İçeriğe Yönlendir

Samsung Note4 Detaylı İnceleme(Kullanım Tecrübeleri)


Misafir

Recommended Posts

Onur Tunç Aldı

Telefonda kasma, donma oluyor mu? Android tablet kullanıyorum. (Nexus 10) Akıcılık konusunda windowsphone kadar hızlı gelmedi bana. Ama tarz olarak Note 4ü çok beğendim. Almayı düşünüyorum ama android konusunda emin değilim. Bu konudaki kullanım deneyimlerinizi merak ediyorum..

Yorum bağlantısı
Misafir

Telefonda kasma, donma oluyor mu? Android tablet kullanıyorum. (Nexus 10) Akıcılık konusunda windowsphone kadar hızlı gelmedi bana. Ama tarz olarak Note 4ü çok beğendim. Almayı düşünüyorum ama android konusunda emin değilim. Bu konudaki kullanım deneyimlerinizi merak ediyorum..

Samsung telefonlarin genel sorunu kullandiğı touchwiz yazılımıdır. Baska bir ifadeyle cok ciddi donanim barindiran modeller, samsungun android islerim sistemi icin gelistirdigi arayuz nedeniyle problemler yasar. Bu nedenle 3. Pari yazilimlar ya da root yapilarak bu problemler asilirdi.

Note3'te kismen bu problemler aşılmışti. Rehber ve kamera gecislerinde bekletmeler haricinde mili saniyelik kasintilar haric sorun kalmamisti.

Rehber konusu samsungun basbelasidir ve ben dahil cogu kullanicida paronaya derecesinde takintiya yol acmistir. Ben bu sorunu s3'ten beri ex dialer programini satin alarak cozdugum icin artik note4'te de bu gecikme yasansa sorun olmayacakti. Once bizim hatunun telefonunda test ettim hiz beni şaşırtti. Telefonu kapatip actim ki genelde en cok bekleme bu asamada olurdu. Yukleme suresi oldukca hizliydi. Hatta demo cihazlar geldiginde herkes bu rehber konusunda beklenmeyen gelismeyi gorunce cihaza oldukca sempati ile yaklastilar.

Su anda ex dialer uygulamasini kullanmama gerek olmayacak kadar rehberi hizli. Kameraya gecerken anlik bekleme var. Ancak diger uygulamalarda akicilik cok basarili. Isinma note3'e gore oldukca az. Note3'te zaman zaman dolan facebook uygulamasi hic cakilmadi. Cleanmaster programi note3'te surekli ram doldu uyarisi ile devreye girerdi, note4'te henuz hic mudahalesi olmadi bu programin. Bu durum note4'un ramin yuzde 80'ininden fazlasini kullanmayacak sekilde programlandigi soylentilerinin dogru oldugunu dusundurtuyor.

Mesela ekrani otomatik parlakliga aldiginizda gunese ciktiginda ekrani gorunur hale getirmek icin zoel bir optimizasyon varmis. Bu yukseklikte parlakligi normalde ayarlayamiyorsunuz, cihaz sensorleri vasitasi ile bu moda geciyor.

Ahize sesi, tasarim,fotograf kalitesi, ekran konusunda en basarili halef note4 bunu soyleyebilirim.

Kasa acikligi diye tabir edilen, samsungun kabul etmedigi, kullanicilari birbirine sokan bir durum var. Bazi telefonlarin ekran ve cercevesi arasinda kartvizit girecek bosluklardan bahsediliyor. Bende gayet simetrik yerlestirilmis ekran cerceveye. Ancak ben telefonu alirken kontrol etmeden almam dedim ve sagolsun bayi ben tamam diyene kadar telefonun kontrat islemini yapmadi.

2k ekrani kisik ayarlarda saga, sola ve yatay duruma getirdiginizde ozellikle beyazlarda mavimsi bir tona bürünüyor. Parlaklik aciksa ayni durumda rkran daha bir sarariyor. Diger telefonumuz note4'te de ayni durum var ama ekranin dinamikligi, keskinligi ve parlakligi baska bir telefonda goremeyeceginiz deneyimler sunuyor. Bu arada oled ekranlarin tam beyaz veremedigi bilinir. Mesela note3'te daha sarimtiraktir beyazlarda. Ancak pentile dizilimli s3'te de benzesir bicimde mavilik note4'te de mevcut. Ben tam karsisan bakildiginda normal beyazi verebilmek adina biraz ekranlara interpolasyon yapildigini dusunuyorum. Ancak dedigim yanlis anlasilmasin bu ekran tum telefonlar icinde en basarili ekran olarak geciyor.

