İçeriğe Yönlendir

Lpg Enjektör Temizliği


Murat TAŞ

Recommended Posts

Murat TAŞ
(düzenlendi)

Merhabalar ,

internet te araştırdığım ve yapılış işlenimi izleyerek aracımda aynısı yaptım ve çalışma sesi azaldı aynı zamanda yakıtta belli belirgin bir düşüş sağladı. Şu an 15 tl lpg ile lt si 2,69 tl den 5,57 lt yapar şehir dışı sakin kullanımda aracım 75 km yol yaptı ki ben sadece bulunduğum ile geldiğimde biterdi bu sefer şehir içinde dur kalk yapmama ve eve gitmeme çok rahat yetti .eskiden bütün ayarları tamam olmasına rağmen 70km de kalan aracım 5 km fazla yol yaptı . 

aşağıda videonun linki mevcut sizde yapabilrsiniz çok kolay bir işlem tek tavsiyem enjektörleri sökmeden önce fotoğrafını çekin ki lpg bobinlerine  bağlanan elektrik kabloları ve benzeri bağlantıları karıştırmayın .

Herkese iyi günler dileğimle 

 

tarihinde Murat TAŞ tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Temizlik faydalı ilk başta performans ve tasarrufu yanında getirir.5000 km sonra debisi bozulmuş, enjektörleriniz olur.Temizlik yaparken en azından sıfır tamir takımı alıp piston ve oringleri de değişmek gerekir.

Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

Oringlere baktım sıkıntı yoktu,ayrıca enjektorlerin içi siyah yağla kaplıydı temizledikten sonra tertemiz oldular

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

Temizlik faydalı ilk başta performans ve tasarrufu yanında getirir.5000 km sonra debisi bozulmuş, enjektörleriniz olur.Temizlik yaparken en azından sıfır tamir takımı alıp piston ve oringleri de değişmek gerekir.

buara da aklıma takılan debisinin düşük olduğunu söylemişsiniz bunun olmaması için ne yapmam gerekli ya da nasıl takip edebilirim ?

Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

Bence her 10000km de filtre değişimi ile birlikte yapılması daha uygun olur

Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

sıralı sistem olan bütün araçlarda enjektör var .Ama 3 çeşit enjektör var diye biliyorum 

 

Lpg enjektörleri 3 çeşit oluşmaktadır.Valtek,Matrix,Keihin olarak bölünmektedir.Valtek Enjektör Ülkemiz de bilinen 3 tür ismi vardır.Bu isimler (Rail ve Ecotech) olarak sölenmektedir.Valtek enjektörler çalışma süreleri 1.5 ms 3.5 sürelerine sahip olabilmektedir.Bu enjektörlerin ömürleri ise 2 yıl ve 4 yıl arasında değişebilmektedir.Temiz araca daha çok kullanabilmektedir.Peki bu enjektörler kaç km ömürleri vardır Ortalama olarak (25,000 ve 50,000) olarak nitelendirilmektedir.Valtek türü enjektörlerin daha çok tercih edilme sebebi ise,Fiyatı daha az ve araza yapması durumunda tamiri ve yedek parçasının ülkemizde kolay ve rahatlıkla bulunabilmesidir.Sökülüp temizlenme özelliğine de sahip olmaktadır.Matrix Lpg enjektörleri genellikle ithal edilmektedir.Ortalama ömrü 50,000 ile 100,000 km olarak değişmektedir.Çalışma süreleri 0,5 ms ile 1 ms arasında değişebilmektedir Ve piyasanın en kaliteli lpg enjektörlerinden biridir diyebilmekteyiz.Matrix Enjektörlerinin en büyük özellikleri performans kaybı yaşanmamaktadır.Takıldığı araca iyi bir şekilde Lpg Kalibrasyon ayarı yapıldığı sürece hiçbir şekilde arıza lambası yakmama özelliğinede sahip olabilmektedir.Matrix temizlenme özelliğine sahip olabilmektedir ve piyasanın en pahalı Lpg enjektörü diyebilmekteyiz.Kehin Enjektör ve özellikleri nelerdir ; Keihin enjektör Dünyanın en iyi lpg enjektörü diyebiliriz.Bu enjektör çok uzun ömürlü ve dünyanın en pahalı enjektörü diyebiliriz.Ömürleri 200,000 Km ile 400,000 Km arasında değişebilmektedir.Düşük mslerde çalışabilmektedir.

