İçeriğe Yönlendir

Mondeo Ve Focus Arasındaki Fark


Hasan Karabekiroglu

Recommended Posts

Hasan Karabekiroglu

Bir kaç gündür kafamda bir soru oluştu...

 

Bir arkadaşım için araba bakıyoruz, markamız ford model olarak da focus ve mondeo arasında gelgitler yaşamaktayız. 2006-2007 Model Focusların fiyatlarının 30-35 aralığında değişmesi, mondeo nunda 26-30 aralığında olması konusunda kendimize şu soruyu sorar olduk "mondeo neden ucuz" donanım ve diğer özellikleri bakımından focus dan birkaç gömlek üstte olmasına rağmen bu piyasa denilen olguda istediği yeri alamamasına bir anlam veremedik...

 

Kendi adıma benim Ford ile tanışmam bundan 5 yıl kadar önce Escort ile olmuştu daha sonra Mk2 Mondeo ve Ondan sonra da Mk3 Mondeo ya geçtik... malum araç satış sitelerine girdiğim zaman ilk olarak elim mondeo kısmına gitmekte... Focusları da göz ardı etmiyorum ama bu fiyat konusuna bir anlam veremedim.

 

Sizlerinde bu konudaki  fikirlerinizi öğrenmek istiyorum....

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Yakıt ve vergi sanırım korkutuyo insanları. Onlar sorun değilse ben kesinlikle mondeodan yana kullanırım oyumu :)

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Aynı yaştaki Focus ve Mondeoyu karşılaştırdığımızda dezavantaj oluşturan husus vergi. 2006 focus için 2x205=410 TL yıllık vergi ödenirken, mondeo için 2x594=1188 TL ödenmektedir. Bu doğal olarak piyasanın düşmesine yol açmaktadır. Dikkat edilirse aynı yaştaki araçların mtv si 1/3 oranındadır. MK3'ü zaten siz kullanıyormuşsunuz, anlatmaya gerek yok.Bir de Focus denemesi yapın,aradaki farkı görün, sonra da kararınızı verin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Parça fiyatları; örneğin Focus bobin 180tl, mondeo bobin(şanslıysanız orjinali olur) 350tl. Vergi ve yakıt tüketimi. Vergi ve yakıt tüketimi kısmı karşılaştırılan aracın piyasa fiyatı ile mukayese edilerek aradaki farkı kompanse edebilir. Yani aynı model yılı mondeo 5.000tl ucuzsa, km başı 10kr yakıt farkı ve yıllık 400tl vergi farkı hesabı beş yıla tekabül ediyorsa mondeo yönünde karar verilebilir ama bir şartla. Araç çok temiz olmalı. Yoksa en baştaki parça maliyetleri kısmında araç focustan çok daha pahalıya malolabilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Ortalama olarak 40 larda

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Ortalama olarak 40 larda

o zaman vergiden degil, tamamen trend olayindan kaynaklaniyor. d sinifi bir arac olunca insanlar passata yöneliyor. mondeonun satisi zor. ben wv grubu araba kolay kolay almam, o parayi haketmiyor zaten. 

vergi yakit sorun degilse ve kisa sürede satis düsünmüyorsaniz mondeo alin bence. focus hem alt sinif hem yol sesini cok aliyor. vergisi yakiti düsük tabi

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Ben 2011 de mondiyi 30 ' a aldığımda 2003 passat için(versyonunu bilmiyorum), 43 bin isteniyordu. O modele hiç heves etmedim.Hala da gözüm yok. Aracımdan çok memnunum. Bu, hizmette kusur etmeyen sadık bir eş gibi. Sadece benim gözdem. Digeri ise bakanların içini gıcıklandıran sosyetik bir hatun. Kaprisleri olabilir. Aynı anda başkasına da göz kırpan.

  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Sirf vergisi yuzunden cok temiz arkadasimin 2.4 sonatasini almadim, focus aldim. Focusu 3000 tl ucuza aldim ama sonatada yapmayacagim yaklasik 1300-1400 tl bakim masrafi yaptim/yapacagim(debriyaj-triger yag bakimi gibi).

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Sanırım sorunuzun yanıtı Türk insanının tüketim alışkanlıklarıyla açıklanabilir..

 

Bizim insanımız Şahin'e Doğan'a yedek parçası ucuz diye yaşıtları Astra Vectra'dan daha fazla para verebilmekte..

 

MTV tabiki önemli ama bir tüketici olarak yedek parçası ucuz diye bir araba tercih etmem..Sonuçta herkes için farklıdır..Tüketim alışkanlığı diyelim bence biz buna..

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

İnsanları anlamak gerçekten zor... geçenlerde benim aracıma bi müşteri çıktı istediğim fiyat 24 bin liraydı pazarlık da edecektik....  baktı çekti felan sonra almaktan vazgeçti... sonraları tekrar karşılaştık aldığı arabayı gördüm... o arkadaşa gerçekten üzülmüştüm... 2000 model focus almıştı araba yıkık tabirini tam anlamıyla ifade ediyordu... kaça aldın diye sorunca sesi titreyerek 23 dedi... yanlış anlama ama niye diye sordum... 1.6 daha az yakar daha ucuz mtv si ve yedek parça maliyeti olarak cevap verdi :)... bende hayırlısı diyerek uğurladım....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İnsanları anlamak gerçekten zor... geçenlerde benim aracıma bi müşteri çıktı istediğim fiyat 24 bin liraydı pazarlık da edecektik.... baktı çekti felan sonra almaktan vazgeçti... sonraları tekrar karşılaştık aldığı arabayı gördüm... o arkadaşa gerçekten üzülmüştüm... 2000 model focus almıştı araba yıkık tabirini tam anlamıyla ifade ediyordu... kaça aldın diye sorunca sesi titreyerek 23 dedi... yanlış anlama ama niye diye sordum... 1.6 daha az yakar daha ucuz mtv si ve yedek parça maliyeti olarak cevap verdi :)... bende hayırlısı diyerek uğurladım....

Böyle daha iyi. Biz alabiliyoruz [emoji4]

Aranan araç olsa yanına yaklaşamayız.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...