İçeriğe Yönlendir

Araç İçi Kamera Neden Gerekli ( 2 Dakikanızı Ayırın Lütfen )


Olgu Erhan

Recommended Posts

Olgu Erhan
(düzenlendi)
Neden Gerekli :

 

           Öncelikle allah kimseye kaza bela vermesin yaklaşık 3 ay önce iş arkadaşlarımdan bir tanesi hatta ilk çalıştırma aşağıdaki videodaki Siyah Toyota ile ölüm de gerçekleşen bir kaza yaptı. Otobanda seyrederken tam kavşakta yandan giden motor 1 saniye içinde önüne kırdı ve motoru kullanan kişi vefat etti Allah rahmet eylesin. Trafik raporlarında her yerde yüzde yüz suçsuz olmasına rağmen ne bir mobese nede görgü tanığı olmadığı için aylardır suçsuzluğunu ispat için mahkemelerde. Kazaya tanık olan hiç bir araç durmamış yandan geçip gitmişler. Savcının iddiası ya sen diyor dalgın san adama arkadan çarpıp öldürdüysen ? Eğer araçta kamera olsaydı belkide bu kadar uzamazdı dava.

           

EKLEME : arkadaşımın mahkemesi 3 gün önce sonuçlandı ( 9 ekim 2013 )

   

Sonuç : Suçsuz olduğu halde hakim 2 sene hapis cezası verdi. Cezayı erteledi bu demek oluyor ki eğer 5 sene içinde buna benzer bir suç işlerse hapse girecek şimdilik hapis cezası yok. Karşı tarafın 1.500 tl kadar tutan avukatlık ve kendi avukat masrafları ona kaldı. Kasko kan parasını sanırım 28 bin tl kadar karşı tarafa ödedi. Aracını kasko tamir ettirdi ama yeni araç değişen ve kaza yüzünden ortalama 8 bin tl değer kaybetti 2 aydır ucuz fiyattan ilan verdiği halde aracı satamıyor değişen olduğu için.

  

Kaskosu olmasaydı kan parası ile 40 bin tl toplamda ödeyecekti.

 

 

Netlik gerçekten çok önemli. Bir çok kişinin gözünden kaçıyor, şöyle bir mantık kuruyorlar :

 

Linki inceleyin Lütfen : www.haberturk.com/yasam/haber/900962-trafikte-yeni-donem-basliyor Bu yakında çıkacak olan Kanun.

 

 -Kaza oldu

 -Kim suçlu

 -Kimde hata

 -Kayıtlarda var

 -Zaten trafik çağırdık plakalar herşey belli

 


  

Kadın sürücüyü sıkıştıran trafik magandası haberlerde "iddaya göre" diye kalıyor    O sıkışan bayan sürücü benim eşimde olabilirdi benim çocuklarımda araçta olabilirdi. Canımdan çok sevdiğim bir insan kolunu bacağını kaybedebilirdi bir şerefsiz trafik magandası yüzünden.

  

 Haberde video var kadıncağız nasıl sıkışmış arabanın içinde bahsi geçen sıkıştırmayı yapan trafik magandası belli değil. 

 Araçta kamera olsaydı ve ADAM gibi netlikte çekim yapabilseydi Plakası tespit edilip ceza alması sağlanırdı.

 Araçta kamera olmasından ziyade, net çekim yapması ve Trafik magandalarının Plakalarının tespit edebilecek kapasitede olması bence çok daha önemli.  

   


 

Kazayı yapan araçların Plakaları haberde var ama sebebiyet veren "Yol üzerinde bir araç" olarak yaptığı yanına kalarak unutuluyor. Görgü tanıkları sadece olayı anlatırlar plakası şu diyen kolay kolay çıkmıyor malesef. 

  

           Örnek vermek gerekirse yeşil ışıkta geçtiniz aracınız kaskolu diğer şahıs kırmızıda geçti ve yeni arabanıza vurdu. Tamam kasko herşeyi ödedi problem yok ama suçsuz iseniz kasko indiriminiz gitmiyor. Adam kabul etmez sen dedi kırmızıda geçtin ben yeşil varmı ispatın ? 