arabalife.com sitesinden alıntıdır

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Dediğim gibi tamir takımıyla değişmeli, piston içindeki yay ilk günkü gibi dirençli olmuyor, piston üstündeki oring zamanla eriyor.Takarken de debisi kontrol ederek takılmalı, içine hava gibi bir şey verilip değerlerine bakılıyor herhalde.Enjektörünüz eskirse ve sıradan enkeltörse 3ohm valtek veya rail kesinlikle İtalyan düşünün LPG işinde uzmanlaştığım için bulunduğum yerdeki Lpg cilerden biriyle kanka olduk, boş vakitlerimde hem çay içmeye gidiyorum hem de takıldığı yerlerde ufak tefek yardım ediyorum.Eski ürünleri inceleme fırsatı buldum, ithal ürünler malzeme kalitesi(oringler, bobinler) kalitesi ile fark atıyor.İhtiyacı olan olursa elimde Emmegas 3 ohm var sıfır gibi 3 gün kullanıldılar ilanlar bölümünde ürün mevcut, Attikerler sorunsuz olduğu için geri onları taktım.Farklı markalar isterseniz de arkadaştan uygun fiyatla temin edebiliriz.Şunu da söyleyeyim yerli ürünler kalitesiz değil orta kalite birde Çinden gelen valtekler var yerli üretim gibi satılıyor sakın yaklaşmayın.Yerli ve yabancı valtekler arasında temel fark kullanım ömrü ve performans.Kaliteli enjektörler kitin en önemli ayaklarından biri, kiti pahalı veya ucuz kılan en önemli neden de aynı zamanda.Enjektör kalite sıralaması yapacak olursak:

1.Kehın,hana(Prins kullanıyor.)

2.Brc rail ve matrixler.

3.Landi renzo(bosch enj

4.Lovato çalışma prensibi sıradan valteklerle aynı omajı 2ohm.

5.İtalyan rail ve valtekler.

6.Yerli üretim valtekler.

7.Çin malı valtekler.(Sakın yaklaşmayın.)

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

Bilgileriniz için teşekkürler ,

Ama dediğim gibi pistonlar üzerinde yer alan oringlere güzelce baktım erime ya da deforme gibi bir durum söz konusu değildi ,

Ben Aydın da yaşıyorum ve burada (benim kitim atiker bu arada ) ne yazık ki işini hakkıyla yapan yok desem yeridir . belki bu dediğim duysalar bana kızarlar ama gerçek böyle ,

ben aylar önce sorduğumda bana temizlik olmuyor direk değişiyor dediler , ben temizledikten sonra sadece bilgisayara bağlamalarını ve herhangi bir aksilik olup olmadığına bakmalarını istedim ve herhangi bir şey olmadığını söylediler , en son temizlik yaptığımı söylediğimde iyi bir şey yaptığımı söylediler sadece ama ne debi ayarı ne tamir takımı bunlardan bahsetmediler bile ama az kaldı yakında lpg bağlantı kablomu kendim alıp okuya okuya deneye deneye sanırım kendi ayar ve bakımlarımı kendim yapmaya başlayacağım ki bundan sonra kafama takılan bir durum olduğunda sanırım size soracağım .umarım bana yardımcı olursunuz . arabalarımız aynı sanırım yani focus ve lpg kitiniz de yanılmıyorsam atiker . bu benzerlik var ise en iyi ayarlar konusunda desteklerinizi bekliyorum . bu arada focusların lpg ve benzin enjektörlerinin ms değerleri ne olmalı . benimkinde en son baktığımda 2.9 benzin 4.9 lpg  enjektör değerleri vardı . lpg bitti ve benzinde gittim belli süre o arabayı devirli kullandım lpg ciye ayarına baktırmaya gittiğim de 3.9 benzin 5.9 lpg enjektör değerlerini gördüm . standartı ne olmalı yada bu fark benim devirli kullanmam  yüzünden lpg ecusunun arabanın o anki değerlerinden kendini ayarlamasından mı geliyor . sanırım çok soru sordum teşekkürler iyi akşamlar 

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Değerler normal, nozullarınız biraz büyütülebilir yada basınç düşürülebilir ama oynamayın.Atiker oynamayı pek kaldırmıyor.Sadece yaz ve kış ayarlarını yapın kabloyu reklam diye yazmıyorum, dost tavsiyesi MSC elektronikten alın hem kablosu kaliteli ,hem de ilgilidir.Yakıt durumunuz nasıl?