Baska merak edilen varsa aciklayabilirim. Bu arada telefonun o kamerasi 3.7mp. On Kamera basarisini gostermek icin bir ornek fotografimi ekliyorum.

Saygilarimla.

80f95353ce45d4b2b8815261ce103396.jpg

Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Çok ayrıntılı açıklamışsınız teşekkür ederim. Tasarım olarak çok ilgimi çeken bir telefon. Ekran kalitesi ve büyüklüğü ve note'u diğer anroid cihazlardan ayıran kalemi ilgi çekici yanları.. Bu telefon dışındaki diğer anroid telefonlar bu kadar ilgimi çekmiyor. Tabletin kasılmaları akıcılığı çok etkilediği için çekincem var. Ama bu şekilde kıyas yapmak da doğru değil sanırım. Windows Phone kullanıyorum. Akıcılık konusunda bir sıkıntısı yok ama mağazası hala emekleme aşamasında. Bir çok uygulama mağazaya girmedi. Girenlerin de anroiddeki aynı uygulama ile alakası yok. Bu sorun başka anroid cihazlarla da çözülebilir belki ama dediğim gibi note 4 bana daha klas bir telefon izlenimi verdi

Yorum bağlantısı
Misafir

Wp telefonlarin akiciligini baska sistemde bulamayabilirsiniz. Androidde zaman zaman cakilmalar yasanabilir. Ancak note4 gibi ust seviye cihazlar zaten androidin onunde kosarlar ve androidin gelisimine katki saglarlar. Yani bir cakilma olacaksa ust seviye telefonlar bunu daha az hissettirir. Androidin en yenilikci versiyonu 5. Jenerasyon yani lolipop bu ay icersinde flagship modellere geliyor ki note basi cekiyor. Dogruluguna cok inanmiyorum ama yuzde 30 pil tasarrufu, hiz konusunda tum modellerde arti yonde gelismeler bekleniyor. Zaten note4'un touchwizz arayuzu lolipopa gore dizayn edilmis durumda.

Kalemin finksiyonlari note4'te oldukca gelistirilmis. Ben not almak haricinde kalemi pek kullanmiyorum ama mouse gibi kullanilabiliyormus artik.

Bildigim kadari ile windows da magazasinda artik android uygulamalarina yer veriyor. Ancak magaza konusunda bu kadar elestiriye ragmen adim atamayip androidden faydalanmalari ve baska telefonlara windowsphone yazilimi satamayip, kendi markalari Nokia'nin bur modelini androidli uretmeleri mobile yazilim konusunda cok gelisme saglanacagi izlenimi veremiyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Windowsphone konusunda çok haklısınız. Dediğiniz gibi kendi yazılımlarını geliştirmek yerine anroidden faydalanıyorlar. Keşke onu bari düzgün yapabilseler. Çünkü androiddeki bir program windows da çok farklı oluyor. Sadece isimleri aynı oluyor diyebilirim. Örneğin tapatalk uygulaması windows ve androidde aynı değil. Flipboard uygulaması windowsda hiç bir işe yaramıyor. Bunun gibi yüzlerce program sadece isim olarak windows magazasında bulunuyor. İşlerlik kesinlikle yok. Akıcılık konusunda wp belki çok iyi ama uygulama yoksa akıcılığın da olması bir işe yaramıyor maalesef. Bu arada Lolipop güncellemesi ilk olarak Nexus cihazlara geldi. 2 haftadır kullanıyorum. İlk güncellemeden sonra pek bir fark yoktu fakat şimdi tablet oldukça rahatladı. Daha seri çalışıyor. Androidden soğutan kasılmalar donmalar yok denecek kadar az. şarj konusunda eskisinden hiç bir farkı yok. %30 değil %5 lik bir fark bile göremedim. Ama hızlılık konusunda oldukça başarılı buldum lolipop sürümünü.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Gülke güle kulan Evren.Note 1'i uzun süre severek kullandım. Ancak Samsung üzerine 3 tane daha çıkardı. Ben kendi adıma telefonları çok temiz ve özenli kullanırım. Cihazı elimde görenler Note 3'mü diye soruyorlardı hep. Değişiklik yapıp, IOS'a geçtim. Biraz da onu kullanalım. Tablet olarak IPad kullanınca IOS çok yabancı değil bana. Sadece Androiddeki geri tuşunu arıyor insan. :)

