İçeriğe Yönlendir

2009 Passat Afl Far Modifiyesi.


Misafir

Recommended Posts

Bayburt'tan arkadaşımızın Comfortline aracının farları yerine Highline modelin eski tip Valeo bi-xenon modelli olan çıkma farları alındı.Valeo bi-xenon merceklerin reflektör kısımları karartmaya başladığı için yeni tip Hella bi-xenon mercek takılmasına karar verildi.Comfort halojen farın orijinal tesisat soketini komple ararken bir gece sabaha karşı üyemiz Galip arkadaşımızın kendi aracına yaptığı çalışma aklıma geldi ve iletişime geçtim.Elinde durduğunu ve ücretsiz olarakta yollayacağını söyledikten sonra (tekrar teşekkürlerimi sunuyorum)far için yükseklik motoru arayışınıda  çok uzun sürmeden hallettik.Farda tadilat işlemleri oyalayıcı oldu.Rabbimin izni ile geçtiğimiz haftalarda bitirmek kısmet oldu.

 

Halojen far soket tesisatı ve yükseklik motoru.

 

yV9Xf59.jpg

 

sgh7FV4.jpg

 

Soket takıldıktan sonra silikon destegi ile izalasyon sağlandı.

 

dy8Fp3O.jpg

 

Eski ve yeni mercek.

 

PbP3upt.jpg

 

Mercek şapkalı hali.

 

TuNbbpm.jpg

 

Park bölümü çap olarak çok geniş fakat iç genişlik öyle değil miş.Bir kaç fikirler üzerinde düşündük taşındık vazgeçtik orijinal kalsın dedik.

 

jsA0unC.jpg

 

Afl sistem kutusunun boş kalan kısıma metalden yapılan ilaveye silikonla izalasyonu yapıldı.Delik kalan kısımdan akü + kablosu ve yön farının sinyal tetik kablosu çıkarıldı.

 

cm2ymFk.jpg

 

tkiXiG2.jpg

 

Bosch gen5 balast orijinal balast yuvasına yerleştirildi ve silikon izalesi yapıldı.

 

OnUv65U.jpg

 

Manuel ayar kısımlarındki kilitlenmeler yani içine çamur girmiş ve kurumuş buda ayar yapılma aşamasında kırılmalara yol açmış kitlenmiş.Sağlamları ile değiştirildi.

 

5yndrhZ.jpg

 

Kapanış aşamaları.

 

B12K1AN.jpg

 

rhvSRcM.jpg

 

sOqPYRx.jpg

 

Y5irJO5.jpg

 

7aV3IU8.jpg

 

Duvar resmi.

 

d06icto.jpg

 

Eski far ile.

 

TX9S7rv.jpg

 

Yeni far ile.

 

5OvM2ub.jpg

 

BNlnBPr.jpg

 

Arıza ışığı için modul yapıldı fakat ohm degeri biraz daha altta olması gerektiğini anladık bunun için bilahire direnç eklemesi yapılacak.Şu anki hali ile sellektör yapılınca kısa far tetiği anlık olarak açılıp kapanıyor.Başkada sıkıntısı yok kullanılıyor sadece hafiften far ayarı yapılacak o kadar.

 

 

  • Beğen 7
Yorum bağlantısı

Kaç model araç? VAG-COM ile kodlamadan bahsediyorum. Galip abinin araçta yaptık ve bi-xenon aktif hale geldi. Gerçi sonradan kurcalayıp kapı kilitlerini bozduk ama sonuçta farlar çalıştı :D

evet biliyorum.Arkadaştada bu cihazdan var ve maalesef araç modulü uyumlu değil.Galip'in şansı araçta bu uyum modül farkından kaynaklı imiş.Genişçe konuştuk araştırdık.Galip olayı anlattı.Serviste durum düzeltilmiş.

Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Zor çalışmalar ardı ardına gelmiş ama sen yine bir şekilde çözmüşsün abi eline sağlık çok iyi olmuş..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...