İçeriğe Yönlendir

Volvo’Dan Bisikletçilere Akıllı Uyarı Kaskı!


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Volvo’dan Bisikletçilere Akıllı Uyarı Kaskı!

 

Otomobil sahiplerini olduğu kadar, aynı trafikte bulunan bisikletçileri de düşünen Volvo, akıllı bir kask ile bir uyarı sistemi devreye sokacak.

 

xHsix4O.jpg

 

Bisiklet kullananlar hem çevreyi koruyor, hem de spor yapıyorlar. Elektrikli bisiklet modelleri de gittikçe yaygınlaşıyor, yani daha fazla insan bisiklet kullanacak. Ayrıca bazı firmalar bisikletleri de akıllı hale getirmeye çalışıyor. Bunların hepsi çok güzel, peki ya bisikletçilerin güvenliği ne durumda?

İşte otomotiv firması Volvo, araba kullananlar kadar bisikletçilerin güvenliğini de düşünüyor. Son duyurdukları teknoloji, bisikletçiler için akıllı bir kask tasarımı. Volvo tarafından araçlarına monte edilecek bir tarama sistemi, devamlı şekilde aracın etrafını gözleyecek. Akıllı kask kullanan bir bisikletçi araca çok yaklaştığında hem aracın içindeki bilgi sistemi devreye girecek, hem de akıllı kask bisikletçiyi ışıkları ile hızla uyaracak.

Bunun için uyarı kaskının özel bir akıllı telefon uygulaması ile senkronlanması gerekiyor. Bu sayede Volvo’nun bulutsistemine giden araç takip bilgileri anında işlenerek, etrafındaki bisiklet kullanıcılarına aktarılabiliyor. Özellikle köşeleri dönen arabalar ve bisikletler için, birbirilerinden haberdar olmalarını sağlayan faydalı bir sisteme benziyor.

Volvo bu sistemi kurmak için bisiklet aksesuarları üreten POC firması ve Ericsson ile birlikte çalışıyor. Ayrıca 2015 Ocak ayındaki CES (Consumer Electronics Show) etkinliğinde de sistemi gösterecekmiş.

 

Volvo’nun bisiklet kullanan kişiler için başlattığı akıllı kask projesine ait videoyu izlemek için tıklayın.

 

Kaynak

 

Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

pizzacı yada paket servis motosikletlerine de bir çare bulmak lazım,

 

özellikle bazıları trafik magandası,

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Yerinde bir uygulama ama ülkemizde çok ama çok zor diye düşünüyorum, sebebi ise her şeyden önce trafikteki birbirimize olan saygısızlığımız maalesef....

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...