslandığında teknik açıdan Teleflex GFİ ın her hangi bir üstün özelliği yoktur.Teleflex gfı ın 5 taahhütünü incelerseniz burda ekstra bir özellik olmadığını ,bunların zaten asli olarak bir lpg markasında olması gereken özellikler olduğunu görürsünüz.

1. Motor arıza lambası yanmayacak; Doğru ürün ve doğru lpg kalibrasyonu ile arıza lambası kesinlikle yanmaz.

2. Tasarruf, litre bazında garanti edilecek, (Örnek: 100 Km.de 10 Lt. benzin tüketen bir otomobil, 100 Km.de 11,5 Lt. ortalama %15 daha fazla LPG tüketir)

LPG ile benzin farklı karakteristikte yakıtlardır. LPG' nin volumetrik verimi benzinden daha düşük olduğundan LPG' li araçlar benzine göre litre bazında daha fazla yakıt harcarlar.

Örnek olarak Benzin- LPG hesaplaması şöyle yapılır:

Benzin Alt kalorifik Gücü: 32.3 MJ/Dm3

LPG Alt kalorifik Gücü : 25.60 MJ/Dm3

Teorik yakıt eşdeğerlilik Katsayısı : 32.3/25.6= 1.26

Çıkan Rakam verimlilik katsayısı ile çarpılır (1,26x0,95=1,20)

Buradan 100 Km de 10 Litre benzin tüketen bir aracın LPG' de volumetrik olarak %20 daha fazla LPG tükettiği görülür.Bu hesaplamaya diğer faktörleri de eklediğinizde doğru ürün ve doğru kalibrasyonda litre bazında %15 fazla tüketim zaten lpg nin karakteristik özelliğidir.

3. Aracın çekişi düşmeyecek,

Lpg dönüşümü sonrası muhakak aracın performansında teknik anlamda %3 ile %5 arası bir düşüş yaşanır (sıvı gaz enjeksıyon sıstemı hariç) fakat kullanıcı bu farklılığı hissedemez.Fakat lpg dönüşümü sonrası birebir performans aldatmacadır.

4. Araç ayar için servise tekrar gelmeyecek,

Hiç bir lpg sistemi motordaki sensörlerden veri alarak kendisini güncelleyemez.Bu sebeble tüm markalarda lpg kalibrasyonun belirli kmlerde kontrol edilmesi gerekir( 15.000- 20.000km ) Belki bu sürelerde değişikliğe gerek olmayabilir fakat kontrolde fayda vardır.

5. Sabah çalışma zorluğu ve yüksek devirlerde LPG'den benzine geçme sorunu yaşanmayacak.

Sabah geç çalışma veya çalışmama şikayetlerinin nedeni yanlış lpg kalibrasyonundan dolayı benzin ECÜ sünün LFT (Long Fuel Trim) değerinin bozulması ile ilgilidir.Doğru lpg kalibrasyonu ile bu sorunu yaşamazsınız.

Diğer bir özellik olarak belirttiğiniz CNG ise BRC MY11 ler de zaten mevcut olan bir özellik.BRC MY11 CNG ye uygundur ilerki dönemde lpg tankını ve bakır boruları değiştirip bir kaç işlemden sonra bu sistemi CNG ile de kullanabilirsiniz.

Gelelim çok üstünde durulan lpg enjektörlerinin manifolta direkt takılması ve emme manifoltunun sökülerek montaj yapılması işlemine.Teknik resmi ve Focusun emme manifoltunu incelerseniz lpg enjektörünün emme manıfoltuna direkt takılması için yine belli bir mesafe geriden takılması gerektiğini görürsünüz .Oysa BRC gaz Pipolu montaj ile lpg gazı yanma odasına en yakın noktadan ve en doğru açı ile gönderilmektedir.Manifoltun sökülüp takılmasına gerek olmadığı gibi emme manıfoltunuzda klasik gaz nipelinin nerdeyse 10 katı genişliğinde 4 adet delik de bulunmaz.Yukarda belirttiğim gibi teknik anlamda Teleflex GFİ ın BRC den tek üstün yanı sadece fiyatıdır.Bu arada Telflex in BRC tarafından satın alındığı ve bu ürüne yatırım yapılmayacağı da açıklanmıştır.Peki BRC nin Teleflex'ten üstün özellikleri nelerdir?