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Misafir

Telefondan memnuniyetim devam ediyor. Şu ana kadar 2 kere telefonu kapatıp açtım, cihazda en ufak takılma, yavaşlama, gecikme, donma olmadı. Pil süresi note2'deki tatminkar süreleriden daha iyi noktalara çıkıyor. Şirket maillerini gün içersinden çoğunlukla ipad ve telefonla takip ediyorum. 1 günü çok rahat çıkarıyor. Bugün şarjdan almamın üzerinden 14 saat geçmiş. Ekran 4 saat açık kalmış. Pil %11 kalmış gözüküyor. Aşağıda ekran görüntüsü var. Mesela forsquare arkada boşuna yemiş pili kullanmadığım halde ama pil kullanımı stabil olduğu için etkilemiyor.

Telefonun enterasan bir durumu, şebekenin hep az çekiyor göstermesi. Bazen hiç çekmiyor gözüküyor ama telefon hiç kesilmedi daha. Yazılımla düzeltilebilir ama bazı kullanıcılar psikolojik olarak etkileniyorlar bu durumdan.

Birçok uygulama henüz 1k ekranı (1920x1080)'i desteklese de ekran gayet güzel bir görüntü sunuyor. Programların açılışı, kendi internet sağlayıcısından erişim note3'e göre bariz hızlı.

Daha önce hiç müdahalesi olmayan cleanmaster programını da sildim, telefon kendi ram boşluğunu çok iyi ayarlıyor. Hiç ısınma olmadı ama çok oyun oynamam. Gps'e en hızlı bağlanan telefonum diyebilirim. Sadece gps modunda kapalı ortamda bile uyduya bağlanabiliyor.

d324759b26f4fa2282ccdd280eea3885.jpg

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

Evren bey tecrübelerinizi ilgi ile izliyoruz. Malum bu tlf fiyat olarak üst seviyede eğer kullanım ile ilgili sıkıntı çıkarmayacak ise fiyat arka planda kalır. bende bu tlf nu amatörce inceliyorum  .  kendim için uzun zaman kullana bileceğim bir tlf  bakıyorum .bu tür kullanıcı yorumları oldukça faydalı oluyor. son iletiniz ile sanırım kararımı verdim. bir tek şu husus kafamı bulandırıyor bu tlf büyüklüğü ve taşıma zorluğu.şu anda kullandığım tlf nun fiziki büyüklüğü bunun yarısı kadar acaba taşıya bilirmiyim diye düşünmeden edemiyorum.paylaşımlarınız için teşekkür  ederim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Murat Bey teşekkür ederim. Telefonu boyut itibari ile diğer telefonlara göre taşımak biraz zor olsa da ben mesela 3. Note serisini deneyimleyen bir kullanıcı olarak artık boyut konusu kriter dahilinde değil benim için. Note3'ü babam ekranı rahat görmek için kullanıyor mesela o bile çözümü buldu, mont cebi:) Ben de zaten hafta içi takım elbise kullandığım için ceket cebinde rahatlıkla taşıyabiliyorum. Hafta sonları pantolonun arka cebi mecburen. Araçta yer bulmak biraz zor olabiliyor bazı modellerde. Evde ise eşofman cebinden sarkabiliyor, dikkat etmek gerekiyor. Eğer gözlerde çok büyük sorun yoksa ya da kalem elzem olmayacaksa Galaxy S5 ile yanyana koyup tercih yapmakta fayda var. Çünki benim içim hiç önemli olmayan boyut, belki sizin için kalem fonksiyonuna tercih edilebilir ve s5 daha cazip olabilir. Ancak note4 s5'e göre daha yenilikçi bir telefon ve çizgileri daha güncel.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

Bu akşam itibariyle not 4  adım. henüz kurcalama ve resim çekmeye  vaktim  olmadı .tlf bimeks ten alındı bakalım htc den sonra ihtiyacımızı görüp kullanımından hoşlanacakmıyız.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bu akşam itibariyle not 4 adım. henüz kurcalama ve resim çekmeye vaktim olmadı .tlf bimeks ten alındı bakalım htc den sonra ihtiyacımızı görüp kullanımından hoşlanacakmıyız.

