İçeriğe Yönlendir

Woswogen Polo 1.4 Comft


MANSUR YILDIRIM

Recommended Posts

MANSUR YILDIRIM

Merhaba Arkadaslar Forumlarda Gezerken Bazı Arkadaslar Woswogen poloyu genelde birbirlerine önermediklerini ve parcallarının pahlı miktarda olduklarını vb gibi sorunları elle getirmişler bu yuzden arac kulanıcısı olarak bır konu acmak istedim...

 

Benim woswogen polo 2012 model 1.4 siyah full paket aracım var 2012 yılında aldım ilk sahibiyim aracıma atiker lpgsini taktirdim ve km 15 ile 20 kurus arası yakıyor benim aracımdaki lpg limit olmasından dolayı gaz miktarı 85 tl alıyor depo dolumu ve ben 120 tl sivasa gittim yolda arac banamısın demedi hundai getz ile parca kıyaslamasına giren arkadaslarda ilk aracım hundai getzdi parcası ucuz evet ama woswogenle o kadar buyuk bır rakam aralıgı yok ornek hundai getz ön tamponu 270 TL woswogenin ön tamponu ise 284 TL en azından 2 kurus fazla verıyorsunuz ama woswogen gibi bir ferah temiz seri araca binmiş olacaksınız...

 

Arac almak isteyenlere siddetle woswogen polo modellerini tavsiye ediyorum dizelle girmeyin arkadaslar günümüzde ekonomik diye herkes dizel aracın peşinde aracın ilk calısma anı klima acma zamanında dizel beyninin 15 dk ısınmasını beklıyorsunuz aracla dizel ile otobana cıktıgınızda ister istemez aracın gidiş sesi içerde duyacaksınız sesli sevenler giderken arac sesi illem iceri yansısın diyen varsa dizel alsın yok aracın sesini duymak istemıyorum sesiz sekılde gitsin derseniz tor tor tor diye ses durmak istemıyorsanız siddetle benzinli tercih etmenizi öneriyorum woswogen alman malıdır bu model aracı alan hic bir zaman pısman olduklarını görmedim ama ben ılk aracımda hundai getz modelimde cok pişman olmuştum...

 

Arac alacaksanız woswogen polo veya diyer tür modelleri öneriyorum lpg taktıracaksanızda atiker lpg öneriyorum 2012 yılından beri kulanıyorum  4 yıldır bu woswogen polo icinde oldugum icin artık arabamı gayet iyi cözdüm ve 4 yıldır 1 kere olsun aracımı hıc bır arzayla ılgılı goturmedım sadece bakımlara götürülmüştür aracım bu aracım hakkında soru sormak isteyen varsa memnuniyetle cevablamaya hazırım

 

Not : Genel olarak şu açıklamayı yapmak istiyorum woswogen aracı üretirken 15 bin km bir bakım yapılması üzerine aracın 15 bin km bakım zamanı geldimi selecet diye bakım mı gelmiştir uyarısı vermektedir ama gunumuzdeki istanbulun hava kosulları ve yolları malum olması gerektigi sebebi ile genelde aracımızın 10 bin km bakıma getirilmesi gerektigini söylerler genelde bunu soyliyenlerde sanayide motorcullar bakımcıllardır normal bir woswogen ana servisine giderek castrol yagı uzerınden bakım yaptırdıgınız taktırde dırek bakım zamanı gelmiştir uyarısını bılgısayar sistemınden sılıyorlar ve bidakı uyarı vermesi durumunda bakıma getirmenizin gerektigi bilgisini verıyorlar 10 bin km den sonra aracda yag azalması oldumu ise ekleme yaptırabılırsınız castrol yagı ıle bazı arkadaslar bu konuda blgı sahıbı olmadıgı ıcın paylasmak istedim tskrler

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kapalı oroparklara artık uygun havalandırma yapsalar da dieselden kurtulsak

akl lpg için ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Dizel polo çok sesli bir makine (eski model )...ama benzinli araba mı...yok yokkk...1 aydır Toyota  ocağıma incir dikti..Ha polo benzinli alınır mı...tüp takılır mı...yokk...yeni nesil 1,4 dizel otomatik polo alınabilir...lpg...o işten vazgeçeli çok oldu...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

2013'de 1.6 Tdi Polo aldım ,kış dolayısıyla mı bilinmez ama yakıtı çok fazla gelmişti bana. Comfortline donanımda bile yol bilgisayarı olmadığından!!! yakıt verilerini bilmiyorum, fakat 2013'de 30 kuruş civarı tüketimi vardı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Aracınızı güle güle kullanın. Ancak Getz/Polo kiyaslamanizla ilgili bazı tespitlerde bulunmak isterim. Ben 2006 da sıfır km 1.4 bir Getz alarak 4 yıl kullandım. Rutin yıllık bakımları dışında hiç bir sorun yaşamadım. Kullanım kolaylığı, ferahlığı, performansı memnuniyet verici idi. Aynı model yılı 1.4 Polo'yu da zaman zaman kullandım. Polonun konfor, malzeme kalitesi biraz daha iyi olması dışında Getze aman aman bir üstünlüğü olmadığını söyleyebilirim. Aksine performans, içhacim genişliği,ferahlık, bakım ve parça maliyetleri, sorunsuzluk gibi hususlarda Getzin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Hasılı kelam Getz/i20 fiyat/performans açısından amblem takıntısı olmayanlar için ideal b sınıfı hb araçlardandır. Zevkler,tercihler kişilerin kendi imkan ve ihtiyaclarina göre şekillenir. Herkese kazasız belasız günler. ..

