İçeriğe Yönlendir

Depo Hava Yapıyor


Ömer Kurt

Recommended Posts

Ömer Kurt
(düzenlendi)

Öncelikle herkese merhaba. 2010 fiesta dizel aracımın yakıt deposu hava yapıyor. Depoya yakıt dodurma esnasında yarıya kadar dolmadan akma yapıyor. Yakıt geri akıyor. Pompacı arkadaş depon hava yapıyor dedi. Daha önceden bu sorunla karşılaşan varmı acaba? Nedeni ne olabilir?

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Kurt
Yakıt deposu içinde bulunan ve havayı tahliye eden(ayarlayan) çekvalf bozulmuş veya tıkanmış olabilir.

Bir kaç kez yaptı bunu. Dün tekrar yaptı. Yarı mazotu yere akıttı. Servise götürmem gerekiyor demekki. Bazı abilerim istasyonun pompasında bi sorun vardır dediler ve farklı yerlerden aldım ama sonuç yine aynı

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak
Yakıt deposu içinde bulunan ve havayı tahliye eden(ayarlayan) çekvalf bozulmuş veya tıkanmış olabilir.

:D

Yorum bağlantısı
Ömer Kurt

Fiesta kullanan birisiyle konuştum. Ondada aynı şey olmuş. Servise gidip durumu anlattığında depoda bir sorun olmadığını ve sorunun benzin istasyonundaki yakıt tabancalarında olduğunu söylemişler. Tabancanın deponun içindeki kilit sistemini geçmesi gerekiyormuş. Bu yüzden kalın uçlu olması gerekiyormuş. Tabanca ince uçlu olduğu zaman kilidi tam açmadığı için yakıt olduğu gibi geri tepme yapıyormuş. Aracı alırken verilen huni yi kullanmamı tavsiye etti. Birdahakine onu deneyeceğim. Bu sayede ilginç birşey öğrenmiş oldum :friends: benzinli araçların tabancası ince uçlu dizel araçlarınki kalın uçluymuş.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İstasyon daki standart dışı pompa eskiden vardı, artık pek kalmadı diye biliyorum. Huniyi denerken, pompacı tabancayı elinden bırakmamalı, yoksa , tabancanın depodan geri fırlama riski vardır.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
İsmail Şahin Yaman

Benim biraz farklı bir sorunum var. Aracım 10 fiesta 1.25 benzinli. Yakıt alırken depo dolmuş gibi pompayı geri atıyor, yakıt alma işlemi sonlanıyor. Birkaç defa daha denedik olmadı. Sonunda yakıtı tetiğe basarak alıyoruz bu seferde taşıyor. İstasyondan bana denilene göre yeni fordların böyle bir sorunu varmış. Konu ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşırlarsa sevinirim. Ayrıca farklı pompalardan da denedim sonuç yine aynı ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim escortun deposu sorunluydu..

Doldu diye atardı pompa ama arabayı salladıktan sonra 5 litre daha alırdı..

Hava yapıyordur.. Bence sorundur.. Garantiden çözüm istenmeli..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu tip sorunların hepsinde pompa ucları/makinaları sorunlu çıktı, kapaksız depo doldurma sistemli Ford lar gelen kadar ne kadar çok pompanın standart dışı olduğu bile bilinmiyordu, sonra hepsi değişti.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

bildiğim kadarı ile fiestalarda kalın uçlu pompalar uymuyor bu konu hakkında biraz bende muzdaribim o yüzden ince uçlu pompalar kullanılmalı... huniyi kullanırken dikkat edilmesi gereken bir önemli konuda dolarken tambaca atmayacağı için başında beklemeniz gerekir sürekli bakmanız gerekir...

Yorum bağlantısı
Soner Mazlum

Fiesta lar da olan akıllı pompa uygulamasından kaynaklanıyor olmasın. Pompacıların çoğunun bu sistemden haberi yok. Mesala OPET lere yanaştığın zaman sağdan 2. pompa dışında hiç biri uymuyor. Bu pompayı dahi uyduramayan pompacılar var. Fiestanın yakıt depo ağzında iki kademe var, 1. Depo kapağı vazifesinde 2. Yanlış yakıt konulmasını önlemek amacıyla, yani pompa takıldığında 2 sefer ilerlemesi gerekiyor. Sorunun bu olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Hasan Fırat

Şehir dışında çok rastladığım olay buydu, küçük yerlerde yeni pompalardan yok malesef dolayısıyla dolduran pompacı arkadaşlar eliyle yarım dikey pozisyonda sürekli tutarak mazot koyuyorlar bunun etkisi olabilir belki..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...