1)HI-TEC Enjektörleri : BRC nin yeni tip hi-tec enjektörleri öncekine göre daha hızlı ve çalışan parçalarının lpg ile temas etmediği için gaz kalıtesinden kesinlikle etkilenmeyen bir enjektördür.

2)VSR özelliği : VSR menüsünün aktif edilmesi ile yüksek devirlerde belli oranda benzin püskürtülerek subablarda yaşanan aşırı ısıdan doğan aşınmanın önüne geçilir.

3)Enjektör Isıtma Özelliği : Sıralı gaz kullanıcılarının en ciddi şikayeti sabah soğuk motorda gaza geçme süresidir.BRC 3.02 yazılımı ile siz sabah aracınızı çalıştırıdğınızda lpg enjektörleri ısınmaya başlar ve yaklaşık 1-2 dakıka içerisinde lpg ye geçer bu sayede minumum oranda benzin tüketirsiniz.

4)Start-Stop Özelliği : Yeni nesil start-stop teknolojisi ile uyumlu olan BRC ile start-stop özelliğine sahip araçlarda ilk çalıştırma direkt lpg ile olur ve bu ekstra tasarruf anlamına gelir.

5)Yaygın servis ağı : Türkiyenin her ilinde yaklaşık 200 ün üzerinde bayinin hizmet ettiği yaygın bir servis ağına sahip bir marka.

Bunlara ilaveten yaklaşık 12 yıldır lpg sektöründe olan ,konusunda uzman bir servis olan firmamızda dönüşüm yaptırma imkanına sahipsiniz.Sadece dönüşüm servisi değil eğitim merkeziyiz.Bölgemizdeki tüm BRC bayileri BRC konusunda eğitimi ve akıllarına takılan sorunlarında bilgiyi bizden alırlar.LPG kalibrasyonu ve yazılımı ile bir çok çalışma yapmış ve bu konuda eğitim veren birisi olarak servisimizi tercih etmeniz bizi sevindirir.Tercih sizin...

Arkadaşlar konuyu çok önceden takip ediyorum fakat ticari bir yaklaşım olmaması için yazmamıştım ; Türkiyenin çoğu ilinden montaja gelen ,çözülemeyen sorunları için servisimize gelen hatta sırf arıza lambasının yanmaması için kmlerce yoldan gelen lpg kullanıcıları olmasına rağmen bazen kendi hemşehrilerimizin bile firmamızdan haberdar olmayışı ya da haberdar olmasına rağmen lpg konusunda farklı illere gitme düşünceleri beni gerçekten üzdüğü için bu yazıyı yazdım.Forum yöneticilerinin ve üyelerinin anlayışına sığınıyorum,herkese iyi akşamlar...

Yorum bağlantısı
Emre Çörekci

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam saolun.Fakat iş başka arkadaşlık başka diye bir laf vardır işte bende aracım için hangisi daha iyi olur diye düşünüyorum en kısa zamanda yanınıza uğramayı düşünüyorum şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç

Sizi gayet iyi anlıyorum.Bizi tercih etmeniz halinde elimizden gelenın en ıyısını yapacağımızdan emin olabilirsiniz.Selamlar...

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam saolun.Fakat iş başka arkadaşlık başka diye bir laf vardır işte bende aracım için hangisi daha iyi olur diye düşünüyorum en kısa zamanda yanınıza uğramayı düşünüyorum şimdiden teşekkürler..

Merhabalar ;

BRC Türkiye'de tek distiribütörlüğe geçmesi ile 2A dan bayilik alamayan eski BRC bayileri için sadece Türkiye piyasasına sunulan BRC nın benzeri bir üründür.Dezavantajı bayi ağının olmayışı ,Disstiribütörünün zayıf olması ilerisi için müşteriye güven vermemektedir.Artı olarak ise kullandıgı khein enjektörleridir.İleride servis ve malzeme temininde sıkıntı yaşamamanız için iyice araştırmanızı tavsiye ederim.