Hayirli haberler almaniz dilegiyle gule gule kullanin.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

Hayirli haberler almaniz dilegiyle gule gule kullanin.

Saygilarimla.

 teşekkür ederim evren bey hepimizle birlikte İnşaallah. Tlf na sabahtan beri ciddi manada uygulama indirdim ,uygulama kaldırdım. birkaçtanesini  üst üste açtım kapattım hiç birisinde tlf da donma ve yavaşlama yaşamadım,çocuklar ciddi uzun oyun oynamalarına rağmen tlf  nun pil  kapasitesi düşündüğümden daha az harcandı. blootut,wifi,gibi uygulamalar sürekli açıktı bu arada. kalem ile kullanımı ciddi rahat olmuş ve hakikaten akıllı bir cihaz olmuş. uygulama kaldırılmalar tek tuşa dönüştürülmüş.  htc  (exporer  3 yıl önce hevesle almıştım).android le pek alakalı değilmiş, çünkü uygulama kaldırmak çok çok zordu. not 4 ün kamera çekimi güzel ancak kullanımını tam çözemedim biraz sıkıcı geldi fazla uğraşmadım. el yazısı çevirmede çok çok ileri gitmişler, çok az yanılma ile harfleri normal yazıya çevire biliyor. klavyeden kurtulduk msj ve  notlarda. ajanda uygulaması oldukça üst seviyede (ekran büyüklüğünden midir,yoksa yazılımdan mı bilmiyorum) notlar tarihlerle birlikte önünüze geliyor. kişilere atadığınız resimler ve notlar kişiler içinde ayrı ayrı küçük dosyalar tutmanızı sağlamış.malum kişiler rehberde sürekli artıyor. eksi kısımları ilk izlenim olarak yazmam gerekirse ses tuşları ile açma kapama tuşu karşılıklı geldiği için ekran büyüklüğünden dolayı avuç içerisinde sürekli bir karışıklığa sebebiyet veriyor (mühendislik olarak bence yanlış konumlandırılmış kapama tuşu üst sagda olmalıydı) .ön kamera kullanımında flaştaki çekim tuşu ekran büyüklüğünden dolayı ulaşılması kolay değil .en azından alışıncaya kadar benim için olumsuz.ha birde ergonomi bu tlf da ekran büyüklüğünden dolayı sanırım olmamış. önümüzdeki zamanlarda tlf kullandıkça düşüncelerimi paylaşacağım. saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

teşekkür ederim evren bey hepimizle birlikte İnşaallah. Tlf na sabahtan beri ciddi manada uygulama indirdim ,uygulama kaldırdım. birkaçtanesini üst üste açtım kapattım hiç birisinde tlf da donma ve yavaşlama yaşamadım,çocuklar ciddi uzun oyun oynamalarına rağmen tlf nun pil kapasitesi düşündüğümden daha az harcandı. blootut,wifi,gibi uygulamalar sürekli açıktı bu arada. kalem ile kullanımı ciddi rahat olmuş ve hakikaten akıllı bir cihaz olmuş. uygulama kaldırılmalar tek tuşa dönüştürülmüş. htc (exporer 3 yıl önce hevesle almıştım).android le pek alakalı değilmiş, çünkü uygulama kaldırmak çok çok zordu. not 4 ün kamera çekimi güzel ancak kullanımını tam çözemedim biraz sıkıcı geldi fazla uğraşmadım. el yazısı çevirmede çok çok ileri gitmişler, çok az yanılma ile harfleri normal yazıya çevire biliyor. klavyeden kurtulduk msj ve notlarda. ajanda uygulaması oldukça üst seviyede (ekran büyüklüğünden midir,yoksa yazılımdan mı bilmiyorum) notlar tarihlerle birlikte önünüze geliyor. kişilere atadığınız resimler ve notlar kişiler içinde ayrı ayrı küçük dosyalar tutmanızı sağlamış.malum kişiler rehberde sürekli artıyor. eksi kısımları ilk izlenim olarak yazmam gerekirse ses tuşları ile açma kapama tuşu karşılıklı geldiği için ekran büyüklüğünden dolayı avuç içerisinde sürekli bir karışıklığa sebebiyet veriyor (mühendislik olarak bence yanlış konumlandırılmış kapama tuşu üst sagda olmalıydı) .ön kamera kullanımında flaştaki çekim tuşu ekran büyüklüğünden dolayı ulaşılması kolay değil .en azından alışıncaya kadar benim için olumsuz.ha birde ergonomi bu tlf da ekran büyüklüğünden dolayı sanırım olmamış. önümüzdeki zamanlarda tlf kullandıkça düşüncelerimi paylaşacağım. saygılarımla.

