İçeriğe Yönlendir

Audi A6 - Direksiyon Dönmez Oldu Sebebi. (Audi A6)


Rıdvan Ergün

Recommended Posts

Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Geçen gün 700 kmlik bir seyahat yaptım. Dönüş yolunda son 50-60 km de aracımın direksiyonunda gariplik hissetmeye başladım. Direksiyon toplamaz gibi yapıyordu ve viraflarda da biraz sertleşmiş gibiydi. Gece geç saat olduğu ve zaten güzergah itibariyle aracıma bakabilecek bir usta bulamayacağım için yola devam ettim. Evin önüne geldiğimde park manevrasını yapamaz haldeydi. Araç durduğu yerde direksiyonu bir iki santim çevirmek dahi imkansız duruma gelmişti.

Ertesi sabah Servisi aradım. Kayış kopmuş olabilir, direksiyon pompası bozulmuş olabilir, en iyi ihtimal de hortumdan yağ kaçırıp, yağsız kalmış olabilir dedi.

Bizim burada servis olmadığından güvendiğim bir ustayı arayarak araca bakmasını istedim. İlk bakışta yağsız kalmış dedi. Pompaya yağ doldurduk, yağı koyunca hortumdan yağ kaçağı olduğunu tespit ettik. Hortumun o kısmını geçici olarak kapatarak, tekrar yağı doldurduk. Bu sefer diğer hortumda da kaçak olduğu görüldü. Zaten arabanın sol ön tekerinden geriye doğru tüm gövdeye yağ atıkları olduğunu o zaman fark ettim.

Bu olayda asıl ilginç mesele, bu marka ve modeldeki bir aracın hidrolik pompası hortumlarının her ikisinin birden neden delindiğiydi.

Ustaların yaptığı yorum, sıcak ortamda çalışan iki hortumun birbirine sürtünme sebebiyle her ikisinde de delinme oluştuğu şeklinde.

Aslında hortumların birbirine değmesini önleyici kelepçe olması gerekiyormuş. Artık bizimki düştü mü ne oldu bilinmez, ama forumda paylaşayım da herkesin aklında olsun bu bilgi dedim wink.png

tarihinde Murat Sağdaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz

Aynı sorun benimde başıma gelmişti. Direksiyon basınç hortumlarını değiştirmişlerdi.ben erken farkettim. Geç farkettiğinizde pompaya kalıcı hasarlar bırakabiliyor. geçmiş olsun...

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Geçmiş olsun Rıdvan hocam, düşmüş olma ihtimali yüksek bence.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aracınız daha yeni Fazla kmsi de yok ve dediğiniz gibi iki hortumun da delinmesi gerçekten ilginç

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...