İçeriğe Yönlendir

Peugeot 307 - Hidrolik Direksiyonum Çalışmıyor


Ercan Çakır

Recommended Posts

Ercan Çakır

Arkadaşlar Selamlar,

Forumda benzer konular vardı ancak tam benim sorunu anlatan bir konu yoktu. Olayı şöyle özetleyeyim , dün akşam saatlerinde otoparka bırakırken hiç bir sıkıntısı olmayan aracımın sabah işe gitmek için marşına bastım , otoparktan çıkmak için manevra yapmaya çalıştığımda direksiyon elle döndürülemeyecek kadar sertti. Sadece dün otoparkta manevra yaparken durduğu yerde direksiyonu çevirdim ve biraz tittrediğini hissetmiştim ama sertlik yoktu.Hidrolik yağını kontrol ettim tamam.Sizce sorun ne olabilir ve muhtemel sorunların fiyat bilgisini konusunda yardımcı olabirseniz sevinirim.Araç 2006 Peugeot 307 1.6 hdi 110hp

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Peki vınnlama var mı ya da varmıydı direksiyonu çevirirken.

Sanıyorum direksiyon hidroliğini pompalayan motorda arıza var. Tamir edilecek gibiyse çok tutmaz. Yenisi 250-300 lira civarıdır. İşçilikle 400-500 civarı hallolur gibime geliyor. Belki daha basit bir sıkıntı bile olabilir.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
Elektirik desteklidir muhtemelen?

Yok hiçbir arıza sinyali yoktu , arıza lambası yanmıyordu , direksiyonu sonuna kadar çevirdiğimde bir vınnn sesi geliyordu ama onlara çok dikkat ederek kullanıyorum aracı , zorlayacak bir durum olmadı , durup dururken akşam çalışan parça sabah çalışmaz oldu, peki bu direksiyon motorunun sigortası falan vardır herhalde o yanmış olabilirmi sizce? umuyorum öyle birşeydir :keyifli:

Akü yağ ışıklarınız falan yanıyor mu? Kayışta kopmuş olabilir?

kayışın koptuğunu gözle muayene edebilirmiyim motorda?

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Direksiyon motoru elektrik tahrikli değildir(az sayıda eski araçta var elektrik motorlu tahrikli hidrolik pompası) galiba muhtemelen devirdaimden tahriklidir sigorta yoktur.

Kayış koparsa şarj lambası yanar.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

Ana devirdaim pompasındansa yandık :keyifli: bu parçaları gözle muayene şansım varmı?

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

DÜzgün açıklayamadım devirdaim, klimanın kompresörünün, direksiyon hidrolik pompası, alternatör aracın sağ kısmında hepsi aynı yerden motordan tahrik alırlar. Gözle muayeneden kasıt ancak hidrolik akıtıp akıtmadığı olabilir.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır

Onu kontrol ettim hemen , zaten ilk aklıma gelen biryerlerden patlak verip hidroliğin boşalmasıydı hem seviye normal di.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
Onu kontrol ettim hemen , zaten ilk aklıma gelen biryerlerden patlak verip hidroliğin boşalmasıydı hem seviye normal di.

arkadaşlar bu akşam güç bela arabayı çıkarttım otoparktan daha 10 metre gitmedimki kendiliğinden çözüldü direksiyon , direksiyon hidrolik kapagını açtım vakkum yapmıştı oda zor acıldı. anlayamadım neden oldu bu , fikri olan varmı?

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Bir yerlerden hava problemi var hava yapıyor sistem.Pejo modellerinde sık rastlanan bir arıza.

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
Bir yerlerden hava problemi var hava yapıyor sistem.Pejo modellerinde sık rastlanan bir arıza.

Peki bu nasıl çözülür? birde böyle kullanmaya devam edersem bir sorun olurmu? şunda bu problemi yaşamadan öncekinden daha yumuşak direksiyon , araç hareket halindeykende cok hafif

Yorum bağlantısı
Ercan Çakır
Elektro servo direksiyonlarda. Yani halk dilinde city direksiyonlarda bulunan elekronik destekli ozel bir direksiyon kutusudur arac calismaz iken yapilan hareketlerde servo calismadigi icin kaba tabir ile okuz boynu dedigimiz mil en son kontak kapatildigi noktada kalir ve arac calistiginda direksiyon kuru olarak calisir. Ardindan okuz boynu yeni konumlandirma yapar ve sistem elektro servo sistemi tekrar devreye girer onun icin kontak kapali iken manevra yapmayiniz.

Servo direksiyonlar hiza gore sertlesir ve elektronik destekli olan bu parca arizalanmasini sonucu 100 ile 400 tl arasi tamir olur onun icin cok dikkat ediniz.

Can bey teşekkürediyorum , aslında çok dikkatli kullanırım aracı , zorlayacak kullanımlardan kaçınırım herzaman ama o gun kısa mesafede çok manevra yapmak zorunda kaldım , soylediğiniz gibi aracın hızı arttıkca cok hafif bir sertleşme oluyordu direksiyonda el alışkanlı anlarsınızya hani , şuanda durdu yerde ne kadar hafifse araç hareket halindeykende aynı hafiflikte. sanıyorum arasın bir 200-300tl sıkışmış :rolleyes:

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
İsa Acar

Benim araçta da aynı sorun baş göstermeye başladı. Direksiyonu çevirirken vınlama sesi geliyordu. Direksiyon o kadar sertleşiyordu ki çevirmek neredeyse imkansız bir hal alıyordu. Ve bunları biraz sarsıntıya girince yaptığı kanısına vardım. Kontağı kapatıp açınca düzeliyordu ama şimdi hiç düzelmiyor. İlk çalıştırmadan itibaren sert, dönmüyor, massey 135 gibi [emoji23]
Ustaya sordum, direksiyon pompası değişecek, çıkması 650 tl dedi [emoji33] ne yapacağımı bilemiyorum [emoji15]

Yorum bağlantısı
İsa Acar
Muhtemelen ustan haklı [emoji20]

Bir kaç foruma baktım, lt 71141 yağı koyduk düzeldi diyen var, elektrik motoru ile tahriklenen hidrolik pompalı direksiyonsa eğer elektrik motoru sarsıntıdan çalışmıyormuş diyen var [emoji15] ucuz yollu çözülür umarım [emoji848]
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...