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

İlk mesajda yazdığım gibi sakin kullanımda 5.57 lt civarı yakıtla 75 km şehir dışı yolculuk yapıyorum ki 100 km ortalama 7.5 lt yakıyor tabi sakın kullanım ama ne hikmetse şehir içinde 11 lt geçiyor hatta 13 lt gördüğü oldu. Yazlık ayarlar nedir hangi ayarlar yapılmalı ya da nelerin değerleri değişmeli dediğiniz siteye üye oldum oradan alacaktın bende . Kabloyu aldıktan sonra sizden çok destek alacağım sanırım arabanın değerlerini resim olarak eklerim sizde olması gerekenleri söylersiniz derken bende belli bir seviyeye geleceğime inanıyorum . Son soru arabam lpg de iken çok belirgin rölantide devir sürekli düşüyor gibi oluyor araba gaz veriyor( 800 standart ise aracın devri 700 kere düşüyor sonra tekrar 800 oluyor) ve farları açtığımda daha Bi titreşim artıyor elektrikçi baktı problem yok hava alan bir yer yok sizce neden olabilir iyi geceler

Yorum bağlantısı
Murat TAŞ
(düzenlendi)

Atikeri daha önce uno 1.4 aracım varkende kullandım ve tek sıkıntım ayarı biraz uğraştıran bir yapısı olduğunu biliyorum ve bu aracımda da rolantide sıkıntı yaratıyor ve araç gerçek sıcaklığında ulaştığında rölanti çok stabil oluyor . sizce lpg kalibrasyonunun adam gibi yapılmamasından mı kaynaklanıyor .bir de aracı alalı 1 yıl oldu atiker üzerinde geldi ki lpg tankı üretim yılı 2009 diye biliyorum ama montaj ne zaman yapılmış hiç bir bilgim yok 

tarihinde Murat TAŞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Yazlık kışlık ayardan kastım geçiş ısısını biraz düşürmek birde karışımı yazın biraz zenginleştirmek lazım (yüzde2 gibi) yoksa klima açınca yazın stop etme sorunuyla karşılaşabilirsiniz.Kardeş sen kabloyu al her türlü yardımcı oluruz

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

bende wentgas sistem var 2 yıl 24000 km dir kullanıyorum, hiç temizlik yapılmadı. bi el atayım diyorum ama tamir takımı olan contaları bayiden temin edebilir miyim? bi fırça biraz da balata spreyi için servise para vermeye gerek yok. kalibrasyonu da kendisi yapıyor kit, daha önce gaz kelebeğini temizlemiştim.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

50000' e kadar sabret, filtreni değiştirmişsen enjektörlerin temizdir.Boşuna kurcalama temizdir onlar.Enjektörlerinizin ilk günkü gibi kalmasını istiyorsanız 7-10 bin arası gaz filtrelerinizi değiştirin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

50000' e kadar sabret, filtreni değiştirmişsen enjektörlerin temizdir.Boşuna kurcalama temizdir onlar.Enjektörlerinizin ilk günkü gibi kalmasını istiyorsanız 7-10 bin arası gaz filtrelerinizi değiştirin.

 

madem öyle diyorsunuz, ellemiyorum elantrayı (rahat da duramıyorum, escorta ne zaman lpg takıldı Allah bilir, ona uygulayayım bari lpgciden marka model vs öğrenip :D )

tarihinde K&#246ksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ersin Özkaya

Bende şimdi temizledim tartarini vardı kit olarak. Açtığımda gayet temizdi,  fazla leke göremedim , tekrar taktım ve sorunsuz çalıştı.Bakalım yakatı nasıl etkileyecek bu işlem?

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

bende video ya bakarak temizledim çalıştırdım sorun yok bakalım yalkıtı ne kadar etkileyecek.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Selim Kılınç

Valtek tipi enjektörler itina ile temizlenir ince ayar yapılarak teslim edilir bilginize...

Yardımcı olacak ustam var zaten Kayseri de de tek. Bu işi de başka yapan yok.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Abdurrahim Çelebi

Atikerin 4 tane enjektör takımı filtre hediyesiyle beraber internette 120 tl civarı bakım ve tamizlik için de buna yakın bi para alırlar. Bence değiştirmek en mantıklısı.

Yorum bağlantısı
Abdurrahim Çelebi

Bence de atiker ve ucuz sistemler için konuşuyorum bu bakım işini fazla abartmamak gerekir çünkü çok fazla para isteniyor.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Enjektör kütüğünün komple temizliği bakımı kalibrasyonu 50Tl diye biliyorum Kayseride. Yada değişim 250Tl sıfır bayilerde...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...