mehmet bey merabalar sızden kitMTM hakınıdakı düşüncelerınızıde ögrenmemız mumkun olurmu brc bayısı olarak ılgınız ıcın şimdiden tşkr ler
Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan

Tek kelime ile BRC, pipolu sistem tercih edin, zira bizim araclara tam uyum sağlayan patentli bir ürün, manifold delinmesine gerek yok, şansınıza yeni my-11 cıkarttılar, çorumda özençler iyidir diye hep duydum ordan gücenle dönüşüm yaptırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Yavuz Koç
(düzenlendi)

Yok kardeşim. Bir daha bir konuda karar vermek için forumları araştırmıycam :)

2011 focus comfort aldım. Henüz 1500 km yol yaptım. Alırken gerekirse lpg taktırmayı düşünerek aldım bu aracı. Son günlerde benzin fiyatlarındaki yükseliş de gözümü korkuttuğundan lpg taktırmayı daha ciddi düşünür hale geldim.

Yaklaşık 1 aydır inceliyorum. Tam "Teleflex taktırıcam" demişken Mehmet Özenç Bey'in yazısını okuyunca yine tereddüte düştüm. Hatta bazı arkadaşlar "kesinlikte taktırmayın" demiş. Yani anlayacağınız lpg konusunda netleşeyim derken iyice karıştım. :)

Allah benim durumumda olanlara kolaylık versin :bravo:

Bu arada aklıma gelmişken sorayım arkadaşlar. Teleflex'i Trabzon'da Honda satış ve servis bayii olan Çim-art'da takıyormuş. Bahsi geçen bu yerin uygulamaları hakkında bilgisi olan varsa onların görüşlerini de öğrenmek isterim.

tarihinde Yavuz Ko tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç

Yavuz Bey ;

Aracınıza kaliteli bir ürünü doğru yerde montaj yaptırırsanız kesinlikle sorun yaşamazsınız.Bugün Trabzonda BRC bayilerini ziyarete geldim ,yarın erken saatlerde Rize'de olup yeni bayilik görüşmeleri yapıp tekrar Tarbzona döneceğim :) Zamanınız varsa Trabzon yetkili BRC bayisi ADNAN OTOMOTİV de birebir görüşüp aklınıza takılan soruları cevaplayabilirim.

GSM: 533-5236759

Yok kardeşim. Bir daha bir konuda karar vermek için forumları araştırmıycam :)

2011 focus comfort aldım. Henüz 1500 km yol yaptım. Alırken gerekirse lpg taktırmayı düşünerek aldım bu aracı. Son günlerde benzin fiyatlarındaki yükseliş de gözümü korkuttuğundan lpg taktırmayı daha ciddi düşünür hale geldim.

Yaklaşık 1 aydır inceliyorum. Tam "Teleflex taktırıcam" demişken Mehmet Özenç Bey'in yazısını okuyunca yine tereddüte düştüm. Hatta bazı arkadaşlar "kesinlikte taktırmayın" demiş. Yani anlayacağınız lpg konusunda netleşeyim derken iyice karıştım. :bravo:

Allah benim durumumda olanlara kolaylık versin :i-ih:

Bu arada aklıma gelmişken sorayım arkadaşlar. Teleflex'i Trabzon'da Honda satış ve servis bayii olan Çim-art'da takıyormuş. Bahsi geçen bu yerin uygulamaları hakkında bilgisi olan varsa onların görüşlerini de öğrenmek isterim.

Yorum bağlantısı
Yavuz Koç
Yavuz Bey ;

Aracınıza kaliteli bir ürünü doğru yerde montaj yaptırırsanız kesinlikle sorun yaşamazsınız.Bugün Trabzonda BRC bayilerini ziyarete geldim ,yarın erken saatlerde Rize'de olup yeni bayilik görüşmeleri yapıp tekrar Tarbzona döneceğim :) Zamanınız varsa Trabzon yetkili BRC bayisi ADNAN OTOMOTİV de birebir görüşüp aklınıza takılan soruları cevaplayabilirim.

GSM: 533-5236759

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum Mehmet bey.