           

           Herşeyi geç kasko indirimini yeni aracın değişen parça ve kazalı olduğu için değeri düştü durduk yere 4-5 milyar. Karşı dava açıp haklı iseniz aracın değeri düştüğü için bile tazminat alabiliyorsunuz. Elinizde kanıt yoksa nasıl ispat edeceksiniz yeşilde geçtiğinizi.?... Her zaman araçlar suçlu değil yayalarda yola fırlıyor elinizde kanıt olması her zaman iyidir. 

           

           

        Neden Gerekli :

        20.08.2013 (4 gün önce) Kırmızı aracın sürücüsü vefat etmiş hiç bir suçu yok çok üzüldüm  videoyu dikkatli izlerseniz yolda geçme yasağı var ve karşı şeritteki araç hatalı solladıktan sonra sağ şeritten gelen araca çarpmamak için kendi şeridine ani geçiyor. Sonra o şeritte geçmek isterken kamyona ön taraftan sürterek dengesini bozuyor ve yoldan çıkartıyor. Kamyon da karşı şeritteki kırmızı araca feci çarparak ölüme sebebiyet veriyor. 

        

        Şimdi allah korusun siz o kamyonun sürücüsü olsaydınız suçsuz olduğunuzu nasıl kanıtlaya-bilirdiniz ? Karşı şeride geçip ölüme sebebiyet vermişsiniz diye yargılanırdınız. Diyelim görgü tanığı yok-kamera mobese yok, vefat ettiler yada durmadılar. Kanıt her zaman önemli.

     

        

 


 


     

   Neden Gerekli :

 Bilindiği üzere kamera kayıtları doğrudan delil olarak sayılmıyor. Fakat yardımcı delil olarak kesinlikle mahkemede işinize yarıyor.

   

    Arkadaşımın yazdığı bir yazıyı aynen paylaşıyorum "İzmitte şehiriçi minibüslerde zorunla olarak kamera takılı. Geçen yıl iş yerinden bir arkadaşımızın oğlu hatalı sollama sonucu minibüse çarptı ve vefat etti. Savcılık minibüsteki kamera kayıtlarını izledi ve suçun tamamen ölen kişide olduğunu belirterek minibüs şöförü tutuklanmadı. Daha sonra ki mahkeme sürecinde ne olmuştur bilmiyorum ama işe yarıyor bence kamera kayıtları."

 

 

     Neden Gerekli :

     Suçsuz olduğu halde ispat edemeyip ölüm gerçekleşen bir kaza yüzünden Kan parası denkleştirmek adına ev ve arabasını satan insanlardan olmamak için gerekli....

 


 

Sonuç olarak biraz masraf yaparak alacağımız ufacık bir kamera ileride allah korusun başımıza gelecek kötü bir durumda önemli bir kanıt sahibi olmamızı sağlayacak. Asla maddi olarak düşünmeyin, ölüm karışan kazalarda kamera kayıtları inanılmaz değerli. 


 

 

Buradaki Videoda Durduk Yere Nasıl kaza olduğunu Anlatan görüntüler vardır. Hepsi 2013 te olmuş olaylardır.

 


 

 

Neden Gerekli : Çarpıp Kaçanlar ( Park Halindeyken)

 


 

Neden Gerekli : Manyak bi sürücü ( Videoyu iyi izleyin )

 


 

 

 

 

 

tarihinde Mehmet Özyürek tarafından düzenlendi
  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Gerçekten harika paylaşım. :bravo:

Zorunlu hale gelse keşke ülkemizde.

İnanın millet ceza öderim diye ( kameradan kaçış yok ) daha dikkatli davranıp kurallara uymaya başlar. Dolayısı ile kazalar ölümler azalır. Ben karayollarına mail atmıştım konu gündemde ilgileniyoruz demişlerdi cevap olarak.

