İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Yeni Koyulan Yağ Motoru Yordu Mu Acaba?


Tufan Bitir

Recommended Posts

Tufan Bitir
(düzenlendi)

Arkadaşlar 2004 1.6 benzinli focusuma her zaman motorcraft 5-30 yarı sentetik yağ kullanırdım. Geçen hafta mobil-5-30 tam sentetik yağ kullandım.Ama arabadan dizel gibi ses gelmeye başladı.Hele hele uzun yolda 120-130 dedi mi ses baya bi abartılı duyuluyor.Sanki bu yağ motoru yordu gibi. Çekişte de isteksizlik hissettim.Acaba neden ki arkadaşlar? İlk defa tam sentetik kullandığım için alışma devresi mi?

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

yağ değişiminde bu kadar fark olacağını sanmıyorum. başka bir sorun olmasın.Yağı eksik koymuş olabilirlermi... :dribble:

Yorum bağlantısı
Tufan Bitir

eksik değil arkadaşlar.yağı da ben kendim açtım.ben en iyisi motorcraft 5-30 yarı sentetik koyayım bir de o zaman sesi deneyeyim ne dersiniz? 75 lira çöpe gidecek galiba.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

yağ değişikliği olduğunda arabada bir alışma devresi olur. Birkaç yüz km sonra alışma devresi biter. Acele etmeyin yinede servisinize bir baktırın başka bir sorun olabilirmi diye?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Bende forumda Mobil 5-30 tam sentetik hakkında övgüler okudum gittim aldım(50 TL).Yağ değişimine çok var.Yağı geri verip başka mı alsam??

Kafam karıştı yine :kafa2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Eksik degilde fazla konulunca karter havalandirma sistemi gorevini yapamiyor. Aslinda bu motorlarin dogru yagi 5-20.

5-20 ile motor cok seri devirleniyor ve seside azaliyor.

Yorum bağlantısı
Tufan Bitir

Bende daha önceden castrol koymuştum ve motor sesi belirgin derecede artmıştı,sonra bu yağı motorcraft ile değiştirdim ve ses azaldı,olayı çözemedim ama bizim araçlar motorcraftı seviyor demekki :)

Aynen böyle oldu Onur Bey. Focusun kullanma kılavuzunda motorcraft 5-30 semi sentetik yazıyor diye yıllarca aynı yağı koydum.Bu sefer dünya devi mobil koyayım hem tam sentetik teknolojiyi takip edelim falan diye.Ama yok araba şakırtılı çalışıyor ve ses fazlalaştı. Ben de değiştireyim bari.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

100 bin üzeri araçlarda kullanılan yağın değiştirilmesini pek önermiyorlar..Motor artık alışmış oluyor.Değişik bir şey koyunca sapıtabiliyor.Yarı sentetik yada tam sentetik olması mühüm değil...

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Dizel sesi, avans vuruntusudur. Benzin kaynaklı olabilir, depoda uzun süre kalan benzin aynı sorunu yaratıyor. Daha önce başıma gelmişti, farklı istasyondan benzin aldığımda sorun düzelmişti. Ben de üçüncü kez yağ değişimini Mobil 5/30 ile yapıyorum, yağ eksilteminin artması dışında herhangi bir sorun yaşamadım.

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Valla her yağ değişiminde bşka marka koyuyor benim arkadaş :) Hepsi 5/30 ama FMY , Motorcraft , Mobil , elf o an elinde hangisi varsa :) Motorumda en küçük ses veya çalışmasında değişim , çekişte artma - azalma vs.olmadı şimdiye kadar.Yağa alışma devresinide burda duyuyorum , sanki hep aynı sigarayı içen birinin sigara değiştirip bir müddet bu sigaraya alışamaması gibi tarif etmişsiniz :) Motor bu ya :D alışmasımı olurmuş bence ya konulan yağ veya koyan şahıs dandik , yada motorda mekanik bişey var.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Zaten ford motoru fazla ilgi sevmez, yüklendikçe yükleninlen motor daş gibi çalışır. Yağ filtresi çamur olmuş tdci bir motorda, en ufak şikayet yoktu, 200.000leri devrimiş gidiyordu :s

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Cemil Aygün

Merhaba arkadaslar ben focusu 1 yeni aldım 210 binde yagı degistim motor asınmıstır diye 5/30 koymadılar aracım cekiden dustu kasıyor kendini acaba kalınmı geldi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...