Ben Trabzon teleflex bayisini sormuştum çünkü Rize'de yok. Yani Rize'de ikamet ediyorum. Burayada gelicekmişsiniz ama ben öğretmenim. Onun için görüşmemiz çok zor. Ayrıca lpg taktırıp taktırmama konusunda hala çok kararsızım. Eğer taktırmaya karar verir ve Brc de karar kılarsam mutlaka sizi rahatsız edicem.:) Eğer müsadeniz olursa tabi.

İlginizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum Mehmet bey. Hayırlı çalışmalar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ben Trabzon teleflex bayisini sormuştum çünkü Rize'de yok. Yani Rize'de ikamet ediyorum. Burayada gelicekmişsiniz ama ben öğretmenim. Onun için görüşmemiz çok zor. Ayrıca lpg taktırıp taktırmama konusunda hala çok kararsızım. Eğer taktırmaya karar verir ve Brc de karar kılarsam mutlaka sizi rahatsız edicem.:D Eğer müsadeniz olursa tabi.

İlginizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum Mehmet bey. Hayırlı çalışmalar.

Yavuz Bey, Yıllarca her iki kiti de kulandım.. Aynı araç üstünde kıyaslama şansım da oldu...

Teleflex Brc'den daha güzel bir kittir.. Sessizdir, estetiktir, performans kaybı yaşamazsınız.. Ya da hissetmezsiniz..

Ancak, Ben teleflex'ten ciddi servis sorunları yaşadım.. Sizin yaşadığınız bölgede, size yakın gidip gelebileceğiniz bayisi varsa teleflex taktırın, size yakın bayi yoksa Size yakın olanı taktırın..

Yorum bağlantısı
Mehmet Özenç

Rica ederim ;

Trabzonda Adnan Otomotiv hem Teleflex hem BRC bayisi .Size yardımcı olacaklardır.Görüşmek üzere...

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum Mehmet bey.

Ben Trabzon teleflex bayisini sormuştum çünkü Rize'de yok. Yani Rize'de ikamet ediyorum. Burayada gelicekmişsiniz ama ben öğretmenim. Onun için görüşmemiz çok zor. Ayrıca lpg taktırıp taktırmama konusunda hala çok kararsızım. Eğer taktırmaya karar verir ve Brc de karar kılarsam mutlaka sizi rahatsız edicem.:) Eğer müsadeniz olursa tabi.

İlginizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum Mehmet bey. Hayırlı çalışmalar.

Yorum bağlantısı
Emre Çörekci
(düzenlendi)
Yok kardeşim. Bir daha bir konuda karar vermek için forumları araştırmıycam :rofl:

2011 focus comfort aldım. Henüz 1500 km yol yaptım. Alırken gerekirse lpg taktırmayı düşünerek aldım bu aracı. Son günlerde benzin fiyatlarındaki yükseliş de gözümü korkuttuğundan lpg taktırmayı daha ciddi düşünür hale geldim.

Yaklaşık 1 aydır inceliyorum. Tam "Teleflex taktırıcam" demişken Mehmet Özenç Bey'in yazısını okuyunca yine tereddüte düştüm. Hatta bazı arkadaşlar "kesinlikte taktırmayın" demiş. Yani anlayacağınız lpg konusunda netleşeyim derken iyice karıştım. :f1:

Allah benim durumumda olanlara kolaylık versin :p

Bu arada aklıma gelmişken sorayım arkadaşlar. Teleflex'i Trabzon'da Honda satış ve servis bayii olan Çim-art'da takıyormuş. Bahsi geçen bu yerin uygulamaları hakkında bilgisi olan varsa onların görüşlerini de öğrenmek isterim.

Bende kararsız kaldığım için böyle bakınıyorum :)

tarihinde Emre tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Özgür Mert

Yaşadığınız ilde mutlaka montajı yapılan cihazın servisi olsun. Daha önce opelim vardı üzerinde bigas marka cihazla geldi. Burdur, Isparta Antalyada kalibrasyon yaptıracak yer bulamadım. Geldiği gibi gitti.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Harun Öcal Zilanlı

Merhaba,

2007 Mondeo 2.0 Benzinli aracımda Teleflex marka LPG mevcut. Bu sistemi BRC ile değiştirmem mümkün müdür?

Değişiklik için nelerin değişmesi veya eklenmesi gerekiyor?

İlginizi bekliyorum, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...