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan
(düzenlendi)

Akla gelmeyen öyle örnekler olabilir ki :

 

Dar bir tek şerit yolda ilerlerken karşı şeritteki adam uyudu dalgın, bu olay gerçek çalıştığımız Rubin kimya diye bir toptancı var oradaki satış temsilcisi arkadaşım Şafak bey aynen bu anlattığım şekilde karşıdan gelen araçla kafa kafaya çarpışmamak için ( adam uyumuş ) iyice yana kaçarak duvarla karşıdan gelen araç arasında sıkışmış. Allahtan ölüm vs. yok. Araçlar perişan.

 

  • Olasılık adamdan kaçtınız ona birşey olmadı siz aracınızı parçaladınız.
  • Adam kaçtı kaza olurken plakasını ezberlemeniz imkansız
  • Fakat kamera da herşey plaka ispat kayıt altında 

Başka bir forumda buda gerçek bir olay bir tanıdık nehre uçuyor. Sebep başka bir araç sıkıştırmış. Adam ispat edemedi. Yapanı bulamadılar aylarca mahkeme sürdü. Ceza aldı birde kamu malına ( köprü tretuarlarına ) zarar vermekten ceza ödedi. Traji komik. ARacın resmini bulursam paylaşıyım.


Erkan Uludağ

Bey bunlar önemli değil aslında. Ölüm olursa hapis cezası var, binlerce lira kan parası ödemek var :(

 

buldum mesajı alıntıdır :

 

geçen mayıs ayında tali yoldan ana yola aniden bir aracın çıkması sonucu, arabaya çarpmamak için refleks ile direksiyonu kırmış ve köprüden ceyhan nehrine düşmüştüm. diğer araç kaçtı, faili meçhul olarak kayıta geçti. ama devlet peşini bırakmadı, diğer araca ait bir iz bulamadıkları için suçlu ben ilan edildim; 

TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA suçunu işlediğimden dolayı cezalandırılmama karar verildi. 

adam teröristin ayağına mahkeme götürüp serbest bırakıyor, bizi suçlu buldu 


---eski mesajım--- 
arkadaşlar dün önüme bir aracın cıkması sonucu ceyhan nehrine uçtum. 7m derinlikte yaşam mucadelesi verdim, kemerim takılı oldugu için 2 dk kadar cıkamadım. kendi imkanlarımla cıkmayı basardım. aracımı tekrar yaptırsammı hurdaya versemmi bilemedim. fikir danışmak için yazıyorum. yardımcı olursanız sevinirim. 

dmDRe.jpgm-sikayet.png t2VtL.jpg

ykxsD.jpg k5fJY.jpg C59ND.jpg

fSiwR.jpg

yZmFh.jpg

dmDRe.jpg

 

 

 

 

 
 

tarihinde Olgu Erhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

hepsini sıkılmadan okudum ve izledim. harika bir paylaşım  :bravo:

Durumu olmayan aslında illada pahallı birşey almasına da gerek yok. İlerleyen günlerde sipariş ettiğim ucuz bir kamera var gelsin detaylı incelemesini yapacağım. En kötü ihtimal ŞOk ta satılan ucuz 40 tl lik kamera bile yeri gelir çok çok lazım olabilir.

Yorum bağlantısı

Araç aldıktan sonra ilk uygulamaya koyacağım şeylerden biri olacak. Kaza durumlarindaki önem çok ciddi bir husus örnekler de çok güzel olmuş. Ayrıca istanbulda özellikle sürekli e5 kullandığımdan itinayla tüm makasci apaci arkadaşları da kanitiyla göndereceğim. 1-2 cezadan sonra bak bakalim yapıyor mu bir daha :)

Ayrıca evet maliyeti düşük şeyler de alınabilir ama gece çekimi çok önemli cok da kaliteden ödün verilmemelidir plakanin da net görülmesi açısından.