Açma kapama ve ses tuşlarının karşılıklı olması note serisinin klasik formu. Zaman zaman çok şikayet aldı. Note3'te tuşlar biraz daha sertti ve kolay kolay bu problem olmuyordu, note4'te hassasiyeti artan tuşar bir süre sıkıntı yaratacak ama alışacaksınız. Samsungun bu tasarımı telefonun büyüklüğünden dolayı tek elle ulaşılabilecek noktaları tercih etmesinden kaynaklı.

Flaştaki çekim tuşu aslında pratik ama daha pratiği cheese derseniz süreli çekime geçip kendi çekim yapması.

Diğer konular olumlu yönler. Bazılarına biz note serisi kullanıcıları olarak alışkındık ama telefonun ince tasarımı note4'e özel. Yine optimum pil tüketimi note2 ile benzer. Ekran kalitesi zamanın en iyisi olan note3'ün selefi. Hız ve performans note serisinin genetiğinde vardır ama bu kadar hızlı ve stabil bir sürüm samsung arayüzü toucwiz yüzünden samsung marka fanatikleri tarafından bile beklenmiyordu, bu herkese sürpriz oldu.

Kamera için çekim modlarının bir kısmını kamerayı açıp, mod bölümüne geldiğinizde indir ile yüklenecek. Telefonun fotoğraf özelliklerinden beklentim çok düşüktür ama Note4'te kompakt makine taşımayı sadece flaşlı çekimlerde aratacak cinsten alite sunuyor. Hele otomatik odak modu seçildiğinde dslr'nin f değeri düşürerek flulaştırdığı arka plan efektini yaratmak mümkün. Bu özellik çok kullanışlı.

Tekrar güle güle kullanın. Note 4 varken başka modellerde saadet arauanlara saygı duyarım ama bu meblağlar bir telefona verilecekse note4 en azından denenmeli.

Ancak önemli bir ayrıntı var; teşhirdeki telefonlar snapdragon işlemcili ve ses işlemcisi olmayan yurtdışı modelleri. Bu teşhir ürünleri medeniyle telefondan vazgeçen ama kutulu satın alınanla çok farklı olduğunu anlayan kullanıcılar Samsung'un bu lansmanına anlam veremiyorlar. Note4 Türkiye versiyonu CQ kodlu modeller bugüne kadar Note3'te olanın aksine çok daha gelişmiş ve yenilikçi donanımda. Yurtdışı F(X) ve türevleri şimdiden eleştiriliyor ve Avrupa modellerini nasıl alabiliriz diyen kullanıcıların sayısı yurtdışında bir hayli fazla deniliyor.

Exynos işlemcili note4 modelleri hem ekstra ses çipine hem de 64 bit desteğine sahip. Mesela Android 4 (kitkat sürümü) en fazla 3gb rami destekliyor. 32 bit sürümün azizliği bu. Note serisi vugüne kadar ram miktarı ile aynı isimle çıkıyordu. Note1 gb ram, note2 wgb, note 3 ise 3gb. Bu nedenle note 4 çıkacacağı zaman 4 gb ramle gelmesi bekleniyordu ama 3 gb olarak geldi. Ancak donanım gösteren programlar note4'ü 4 gb, kullanabilir ram 3gb olarak gösteriyor. Yurtdışındaki snapdragonlar 64 bit destekli değil ve doğal olarak 3gb ram kullanmak zorunda daha fazlası olsa bile. Ancak exynoslar Android 5 (lolipop) ile 64bit desteği sunacaklar. Bu durumda bazı kullanıcılar Samsung'un aslında 4gb ram kullandığını düşünüyorlar ama bunu aralıkta gelmesi beklenen ancak biraz geciken lolipop sürümü gelince göreceğiz.

