İçeriğe Yönlendir

2012 Mazda 3 Hella Bi-Xenon,angel Halka,power Led Sinyal


Misafir

Recommended Posts

Ankara'dan arkadaşımızın 2012 Mazda 3 aracının oldukça kirlenmiş merceklerini eski tip D2s Hella bi-xenon  modifiyesini yaptık.Boşa çıkan orjinal H7 merceğide uzunlara monte edildi.Bmw angel halkalar takıldı.Sinyal bölümü power led yapıldı turuncu camın altına amber power ledler yerleştirip etkili bir sinyal elde edildi.Çok ricacı bir şekilde yapmamı istedi fakat ben sadece aldığı rgb şerit ledi her 2 merceğin etrafına yapıştırıp kablosunu çıkartırım gerisini kendin yaparsın diyerek Rabbimin izni ile güzel bir sonuç ile işlem bitirildi.

 

Far tasının sökülmüş hali.

 

kdX4hvg.jpg

 

Mercekler o kadar kirlenmişki camı defaatle temizlemem ragmen yapışan tozları temizlemesi çok zor oldu.Merceğinde siper kenarına yapışmış misafiri vardı.

 

UUzb8pv.jpg

 

4KXi44a.jpg

 

Merceklerin montajlı hali.

 

oAJ2Ei0.jpg

 

HczNA83.jpg

 

Uzunlara takılan mercek için şapka tasarımı beni çok fena ugraştırdı.Mercek çapı küçük olduğu için uyan parça sadece Afl bosch bi-xenon merceğin orjinal şapkası ve 2010 mercedes mercek şapkası parçasını birleştirerek tabi buda epey uğraştırdı kes biç yapıya uydur 2 gün uğraştım dersem yalan olmaz.Fakat güzel olduğunu düşünüyorum.Orjinal mercek şapkası Hella merceğin uzun olması nedeniyle ki yeni tip Hella merceğide uzun geldi.Mercek camının şapkadan çıkan kısmı içe dogru basık olduğu için mercek çapına göre genişletildi zımparalandı ve meşhur aliminyum parçayıda ekleyince görünümü güzelleştirebildim.Uzun merceğin orjinal siyah bölümüne uysun diyerek bu parçayıda siyah yaptım.

 

oMMAwb4.jpg

 

cHroMML.jpg

 

q0wxn8G.jpg

 

Orjinal bmw tam yuvarlak fakat ince tip halkayı mecburen silikon ile tutturdum.Uzun hüzme kısmıda kalın küçük yuvarlak halkayı keserek ve yapıştırarak yerleştirdim.

 

Resimlerde sinyal kısmındaki power ledler görünüyor.

 

tUochNd.jpg

 

b5emvBv.jpg

 

sL9O8BH.jpg

 

Farın kapalı hali.

 

8lPQMAX.jpg

 

Halkaların ve sinyal kısmının yanan hali.

 

pKDk5yq.jpg

 

5aEvujH.jpg

 

cyjYArC.jpg

 

Araç üzerindeki görünüm.

 

L9yqdYp.jpg

 

2dlyzTi.jpg

 

WvEbD6G.jpg

 

  • Beğen 15
Yorum bağlantısı

Farlar sahane olmus her zamanki gibi. Bir de ben bu model mazdalari cok sevdigim icin sahibi adina sevindim. Güzel arabayi, doğru kisiye emanet etmis. Eline sağlık Oktay Bey.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Arkadaş ahdım olsun, yeni arabayı alınca ilk iş oktay abiye bir çift far gönderip bu işlemleri yaptırmak olacak. Her projede iç geçirip duruyorum yahu  :D  :good1:  :bravo:  :nazar:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Çok hoş bir iş olmuş ..

Ben angel sevmesemde bu farlara yakışmış...

Ellerin dert görmesin abi..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...