İçeriğe Yönlendir

Escort - 1.6 Tekleme Ve Rolanti Sorunu (Videolu)


Burak Özbek

Recommended Posts

Mustafa YILDIRIM
Atila Muhammet yazdı:

96 model 1.6 clx EFİ aracımda da rolanti düşüklüğü problemi vardı. Her kırmızı ışıkta kalıyordum. Hava akış metresi, rolanti motoru ve boğaz kelebeği temizlendi gaz ayarı yapıldı. Usta biraz da kelebek boğazının orda bir vida ile rölantiyi azcık yükseltti. Toparlamıştı araba kendini. 2-3 ay kadar sıkıntı çıkmadı. Şimdi ise rölanti takılı kalıyor.  İlk çalıştırma da 3000 devire kadar çıkıyor 3-4 saniye sonra kendine geliyor. Vites değiştirmek için ayağımı gazdan çekip debriyaja bastığımda da devir yüksek kalıyor ve bağırıyor araba. Yakıt artıyor tabi durum böyle olunca. İnternette araştırıyorum ama herkes başka birşey diyor.

 

Rölanti motorunun temizlenmesi kalıcı çözüm olmuyor. Rölanti motorunu orijinal alıp değiştirin, yan sanayi parça 1 yıl sonra tekrar arıza yapabiliyor. (özellikle rölanti motoru)

Temizlik işlemleri sırasında akü kutup başı sökülü olacak ve temizlik sonrası araç bir süre benzinde kullanılacak.

Yorum bağlantısı
Muhammet Atila

Sanırım tesadüfen sorunu buldum. 13 numaralı sigorta (motor,sis,soğuk çalıştırma ve yakıt kesme) 3 defa attı. Bunlardan birinde yolda kaldım. Dün rölantiyi ustaya götürmek iiçin yola çıktım. rölanti toparladı. Yüksek devirde takılı kalması geçti gibiydi. usta bir sorun görünmüyor dedi. Peki dedim şu kablo erimiş gibi bi bakar mısın dedim. Dokunur dokunmaz 13 numaralı sigorta yine patladı. şasi aldığını gördük. Km hız sensörünün kabloları sıcaktan erimiş ve şaşi alıyordu. iptal ettiler. İptalinden sonra araba hem rölantiyi hem çekişi toparladı gibi sanki. şasi de almayacak muhtemelen.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yakasız

Beytullah bey, gectigimiz gün benzin pompasinin 5 cm uzunlugunda kendi uzerinde plastik borusu çatlamisti benim aracta, benzin kaciriyor ama tekrar deponun icerisine akiyordu. 1.5 tl boru, 50 tl işcilik. Benzin plastik aksamı bozdugu icin olur dediler. Kendiniz tamire falan ugrasmayin bana tehlikeli iş geldi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mahmut Yakasız

98 CLX ZETEC LPG Lİ Araba sogukken ve farlar acikken vs. 500 devire dusuyodu, ne ustalara gittim yapamadilar arabami, kafama göre rolanti sensorunu yeniledim, isi sensoru ve kelebek sensorunu degistirdim boşa masraf olmadigini dusunuyorum çunku her bi parca degisiminde arabanin calismasi iyi yada kötüye farklilasti. En son araba gazdan ayagimi cekmeme ragmen gec algiliyordu, çare olarak rolanti sensoru fisini cekti usta, ama bastaki soruna geri döndük bu sefer. Sanayide öve öve bitirilemeyen ustalarin bu arabadan anlamadigini öğrenmiş oldum. Usta, parca parasindan korkmam, 4 elektrikci, gercekten birbirinden degerli 5-6 motor ustasina gittim, özel servisteki 25 yillik usta yine biseyler yapti araba olmadi, ama elektrikten hicmi bisey anlamazsiniz be abi. Motor usta sayisina tanidik vasitasiyla danisilanlari ve kalfalari katmiyorum.Dün bu siteden daha önce gordugum ama önemsemedigim BEYİN SIFİRLAMA işlemini yaptim ve araç zımba gibi, özellikle Yakup beye sifirlamayi tavsiye ederim.  Osman Dumanli büyük adamsin.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mahmut Yakasız yazdı:

Dün bu siteden daha önce gordugum ama önemsemedigim BEYİN SIFİRLAMA işlemini yaptim ve araç zımba gibi, özellikle Yakup beye sifirlamayi tavsiye ederim.  Osman Dumanli büyük adamsin.

bazı ayar ve fabrika talimatları o motora özeldir, piyasada hiç bilinmze, servis çalışanları bile kişisel merak ve beceri ile öğrenirler. Bu da onlardan bir örneği olmuş geçmiş olsun.  siz dua edin düzletmek için aracınızı kesip biçmemişler :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...