Şu anda gördüğümüz telefonun raminin yuzde yirmisini ne olursa olsun kullanılmıyor ki Android de ramin müsait olduğu kadar kullanılması temel yapısında var. Bunun bir ram yönetimini yoksa telefonda gerçekten 3gb'ın üstünde bir ramden mi kaynaklı olduğu konuşulanlar arasında. Eğer 4 gb ram varsa bu uzun süre telefonun hizmet vermesi demek olacak.

Biraz uzun oldu ama üzerinde duracak epey konu varmış yine.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

teknik verilere, sanırım profesyonel kullanıma çok hakimsiniz. teknik verilerden anlamadığım için birşey söylemem doğru olmaz, ancak kullanımla ilgili yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. acemi kullanıcı olarak  tlf kendini geliştirmek isteyen kullanıcılara  ciddi imkan sağlıyor( bunu söylerken kendi segmentindeki  diğer  tlf  ları kullanmışlığım yoktur sadece eski tlf numun kullanımı karşılaştırdım .) belirtmek isterim. saygılarımla

Yorum bağlantısı
Misafir

Akılli bir telefonda genelde 1 gunu gecen performansa zor ulasilir. Dun sarjdan aldim ve aksam sarja takmadim telefonu. Su an yuzde 18 sarji var gozukuyor ve kullanim verileri asagida. 2k ekrana sahip 8 cekirdek islemcili bir model icin yetersiz gozuken 3500mAh alti pil ile alinan sonuc asagida.

Saygilarimla.

7f1250bda4007bb3b7c8475f19eef127.jpg

Yorum bağlantısı
Murat Aydın

yaklaşık bir hafta oldu bu tlf nu alalı profesyonel bir kullanıcı olmamama rağmen ciddi akıllı bir tlf. fiyatını bir tarafa koyarsak (bence ciddi pahalı) kasma ve takılma hiç yok .videolar görsellik olarak cidi hd kalitesinde, kalp atım,ve adımsayar güzel uygulamalar. parmak izi takılma yapıyor tlf  nu açıp kapatırken kullanışlı değil, not alma hatırlatmada olayı aşmış samsung.  pil ciddi dayanıklı kullandıkça açılıyor sanki,taşımada şu ana kadar bir sıkıntı duymadım tlf dan çok tablet taşıdığınızı düşüne bilirsiniz .yada   iş adamı büro işleriyle fazla uğraşıyor iseniz elktroniklede aram iyi diyorsanız büronuz elinizin altında.diğer cihazlara bağlanması ve kullanılması (tv,laptop,diger tlf lar gayet iyi ve kullanışlı). günlük ajanda not defteri ve karalama defteriyle kullanışlı resim ve metin kopyalama hem başarılı hemde hızlı .ekran kısa yol tuşları istenilenmenüye kolaylıkla atılabiliyor.resimlerde değişik uygulamalar yapa biliyorsunuz. saygılarımla.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Aydın

haa daha iyisi varmı dır? isteklere bağlı olarak değişir ama  şimdilik en iyisi bu sanırım; marka bağımlısı  değilim diğer marka ve modelleride takip etmek lazım özellikle yeni modellerde. samsung bu  tlf  ile  lg ,htc,sony ve elmayı kendi model segmentinde  dövmüş, onun için yeni modellerine bakılması lazım. şayet bu tlf ayarına gelebilir ve geçebilir iseler takip edilmeliler. diye sesli düşünüyorum.yanlışım var ise affedin.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Mesajım bulunsun, lazım olacak bu sayfa :D

Aldım deme sakın :D :D 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aldım deme sakın :D :D

Derse ne yapacan [emoji6][emoji6]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Aldım deme sakın :D :D 

Almıştır.. Gif leri filan açtığında görenler oluyormuş. En büyüğü herhal..  :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Aldım deme sakın :D :D 

Bu arada, yine başladım canlı yayına. 18:00 a kadar kesintisiz. İzleyin beni.. Kanal: Bizim Kanal  ;)  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...