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

son kasa haricindeki bütün pololardan nefret ederim arkadaşımda 1.4 polo otm. vardı 2007 model falandı galiba bendede o zaman 1.4 accent era vardı bana yetişemiyordu resmen aynadan kayboluyordu arkamda (üst limit hızlar haricinde) :) :)  ama tabi virajlarda iş değişiyordu 

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Lpg li araç dediğiniz kadar iyi olsa, fabrika çıkışı üretimi çok fazla olmazmıydı? Dizel araçların çoğu 15-25 kuruş/km yakmakta. Güvenliğide cabası. Servisteki km bakımı için uyarı sistemini silmek kolay. Eğer tamirciniz bilgisayarla haşır neşirse sizin modelinizle ilgili bu bilgiyi verir. Ben kendim halletmiştim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Acar
(düzenlendi)

Polo lpgli otomatik kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki; Üzerinde oynanmış bir polo arıza vermeye başladı mı burnunuz *** küfür *** çıkmaz  emin olun.

TDI motor kendini kanıtlamış bir motordur ve bilindik arızası yoktur. Kısa mesafede çok yakma meselesine gelince, atıyorum ortalama yakıtı 5 lt olan dizel araç kısa mesafede 10 lt yakıyorsa, ortalaması 8 lt olan benzinli araç aynı mesafede 12 lt nin altına düşmez. Bu sadece vw için değil tüm dizel araçlar için geçerli.

Getz meselsine gelince; mevcut aracımın 15.000 bakımına 700 tl ödüyorum, eşimin hyundai i10'u için ise 320 tl ödedim. Sadece parça olarak bakmayın, vw 3 kuruşluk yağı 4 katı fiyatla satıyor maalesef.

tarihinde Mehmet Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Babamda 1.2 tdi polo vardı 2012 model boşline versiyon, ne zaman kullansam yada yolcu olarak binsem rahat edemezdim uzun yolda hele hiç rahat gelmedi bana, yakıtıda öyle çok az falan değildi, yokuşta klima açık araç doluyken yerinden kalkamayıp stop etmişliği de vardı.

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Kalitesine lafım yok ama o kadar sorunsuz ve kullanıcısını memnun eden bir araba olmadığını duydum Polo hakkında.

Dizel motor olayına hiç katılmıyorum. 17 yıldır araç kullanıyorum, hepsi de dizeldi. Connect dışında dizelin hiç bir dezavantajını görmedim. İmkanım yettiği sürece de dizel kulanmaya devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Barış Polat

Polonun her modeli kalitelidir.Bende de 9n3 1.4 polo var benzinli ankara şehir içi ortalama 30 krs yakıyor bunun içine sakin kullanım ve gazlama dahil.Çok sakin kullanarak ankara şehir içinde 26 kuruşa indirmişliğim var. Her yere tapa gaz gidersenizde 50 kurusu imkanı yok geçmiyor.Bezin olarak da shell v power nitro kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

Polo tamponu 280 tl . Aynı segment te olan fiesta için ön tampona 900 tl çeken servisi kınıyorum abi . 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Utku oğuz

6n2 2001 polo tdi kullandım 15 sene...araçtaki donanım sadece ön camlar otomatik ve klima idi...fakat 195 nm lik bu tdi motoru unutamıyorum...aracı satalı 1 ay oldu hala o torku yola aktarmasındaki mükemmel hissi özlüyorum...sağlamlık ise tarafımdan 15 sene boyunca test edildiği için, getz gibi yada clio punto corsa fiesta gibi muadili araçlar ile kıyaslamanın her şeyden önce "günah" olduğunu düşünüyorum :-)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Aytar

6n2 2001 polo tdi kullandım 15 sene...araçtaki donanım sadece ön camlar otomatik ve klima idi...fakat 195 nm lik bu tdi motoru unutamıyorum...aracı satalı 1 ay oldu hala o torku yola aktarmasındaki mükemmel hissi özlüyorum...sağlamlık ise tarafımdan 15 sene boyunca test edildiği için, getz gibi yada clio punto corsa fiesta gibi muadili araçlar ile kıyaslamanın her şeyden önce "günah" olduğunu düşünüyorum :-)

Size kesinlikle katılıyorum polo 6n2 2001 highline kullandım yaklaşık 1.5 yıl kadar çok memnundum...
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...