İçeriğe Yönlendir

Fiesta 1.5Tdcı. 2015. Hakında. Artılar Eksiler.


sezgin Şen

Recommended Posts

sezgin Şen

2009 yeni fiesta Titanyum X paket 1.4tdci /68hp. Aracı 6yıl kullandım.190 binlerde sattım. Ben memnun kaldığım için 2. Fiestamı aldım bu gunlerde. Yine Titanyum Xpaket 1.5tdci/75hp. Arcı kullanıyorum. Titanyum modeldeki fiestaların lastik 195/50/16. Olması aracın süspansiyonu baya yumşamış. Eskiye nazaran artıları cok. Fakat eski araca göre eksik gördüklerimden bahsetmek istedim. Eski aracım ilk çıkan Yeni Fiesta serisinden di ve sony ses sitemi paketi yoktu o gunlerde. AMA muhteşem bir ses sistemi vardı. Şu an sony paketli opsiyon olduğundandır diye düşünüyorum normal teypli (sony paketli olmayanlar) ses kalitesi eskisine göre cok düşük. Mesleğim gereği bu farkı yola cıktıktan bir kaç dakika içinde farkettim ve ses ile ilgili ne kadar ayar yapsamda eski ses kalitesi yok. Keşke test sürüşü yapsaydım. O zaman Sony sistem li olanı tercih ederdim. Bir başka eksik gördüğüm korna. Öncekiler daha pratik ve hasas dokunsanız bile çalıyordu. Şimdikiler sert basmanız gerekiyo ki o da acayip tahatsız edici bir ses veriyo. Yani artık korna ile arkadaşları selamlayamıycam. :) ve fark ettiğim korna yı roleli yapmışlar araç içinde korna sesi ile birlikte role sesi geliyo. Eskisinde oyle değildi. Belkide hasas olmamasının sebebi o diye düşünüyorum. FORUMDA GÖRDÜĞÜM BU YENİ MODEL İYİLEŞTİRİLMİŞ 2015 FİESTA İLE İLGİLİ KONU AÇILMAMIŞ. BU ARACI KULLANAN FİKİR SAHİBİ OLAN ARKADAŞLARIN PAYLAŞIMLARINDAN DOLAYI ŞİMDİDEN TEŞEKKÜREDERİM.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Gökhan Öz

Bu 1.5 TDCI motorları Renault üretiyor diye duydum doğru mudur? 

 

Birde bu motorun sessizliği ile gazlarken ki pedal tepkisi ile motorın zırıltısına hayran kaldım. 1.3 multijetler yüksek devirde gitmediğini gösterircesine rahatsız edici bir tonda ses veriyor ve insan o devire çıkartmak istemiyor. Bu motorda rahatsız etmiyor . Tabi motor çok yeni olduğundan çokta devirli kullanamıyorsun..

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Serhat ipeksoy

Ford 1.6 ları Psa dan alıyordı. 1.5 Ford'un kendi motoru.

 

öğrenmenin sınırı yok  :bravo:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Kadir Özdemir

Bu yeni kasa dizel fiestalar nasıldır bende konu bulamadım buradan devam edeyim dedim kullananlar memnunmu ikinci el 45 bin tl ye alınırmı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...