İçeriğe Yönlendir

El Ile Yapılan Pasta Cila (Car Wax)


Ergün MÜMİN

Recommended Posts

Ergün MÜMİN

Herkese iyi akşamlar, 

Fazladan konu açtıysam özür dilerim incelediğim konular da polisaj makinesi yardımıyla yapılan pasta ve cila ile ilgili anlatımlar vardı. Elle yapılan görmediğim için böyle bir konu açmak istedim.

 

O9DQP3.jpg

Elimde böyle bir ürün var, tahmini olarak kullanım hakkın da şöyle bir düşüncem var; ilk önce kuru bir bezle arabanın üzerinden tozunu alıcaz (aracım çok kirli değil) ve süngerine o hamurumsu şeyden alıp yavaş yavaş yedirerek arabaya işlemi tamamlayacağımı düşünüyorum. 

İnternette bi kaç video izledim ama hep yabancı anlatımlar var ve videolar da kesilmiş oluyor, burada yapan bilen arkadaşlar ya da abiler varsa yardımlarınızı bekliyorum..

Sizden aldığım bilgiler sayesinde yarın ve ya pazartesi günü uygulamaya başlayacağım..

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim :)

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

bu tür ürünler var kardeşim lakin çizik gidermek gibi bir becerileri yok  maalesef .çizikler  makinayla oluyor.bu tür ürünlerin çok çok kalitelileri bile  çizikleri geçici süreliğine maskeliyor ve bir süre sonra yok oluyor asıl amaçları yine parlaklık veren dış etkenlerden muhafaza eden bir ürün bunun sıvı olanlarıda böyle katı olanlarıda var Zaten Wax demesi bu bir pasta görevi görmez çizik gidermez ki çoğu maskelemede yapmaz. kullanımı şu şekilde wax süngerini cilaya batırıyorsun böle bulamaç gibi değil araç bir panelinin üstüne çok ince kaplıcak şekilde panel dedim örneğin kaput sonra ikinci paneli yapıyorsun 3. panele geçmeden üstü hafif buğlanır toz haline gelir mikro fiber bezle temizliyor parlatıyorsun çok sürmek çok cila bırakacak diye düşünme önce sür, sil ,parlat eğer istersen üstüne yine sür temizle parlat mantıyla gider tüm aracı önce süreyim sonra parlatırım dersen ilk sürdüğün yer kuruyup sertleşeceği için temizlerken bildiğin kas yaparsın ilik tecrübemde aynen öyle oldu benim :D  ;)  ve bu işi yaparken aracın yıkanmış ,temizlenmiş ve kurlanmış olsun 

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ergün MÜMİN

Anladım yardımlarınız için çok teşekkür ederim yarın bakalım hayırlısıyla bi deneyeyim çok merak ediyorum nasıl bi görüntü elde edicem :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

makina farkı: dakikada 1000 devir atan 25 cm lik ped düşünün. ve düzgün yüey teması. aynısını elle 1 hafta yapmanız gerekir gibi hesap edin. 1 dakikalık işlemin

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ergün MÜMİN

Hesaplara girdiğimiz zaman evet haklısınız, fakat arabaya olan ilgim, yaşım ve elimin altında olan beğendiğim bi araca kendim emek vermek istiyorum birazda.

Her insan aracıyla bi bağ kurmak ister benimsemek ister benimki de o düşünce..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cila da zaten el ile atılırken emek veirliyor. sadece makinesiz tüm çizikler gitmez

Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı

Ergün bey kendisi atmak istiyormuş, makine makine demeyip, sorduğu soruya cevap versek daha güzel olur kanaatindeyim.

-Ergün bey, öncelikle aracınızı güzelce yıkayın, tozu bezle silmeyin, daha fazla çizik olmasına neden olursunuz.

-Bu ürün biraz daha lokal çizik sürtük vb  sıkıntılar içindir. Düzgün iş yapmak isterseniz sadece pasta ve sadece cila olan ayrı ürünlere bakın, ama bunu kullanayım diyorsanız Okan beyin anlattığı gibi önce bir parçayı güzelce yedirin, sonra diğer 2. parçayı yedirip ilk parçayı mikro fiber bezle iyice parlatın, sonra tekrar ikinci parçayı parlatın. 

-Dikkat etmeniz gereken elinizi sürekli ve benzer hareketlerle devam ettirmeniz. Aksi taktirde hare denilen izler kalır. 

 

Ben araçlarımı 1-2 yılda bir düzgün yapan yerlerde makine ile yaptırırım, arada da yıkamalardan sonra kendim elimle sadece cila atarım. 

Kolay gelsin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Çizik almak polisaj makinesi ile mümkündür. Herhangi birimizin ricası ile bu gerçek değişmez ;)

Cila (wax) elle atılabilir, sıvı olanlar makine ile de uygulanabilir, ben elle atıyorum.

Ben olsam aracıma bilmediğim markanın ürününü uygulamam.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Çizik almak polisaj makinesi ile mümkündür. Herhangi birimizin ricası ile bu gerçek değişmez ;)

Cila (wax) elle atılabilir, sıvı olanlar makine ile de uygulanabilir, ben elle atıyorum.

Ben olsam aracıma bilmediğim markanın ürününü uygulamam.

+1000 doğayen kardeşim benim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ergün MÜMİN

Araç yeni öyle abartılacak makineyle uygulanması gerekecek bir çizik yok.

Aracıma body kit yaptırdım bildiğiniz üzere bant yapıştırılıyor, montajı yapan yer bu ürünü bant izlerini gidermekte yardımcı olduğundan dolayı hediye etti sadece ekler de kullandım baya tatmin etti diyebilirim. Kesinlikle profesyonel bi sonuç beklemiyordum. 

Varsın yorulmak olsun arabayla elimden geldiğince ilgilenmek bir nevi terapi etkisi yaratıyor boş zamanlarım da ilgileniyorum elinden geldiğince. Yakın zamanda da zaten aracımı profesyonel bir yere verip boya koruma attırıcam.  

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...