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Gece çekimi için bir kamera paylaştım forumda yarım saat önce ama çok pahallı :( Panaroma II

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Gece çekimi için bir kamera paylaştım forumda yarım saat önce ama çok pahallı :( Panaroma II

Bu kamera dan süper ve ucuz Shadow 680 varmış incelemesi eklendi :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

Harika bir anlatım, teşekkürler. 

Artı olarak kamerasızlıktan dolayı babam da ceza aldı. Elinde telefonla döner kavşağa lönk diye dalan bir bayan ve babamın acayip şekilde fren manevra ve korna üçlüsüyle karşılığında açılan davada suçlu babam olmuştu :( Keşke çarpsaydık kadına bile demiştik... 

En kısa zamanda ben de düşünüyorum kamera olayını. 

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan
(düzenlendi)
Dün gece bir arkadaşım kaza yaptı.Aracında kamera olması olası kötü bir senaryo yaşansaydı eğer elinde kanıt olacaktı. Allah tan bir şey yok.
 
Orijinalden alıntı:  TuVNeRa
m1.gifDün; 23:32:19   
 
Dimyat' a prince giderken evdeki bulgurdan olmak tarzı bir kaza. 
Benzincide gece yarısına kadar %25 indirim var diye dibine gelen depoyu fullemek için yola çıktık ama yolda kaza yapınca alamadan geri döndüm. bawling.gif 
Araçta 2013 kış lastikleri vardı ve malasef kızakladım icon_smile_disapprove.gif bawling.gif 




Suç kimde? alala.gif
_____________________________
 
OlguErhan :
 
Hakan Bey öncelikle büyük geçmiş olsun.
 
Şimdi olayın diğer boyutundan bakarsak kim haklı kim suçlu olayından çok ( yargı-polis bilir anlar bu işlerden ) maddi hasarla atlatmış olduğunuza sevindim. Allah korusun şöylede olabilirdi :
 
Vurduğunuz araç uçup yayaların içine dalıp ölen olabilirdi, ( Benim başıma geldi ama yaya yoktu vurduğum araç uçtu ve park halinde 2 aracı parçaladı )
Vurduğunuz araçta hamile bayan olabilirdi çocuk düşebilirdi,
Vurduğunuz şoför kırmızıda geçtiğinizi iddia ederek (yalan söyleyerek) size dava açabilirdi,
 
Bu ve benzeri birçok senaryo için aracınızda kamera olması sizi gerçekten güvenceye almış.
 
Umarım haklı çıkar ve kasko indiriminiz - hasarsızlık indiriminiz bozulmaz. Cana gelmesin'de diğer her şey düzelir.
 
ve74.jpg
 
unh1.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
blank.gifBugün; 0:22:53 
 
 
 
Işık konusunda ihtilaf çıktığında dükkanda çalışan çocuk "Abi burada ışık kırmızıdan yeşile döner. Yeşildeyken önce sarı yanar" dedi 
Karşı taraf kırmızıda geçti yani zaten videoda kırmızıda duran aracı solladığı görülüyor. 
Bu kazada kameranın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.
 
tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan
(düzenlendi)

Bir örnek daha : Bu benim başıma gelmişti. Yeşil de geçtim nizamı hızım düşük.

 

 

 

Bir arkadaşıma sordum kanunları iyi biliyor yaptırım olurmuydu diye fakat aracın plakası kameraya dahil olmadı olsa uğraşırdım araçta eşim çocuğum vardı. Ya kaza olsa onlara birşey olsaydı ??

Gerçi Adama Hayvan dediğim için Hayvanlara hakaretten Hayvan hakları örgütü dava açabilirdi bana.  :rtfm: 

 

Alıntı :

TCK 179/2. Madde 
"MADDE 179. - (1) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşımının güven içinde akışını sağlamak için konulmuş her türlü işareti değiştirerek, kullanılamaz hâle getirerek, konuldukları yerden kaldırarak, yanlış işaretler vererek, geçiş, varış, kalkış veya iniş yolları üzerine bir şey koyarak ya da teknik işletim sistemine müdahale ederek, başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlikeye neden olan kişiye bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası verilir. 
(2) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 
(3) Alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek hâlde olmasına rağmen araç kullanan kişi yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır." 

