İçeriğe Yönlendir

Amfi Bass Tizz Ayarı Fotoğraflı Yardımcı Olursanız Sevinirim.


Emin Tugay Yolaçar

Recommended Posts

Emin Tugay Yolaçar

Sevgili kardeşlerim sayın büyüklerim şimdi sorunum şu 2 haftada 3-4 tuningciye gittim hepsi amfinin sesiye oynadı kimi bass'ı çok açtı kimi tizi çok açtı en son gittiğim tuningçi bass'ı güzel ayarlamıştı dün mecburiyetten başka bir tuningciye gittim oda amfinin sesiyle oynadı bu seferde bass'ı çok düşürmüş hiç hoşuma gitmedi sürekli başkalarına da gitmek istemiyorum ayarı kendim yapıp kulağıma en hoş gelen sesi bulmak istiyorum amfimin fotolarını çektim malum anlamıyorum da ayardan o yüzden ayar yapılan yerlere tek tek sayı verdim lütfen bana nasıl ayar yapacağımı sayılar üzerinden söyler misiniz misal işte 1-2 yi kapat yavaş yavaş aç sesin bozulduğu yerde bırak gibisinden özellikle bass ayarı yapmak istiyorum çünkü bass'ı berbat hale geldi birde midleri falan patlatmaktan yakmaktan korkuyorum dikkat edeceğim birşey varsa söylerseniz sevinirim .

 

fotoğraflar : http://r1309.hizliresim.com/1f/8/sfq95.jpg

http://t1309.hizliresim.com/1f/8/sfq9w.jpg

http://m1309.hizliresim.com/1f/8/sfqb2.jpg

Yorum bağlantısı
Osman Balkır

merhaba iyi günler,bu amfinin bağlantı ayarlarını da yazabilseydiniz daha net olabilirdi yani bas ve bu amfide çalışan diğer kullanılan hoparlör nelerdir? önce tos fişlerinizi söküp sesi ikiye böleceğiz yani ınput ch 1 ve ch 2 soketlerinin söküp hangisi giriş bas hangisi önses hoparlörleri bunu bilmeniz ve sonra tüm ayarları sıfırlayın yanı saat yönün tersine cevirin mid ve tizler için uygun bir müzikte sadece mid ve tiz ayarlarını kulağınıza hoş gelecek şekilde ayarlayın yüklenmede ise sesi açabileceğiniz son ayarda dağılmayacak bir şekilde yapmanızı öneririrm fakat sonrada bu soketleri çıkartıp bas ayarı için diğer soketleri söktüğünüz yere takıp basın sesini de bu yazdıklarınmı tekrar edecek şekilde yapabilirsiniz tabiki bunda alt sesler yani bas ağırlık bir müzikle yapmanız lazım basın ayarını da yaptıktan sonra diğer tos fişlerinizi takabilirsiniz teyp modeliniz nedir bunu da yardımcı ayarları alacağınız için buradan da bir ayar yapmalısınız amfiye baktığımda bağlantılar doğru yapılmışsa sol taraftaki ayarlar mid sağ taraftaki ayarlarınızda bas ayarlarınız olmalıdır... yardımcı olabilirim umarım saygılar...

Yorum bağlantısı
Hakkı Ünsal

1 ve 2 muhtemelen önlerdir. 3 ve 4 arkalardır.Teypten sesi oldukca kısınız.Gain anfinin ses ayarıdır.Gain ortalarda olacak.Ne kadar kısık olursa o kadar iyi olur.Gaini son yapıp teypten sesi acarsanız hoparlörler patlar.Yani teypten ses kısılacak ve gain ayarı ortalanacak.Bu şekilde yapınız ve istediginiz gibi deneme yaparsanız.Patlama catlama olmaz.Bu arada teyibinizdeki ayarlarda bir o kadar onemlidir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

Belli prosedürü yoktur biri bası sever sonu dayar biri sevmez kısıverir. Ayarlamak için bence sesi fazla açmadan amfiyi kurcalayın bişeyleri çevirdikçe ne gibi değişimler olduğunu kulağınızla duyacaksınız gaini fazla açmadan kendinize göre ayar yapın bişey olmaz korkmayın ben hepsini kurcalaya kurcalaya öğrendim.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Ben 2 yıldır hiçbirşeyin ayarıyla oynamadım hala ilk gün adamın ayarladığı gibi çalıyor, siz neden her hafta ayar yaptırıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Emin Tugay Yolaçar

Öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için valla hocam ayar yaptırmak için gitmiyorum misal en son gittiğimde amfi sürekli çalışıyordu araba kapalı dursa bile teybe bağlatmak için gittim ondan önceki gittiğimde yeni double din aldım onu bağlatmaya gittim ondan önce gittiğimde kapılara mid takımı taktırdım şansıma hepside ayrı ayrı yerlerde yapıldı öyle denk geldi kimisini başka memlekette yaptırdım kime ne yaptırsam amfiyle oynadılar tahminimce birisinin yaptığı ayar diğerinin kulağına hoş gelmedi hepsi amfinin sesiyle oynadı en azından öğreneyim ki dedim bende kulağıma en hoş gelen sesi bulayım. 


bu arada double din markası navitech f212 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...