İçeriğe Yönlendir

Citroen C4 Al4 Otomatik Şanzıman Yağ Hatası


Ergin Ateş

Recommended Posts

Ergin Ateş

Aracımı kasım ayından bu yana kullanıyorum ve ilk otomatik deneyimim. Önce ufak tefek sarsıntılı geçişleri havaların soğumasına bağlamıştım ama araç 4. viteste 80 km hızla yokuş aşağı giderken ayağımı gazdan çekince 3. vitese düştü ve service uyarısı vermeye başladı. internette yaptığım araştırmalardan yola çıkarak beyin, selenoid valfleri ve elektrovanalardan şüphelenmeye başladım. Önce bir yakınımın tavsiyesiyle Gaziantepte Citroen yetkili servisten ayrılarak otomatik şanzıman tamiri yapmaya başlayan bir ustaya gittim. Revizyon gerektiğini ve 2.500 TL masraf çıkacağını söyledi. Bir haftadan fazla süreceğini söyleyince tatil bitimi eşimi almaya gideceğim için erteledim.

Dün Şanlıurfa Citroen yetkili servisi aradım test yaparak anlayabileceklerini, sadece yağ değişimi ve elektrovana değişimi yapılarak düzelebileceğini söylediler.Bugün aracı götürdüm ve usta test sürüşünden sonra şanzıman alt tapasını sökerek yağı boşaltmaya başladı. Açar açmaz bu yağ bu araca koyulur mu dedi :shok: Araçtan çıkan yağ kırmızı ATF hidrolik direksiyon yağıydı :angry:

Ellerinde olmadığı ve bir haftada geleceği için Peugeot servisinden 10 LT Mobil otomatik şanzıman yağı aldık ve 4 litresini koyarak aracı bir süre kullandık. Tüm yağı boşaltamadığımız için o yağı da döküp tekrar yağ ekledik. Sanırım eski yağın % 80'ini boşaltmış olduk.

Vites geçişleri neredeyse hissedilmiyor artık, aracın gaza verdiği tepkime hissedilir derecede arttı. Usta şanzımanın revizyona girmiş olduğunu söyledi. Eğer şanslıysan yağlama yeteri kadar yapılmış biryerleri sıyırmamıştır yoksa tekrar revizyon gerekebilir dedi. Şimdilik bir sorun görünmüyor.

10 LT yağ = 220 TL

İşçilik + Hava filtresi = 100 TL

Merak ettiğim bu yağı koyan kişi acaba bilgisizliğinden mi yapıyor yoksa kar mı sayıyor bu yaptığını? Oto tamirinde parçadan çok yanlış uygulamaların kurbanı oluyoruz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

ATF'nin litresi 10-15tl arası değişiyor. 10lt'de otomatik şanzıman yağı ile farkedecek olan rakam 70tl'dir.

2500tl revizyona alan bir kimsenin parasına bakarak bu yağı koyduğunu düşünmüyorum. Bulamamıştır, acele teslim edilmek istenmiştir. Tabi bu hatasını bastırmaz, bir 2500tl ye daha malolabilir sonuçta...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...