hah işte dediğim bu 179/2.maddeden o adamdan şikayetçi olsanız 2 yıl hapis cezası ile yargılanır ve muhtemelen sabıkası yoksa cezası 5 yıl süre ile cezası ertelenir ve en az 1500tl para cezası alırdı. 
sorunda bu zaten o adam yasaları bilmiyor sizde bilmiyorsunuz yada uğraşmak istemiyorsunuz ve sonuç olarak magandalar caddelerde sokaklarda cirit atıyor. 
adam açıkça sizin ve ailenizin hayatınızı,sağlınızı ve mal varlığınızı tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanıyor.

tarihinde Olgu Erhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan
(düzenlendi)

 

Dün gece bir arkadaşım kaza yaptı.Aracında kamera olması olası kötü bir senaryo yaşansaydı eğer elinde kanıt olacaktı. Allah tan bir şey yok.
 
Orijinalden alıntı:  TuVNeRa
m1.gifDün; 23:32:19   
 
Dimyat' a prince giderken evdeki bulgurdan olmak tarzı bir kaza. 

Benzincide gece yarısına kadar %25 indirim var diye dibine gelen depoyu fullemek için yola çıktık ama yolda kaza yapınca alamadan geri döndüm. bawling.gif 

Araçta 2013 kış lastikleri vardı ve malasef kızakladım icon_smile_disapprove.gif bawling.gif 

Suç kimde? alala.gif

_____________________________

 

OlguErhan :
 
Hakan Bey öncelikle büyük geçmiş olsun.
 
Şimdi olayın diğer boyutundan bakarsak kim haklı kim suçlu olayından çok ( yargı-polis bilir anlar bu işlerden ) maddi hasarla atlatmış olduğunuza sevindim. Allah korusun şöylede olabilirdi :
 
Vurduğunuz araç uçup yayaların içine dalıp ölen olabilirdi, ( Benim başıma geldi ama yaya yoktu vurduğum araç uçtu ve park halinde 2 aracı parçaladı )
Vurduğunuz araçta hamile bayan olabilirdi çocuk düşebilirdi,
Vurduğunuz şoför kırmızıda geçtiğinizi iddia ederek (yalan söyleyerek) size dava açabilirdi,
 
Bu ve benzeri birçok senaryo için aracınızda kamera olması sizi gerçekten güvenceye almış.
 
Umarım haklı çıkar ve kasko indiriminiz - hasarsızlık indiriminiz bozulmaz. Cana gelmesin'de diğer her şey düzelir.
 
ve74.jpg
 
unh1.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

blank.gifBugün; 0:22:53 
 
 
 
Işık konusunda ihtilaf çıktığında dükkanda çalışan çocuk "Abi burada ışık kırmızıdan yeşile döner. Yeşildeyken önce sarı yanar" dedi 

Karşı taraf kırmızıda geçti yani zaten videoda kırmızıda duran aracı solladığı görülüyor. 

Bu kazada kameranın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.

 

 

 

 

Bu kaza ile ilgili kaza tespit tutanağı geldi. Araç kamerası olan araç 100 de 100 suçsuz. Karşı tarafa tazminat dava açma hakkı var ( Aracın ikinci el değeri düştüğü için )

Arkadaşın yazısından alıntı :

 

Yarbay

95star.gif

 

 
16717 Mesaj

 

blank.gif  

 

 
Kusurun tamamını karşı tarafa vermişler: 

Ama aracın sıfır değerinin %12 side tramer görünecek

100 liralık araç kamerası olmasa kusurun tamamı bana kalacaktı belki de...

 

 

 

 

 

9yap.jpg

tarihinde Olgu Erhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

arkadaşının kamerası benim şimdiki kullandığımdanmış. geçmiş olsun.

benim kamerada torbaya eklenmiş, herhalde Cumaya kadar gelir.

