İçeriğe Yönlendir

K&n Filitre Temizliği


Lokman Ceritlioğlu

Recommended Posts

  • 1 yıl sonra...
Mustafa Yenigün

K&N temizlik kiti siparişim elime geçince, bugün ben de filtremi bir kontrol edeyim, eğer kirliyse temizlerim dedim. Yanlış hatırlamıyorsam 10 Mart civarında takmıştım. Sonrasında yaklaşık 4500km yol yapmışım.

Filtre kutusunu komple söküp eve getirdim, filtreyi söktüm. Ardından akışmetreyi de söküp filtre kutusunun alt ve üst parçasının içini ve dışını bir güzel yıkadım.

Sonra filtreye geçtim.

Filtrenin ilk durumu :

dctf1Mvl.jpg

Filtrenin yıkandıktan sonraki durumu :

g33da4Pl.jpg

Filtrenin yağlandıktan sonraki durumu :

BllZXFml.jpg

İlk resim alttan, sonraki iki resim üstten olmuş :) Bu temizlik işi pek kolay olmadığı için ve kirli ellerimle telefona ancak ucundan dokunmaya kıyabildiğimden o sırada filtreyi ters çevirmek aklıma gelmemiş. Ama sonuç olarak ilk aldığım günkü durumu gibi temiz hale geldi diyebilirim. Açıkçası bana göre pek kolay bir iş değil. Gerçekten etraf batıyor. Filtreyi temizlemekten daha çok, etrafı temizlemeye zaman harcadım desem yalan olmaz. Bir de yağlama aşamasında dikkat etmeme rağmen "az mı oldu, çok mu oldu" konusuna takıldım. İşten gelip bu işe girişince ve hava kararmadan geri takmak gerektiğinden filtrenin "kendi kendine kuruması" aşaması da biraz sürünce aceleciliğimden dolayı biraz kendime kızdım, haftasonu daha rahat yapılabilirdi. Tabii bütün bunlara acemilik sebep oldu. Forumdan bir arkadaşımızın K&N filtresini temizleme sürecinde araca normal filtre taktığını okumuştum, acele etmemek için iyi bir çözüm olabilir.

Son zamanlarda yakıt ortalamam 6,6 lt civarıydı, rölantide genel olarak 0,7-0,8 lt görüyordum. Filtre temizliği sonrasında rölanti 0,5'e düştü. Ortalama tüketim de paralel olarak düşecektir diye düşünüyorum.

Tüm K&N sahiplerine temizlik süreçlerinde sabır diliyorum :)

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Mustafa Karabulut

elimdeki temizlik kitinde yağ ve temizleme spreyi bittiğini farkettim. Yeni kit 100 lira civarında. Temizlik ve sonrasında kullanılacak yağ için tavsiyesi olan var mı :)

 

internette çok acayip şeyler yazıyor, çamaşır suyu dolu kovada bekletip, kırmızı hidrolik ile yağlayanlara denk geldim, koşarak kaçtım :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut

doğru cevabı buldum sanırım :)

 

Rahmetli alıp göndermişti bana. Yaklaşık 50.k dir kullanıyorum. Arada bir söküp yıkıyorum, wd40 sıkıp tekrar kullanıyorum.

 

 

Nemsiz hava, Filtrenin manifold tarafından tutulur, peşin sıra sıcak su ile yıkanır, akabinde tekrar kurutulur. En son wd40 sıkılır ve süzülmesi beklenir ( takribi yarım saat ) ve yerine takılır. Mis gibi olur :)

 

 

filtre k&n  RR-3003, dolar artışı ile aldığım fiyatın 2 katına çıkmış 5 yılda :) kıymak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...