İçeriğe Yönlendir

Captur -Clio R Nav Geri Görüş Kamera


Okan Şerbetçi

Recommended Posts

Okan Şerbetçi

Dostlar fiestamı satıp Renault Captur aldım.R Nav multimedya cihazına geri görüş kamerası takılabiliyor ama bu forumdaki gibi resimli,videolu bir açıklamayı hiç bir yerde bulamadım.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Takiliyor ama isletim sistemi degismesi lazim. Bende varken takanlar olmustu farkli bir sistem yukleyerek. Kubilay gorurse anlatir o daha iyi hatirlayacaktir..

Yorum bağlantısı

Evet geri görüş kamera uyumlu R nav.

Fakat kendi sürumü ile değil. Ve biraz Zahmetli bir işi var.

Geri görüş kamerasini tamamen aktif edip kullanmak için Öncelikle Menavrus adli Ruslarin çözüm urettiği yazilimi ucret karsiliğinda alip yüklemek gerekli.

Bu yazilim ile R navı tamamen yönetebiliyorsunuz video izlemeden tuyunda istediğiniz bir Navigasyon programini yüklemenize olanak sunuyor.

Bana göre boş iş bu Menavrus programi karma karişik bir menü ve zahmetli bir Teknik kismi var. :)

Bildiğim kadarı ile yetkili servisler Geri görüş kamerasi konusunda tecrubelendi ozellikle Clio 4 ve Captur konusunda, kamera için R navin arka kasa kismina uygun iki L-R soketleri takiyorlar. Bir kaç forumda denk geldim.

Son olarak kamera satin alip montajini yaptiriyorsunuz.

Birkaç sene sonra bende şu R-Nav dan takmayı düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı

Harika olur Abi.

Clio 4 içindeki en güzel görsel R nav.

Çercevesi R nav cihazi ile 1500 tl mâal olucak temiz bir işçilik ile 1.5 saate R nav kullanima hazir. Cihaz yani r navı bulmak gayet kolay fakat çerçeve bulmak çok zahmetli bende bir adet çerçeve var abime yardimci olurum ben :) :)

Sağolasın kardeşim. Şuan için daha erken. Maddi olarak rahata kavuşalım hele. Kredisi bi azalsın/ bitsin bu canavarın.  ;) 1,5-2 sene sonra kısmet olursa düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Okan Şerbetçi

Ben de R Nav'ın işe yaramaz bişey olduğunu düşünüyorum.Hatta sökmeyi yerine 400-500 aralığında android tv li multimedyalar var.Geri görüş olmaması sıkıntı çıkarıyor bazen.Yaz aylarına kadar araştırıyorum.Şimdilik medi@skin ile idare ediyorum.Orjinal bişey yapacam.Şu menavrus nasıl bişey merakta etmiyo değilim.Video değilde kullanışlılığını görmem lazım.Zira dediğim gibi menavrusa 300 verene kadar 500 e androidli tvli yeni multimedya alırım.


Yorum bağlantısı
Okan Şerbetçi

Aman abi hikaye o Android tv navigasyon felan. Delme çatma birşey o iş.

R navı iptal etmene Asla değmez zaten r nav çerçevesi ve alacagin cihazin Arka uzunluk araligi sıkıntı yaratır, yapanlar oldu fakat değindiğim gibi kesme biçme işlemleri var aslaa değmez.

İyice araştırmak lazım o zaman teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...