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

arkadaşının kamerası benim şimdiki kullandığımdanmış. geçmiş olsun.

benim kamerada torbaya eklenmiş, herhalde Cumaya kadar gelir.

Onunki farklı bir modeldi sanırım sorarım kendisine. Sizin kamera geliyor demek süper :) Emmi nin kamerasının aynısı mıydı abi ?
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Merak ettiğim bir konu, kameranın elektriği nereden alınıyor, ortalıkta kablo kirliliği olmadan takılabiliyor mu?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Güzel bir konu. kamera artık şart. İş gereği günde 270 km. yol yapıyorum. Hergün abartısız 5-7 tane kaza ihtimali oluyor. Biliyorum ki birgün bir tanesi gerçekleşecek. Allahım korusun demekten başka çare yok. Kameram var mı yok. Aslında var fakat sd kart alamadık bir türlü.

 

 

İşim gereği çok kaza atlattım.ufak tefek kazalarda yaptım.

kamera olmadığı için kanıtlayamıyorsunuz tabi.

 

Örnek vereyim.

gidişli gelişli caddede akşam ilerlerken.

sağ tarafda park halindeki jıp .

parkları yanmıyor.

doğal olarak ben park halinde sanıyorum arabayı.

10 metre kala bi U çekti.

sonuç kaza tabiki..

neyse ben karakola gittim ifademi verdim.şikayetçiyim dedim.

adam yanlış ifade vermiş.

arkadan bana vurdu demiş. vs. vs..

 

Adamı yalacı çıkarmayaydın. :elisopali:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Onunki farklı bir modeldi sanırım sorarım kendisine. Sizin kamera geliyor demek süper :) Emmi nin kamerasının aynısı mıydı abi ?

 

Olgu bence aynı, görüntüden onu çıkardım, gelen kamera gs9000. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Merak ettiğim bir konu, kameranın elektriği nereden alınıyor, ortalıkta kablo kirliliği olmadan takılabiliyor mu?

Fatih bey fikir versin diye bir kaç video resim koyuyorum öyle kirli dağınık birşey yok. Aksine şık duruyor camda.

 

http://img42.imageshack.us/img42/1994/mjzw.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/139/fn45.jpg

http://img18.imageshack.us/img18/7695/w1c5.jpg

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=h4QWuPEa2YU

http://www.youtube.com/watch?v=V5_OcWN36FI

http://www.youtube.com/watch?v=omhBnVzM8kg

http://www.youtube.com/watch?v=cA6lTn3XPJs

http://www.youtube.com/watch?v=MPqmZBEZBK8

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Eroglu

paylasimlarinizi inceledim, cok guzel bir konu acmissiniz,

 

Olgu Erhan bey kameraniz gercekten guzel, bana bir link verme imkaniniz varmi, nerden alabilirim o kameranin aynisindan

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

paylasimlarinizi inceledim, cok guzel bir konu acmissiniz,

Olgu Erhan bey kameraniz gercekten guzel, bana bir link verme imkaniniz varmi, nerden alabilirim o kameranin aynisindan

Serkan bey şu an için en uygun fiyat Paypal ödemesi bedava kargo bu linkte : http://www.foxoffer.com/ambarella-a5s30-gs6000-car-dvr-recorder-with-gps-logger-p-423.html#.UsUnwqgazCS

Satıcı güvenilir, orjinal ürün, hızlı kargo. Ayrıca forumda detaylı Gs6000 inceleme konusu var açtığım inceleyin isterseniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Eroglu

Serkan bey şu an için en uygun fiyat Paypal ödemesi bedava kargo bu linkte : http://www.foxoffer.com/ambarella-a5s30-gs6000-car-dvr-recorder-with-gps-logger-p-423.html#.UsUnwqgazCS

Satıcı güvenilir, orjinal ürün, hızlı kargo. Ayrıca forumda detaylı Gs6000 inceleme konusu var açtığım inceleyin isterseniz.

tesekkur ederim yardimlariniz icin, en kisa zamanda bi tane alip resimlerini paylasirim burda.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...