İçeriğe Yönlendir

2004 Corsa Hella Bi-Xenon.


Misafir

Recommended Posts

Ankara'dan bir arkadaşımız daha önce orijinal merceklerde sıkıntı yaşayınca mercek değişimini yaptırmış.Geçtiğimiz aylarda Arkadaşımız farları getirdi.Farlar içler acısı durumda idi.Valeo H serisi mercek takılmış ama ne takılış.Muayene içi ampul takacağız diye ampul takılan kısımlar darbelemeler ile sökülmüş halojenler japonla tutturulmuş.Mercekler abartmıyorum 10cm yakın vidalar ile kendi kasasını da aşarak dış kasayada sabitlemeyi başarmış.

 

Rabbimin izni ile oldukça güzel bir sonuç ile montajı bitirmek kısmet oldu.

 

Farın birisinin ise gereksiz iken mercek uzun geldiğinden sanırım çerçeve eritilerek genişletilmiş.Farlarının içindeki kiride anlatmaya gerek yok sanırım.

 

oFMrQBh.jpg

 

8DnTUN7.jpg

 

eee098e.jpg

 

2wcjzC1.jpg

 

YpgYbv5.jpg

 

j12bEer.jpg

 

NISfcc9.jpg

 

UA0IWly.jpg

 

Hella mercek takıldı sabitlendi ve arkadaşımızın bahtsızlığı devam ediyor.Benimde son anda farkettiğim merceğin biri dot,biri ece neyse demekten başka yapacak bir şey yoktu.Arkadaşımıza mercekleri satan arkadaşımızın kusuru.Çerçevedeki berbat genişletme becerisi,ni her iki çerçevedeki düzeltmeler yaparak genişlettim.

 

QlY1z1i.jpg

 

1nWZDvN.jpg

 

Çap oldukça genişti ve yine siyah İntemo çerçevelerine müracat ederek arkadaşımızdan resimli onaydan sonra montajı yaptım.

 

a31iBBc.jpg

 

6Fs53va.jpg

 

dBOgeQ7.jpg

 

Farların toplanmış hali.

 

wMO53Q3.jpg

 

pKsHwOH.jpg

 

Araç üzerinden bir görünüm.

 

jHqr8XB.jpg

 

Arkadaşımızın bahsızlığı hala devam etti.Farlar takılması için gitti ve takıldı.Far ayarını yapan arkadaşımız yükseklik motorlarını kontrol etmeden far ayarına girişmiş ve sağlam olan ayar vidalarını ve tamir ederek ayaralanabilir hale getirdiğim ayar vidasınıda dişlerini bozmak sureti ile arkadaşımızı ayar olmuyor diye yollamış.Önceki montajda dış kasaya sabitleme olduğu için motor bozulmuş bundan dolayı farın biri çok aşagıda kalmış.

 

Farları tekrar açsam bile ayar vidalarının değişimi maalesef hurda far alınsa bile mümkün değil.Presleme ile sökülüp değişme yolu kapalı hale getirilmiş.Şimdi motorları iptal edeceğim ve bu kısımlara aldığım aparatlar ile manuel ayar yapabilecek aparat için uğraşıyorum.Halledince takacağız.

 

 

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bu farlar çok dandik ve çok uğraştırıyor.Hiç yer yok neredeyse.Bu farlar gerce hazır mercekli ama genede çok ama çok dandik farlar.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bu farlar çok dandik ve çok uğraştırıyor.Hiç yer yok neredeyse.Bu farlar gerce hazır mercekli ama genede çok ama çok dandik farlar.

Dandik olması bence çok sorun değil ve aşılır.Daha önce bu far tipinde çalışma yapsaydım.Sadece Hella İntemo bi-xenon mercek kullanırdım.Hella her farda sıkıntısız montaja izin verebilen bir mercek,İntemo serisi ile bu kolaylık dahada ileri boyutta oldu.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Talihsiz bir farmış ...

Yanlız ''Benimde son anda farkettiğim merceğin biri dot,biri ece '' tam olarak ne demek abi bu ..

Yorum bağlantısı

Duvardaki çizgiyi oluşturan perde yapısındaki eğimli çizginin farkı.

 

Hella İntemo ve yeni tip Hella dediğimiz modellerin çoğundaki perde yapısı.Dot tipi,Kesiti küçük ve buda duvarda daha keskin düz bir çizgi oluşturuyor.Sağ tarafa uzanan çizgi kısadır.Meşhur Koito,Fxr merceklerdeki perde yapısıdır.

 

ckRfhTq.jpg

 

HJhYE7i.jpg

 

Valeo serisi Dot tipi.

 

vgRYg4o.jpg

 

Buda Bosch bi-xenon,Valeo serisinin genelinde olan perde yapısı.Bu merceklerinde Dot tip mevcuttur.Duvarda sağ doğru uzanan Ece tipi çizgi kesiti yukarı doğru uzundur ve yolda ışık daha ileriye uzanır.Duvarda görünen çizgiside çok net olamamaktadır.

 

H5eyK0c.jpg

 

Valeo Ece tipi

 

jiP96Br.jpg

 

Hella Ece tipi

 

qIxVzlB.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...