İçeriğe Yönlendir

2011 Fiesta Trend Usb-Arka Hoparlör Ve Otomatik Cam Eklemek


Mehmet ISTIL

Recommended Posts

Mehmet ISTIL

Merhabalar

 

Yeni aldığım fiesta ile artık bende trend mağduru oldum ve küçük ama etkili sorunlar ile aranızdayım  :biggrin:

 

Forumda bir konuda usb tek soketli teyplere eklenebiliyormuş (benim araçtaki teypte tek soketli) ama nasıl eklendiğini anlatan yok internette araştırdığımda usb- bluetooth modülü olduğunu gördüm acaba ekleme onu kullanarak mı oluyor ?

 

Ayrıca aracı aldıktan sonra fark ettiğim sağ taraftaki camın tek dokunuşla inip kalkmama eksikiği ve arka kapılarda da hoparlör olmayışı bende şok etkisi ve moral bozukluğu yarattı bu model bir araçta büyük eksikli ki benim eski aracım olan bipper da bile vardı bunlar.

 

Gördüğüm kadarıyla arkalarda hoparlör yuvaları var ama tesisatın olup olmadığına bakan var mı ve bu sol cam elektronik olarak röle ile  kontrol ediliyor sağ ise mekanik tuş ile sağlıyor. Titanium lardaki tuşlardan kullansak ondada hazır tesisat veya tesisatta değiklik yaparak çalıştırma şansım varmıdır?

 

İşin özü bu eksileri bir şekilde halletmek istiyorum bu konudada yardımlarınız bekliyorum.

 

Herkese iyi çalışmalar ve kazasız belasız yolculuklar. :nazar: />

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

ben olsam böyle şeylerle uğraşacağıma satar ya donanımlı fiesta alırdım yada bir üst sınıfa geçerdim 

sonuçta fabrikasyon olmayan şeyler ne kadar sağlıklı olabilirki..

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Aramıza Hoşgeldin . 

 

Öncelikle benimde aracım trend paket . Aracı alırken çok temiz olması ve fiyatının uygun olmasıyla bana kısmet olan bir araç .. Donanım ekleme konusunda bende baya bi çaba sarf ediyorum . Şu ana kadar yaptıklarım Deri direksiyon ve  Hız Sabitleyici.  Tavan lambası değişimi Ambiyans aydınlatmalı tip . torpido üzeri kırmızı şerit led. Vites önündeki göz aydınlatması . 

 

Bu eklentileri yaparken hepsinin tesisatı hazırdı herhangi bir kesme biçme işlemi yapmadan montajı yaptık ve İds programı ile araca bağlanarak beyinden aktif ettik. 

 

Aracınızda muhtemelen ön sis farı tesisatı mevcut . Benim araçta mevcut model yılı 2011. Hız sabitleyici yaparken my fiesta yazılımı çaktık ön sis farıda aktif hale geldi.  Katlanır ayna konusunada el atıcaktım fakat kapıları sökmek istemedim sökerken kırarım falan diye. 

 

Arka hoparlör yerleri boş ancak şöyle birşey gördüm. Beyinden açılabilecek özelliklerde teyp için  olan bölümde var ve orda 4 hoparlör ve 6 hoparlor olarak sekme var onu 6 hoparlor yaptık ve teyp menüsünde arka ayar bölümüde geldi. Kapı içerisinde tesisat olmasa bile kapı direğinde bulunan kablo demeti plastiğinin içerisinde olma ihtimali var diye düşünüyorum  ve ayrıca o teyp menüsünde usb sekmesininde aktif hale getirebiliyorsun . Servisteki cotech abim usb ve aux girişi bir arada olan parçayı takarsak bunuda açabiliriz demişti. elinde olsaydı o parçadan onuda deneyecektik ama malesef imkansızlıklar. 

 

Bu arabayı alırken eksikliğini hissedeceğim tek şey vardı o da hız sabitleyici onuda yapınca bana yetti gerisi tamamen zevk . Örneğin malum sitede satılan temiz çıkma titanyum mercek farları alıp uygulayabilirsin. İthal tampon alıp sis farlarıyla birlikte aktif edersin. Biraz bütçe meselesi gerçi . bütçeniz uygunsa ve uğraşmayı seviyorsanız aracınızda yapamayacağınız şey yok açıkcası çünkü fordda bir çok tesisat hazır bulunuyor. Ben sadece yağmur sensörü için tavanda hazır soket bulamadım belki onuda başka bir yere gizlemişlerdir :)  

 

Araçlar maliyet açısından tek model olarak üretilip daha sonra sistemsel kısıtlamalarla ve donanım çıkarılarak piyasaya sürülüyor.  Gerçi sonradan Donanım ekleme konusunda en cömert firma das auto :)

 

şu açtığım konuda ambiyans aydınlatması ve teyp hakkında yazmıştım mesela 

 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/270660-2011-fiesta-orjinal-teyp-ve-amb-ayd%C4%B1nlatmas%C4%B1-hakk/

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli

Allah yardımcın olsun.Desene o kurt seninde içine düşmüş...

Yorum bağlantısı
Mehmet ISTIL

Dün akşam teybi söktüm ve altta aux kablosunun bağlı olduğu soketi fark ettim.
 
vnDbdA.jpg
 
Kabloları incelediğimde Aux şase- r - l ve +12v ile iki tane data kablosu olduğunu  tahmin ettiğim kablolar var titaniumlardaki modüle giden kablo bu galiba ama benim araçta torpidonun altına kadar çekilmemiş
 
Yr9DPE.jpg
 
Güç kablosu +12 değilde +5v olsaydı usb yi direk bağlayıp deneyecektim ama büyük ihtimalle bi modül gerekiyor.
Fiestalarda Bluetooth özelliği olmayıp usb olan model varmıdır ? Eğer varsa büyük ihtimalle bu kablo kullanılıyor bu kabloya ne takılı ?
Olmadı +12v  +5v a düşürüp deneyeceğim :) 

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Aux ve usb soketi olan tiplerde sanirim 2 kablo cikiyor teyp arkasinin fotosu varmi?

Yorum bağlantısı
Mehmet ISTIL

İlk resimdeki yeşil kablo anten sağdaki de teyp soketi zeminde olanda aux kablosu ve boştaki kabloların olduğu soket.

 

Benim araçtaki teypte tek soket var ama forumdaki konuda yanlış görmediyesem teklerde soketlerde olduğunu yazmışlar ama tabi orada da bir sonuç yok başarıp başaramadıklarına dair 

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Cihan Ayvaz

İlk resimdeki yeşil kablo anten sağdaki de teyp soketi zeminde olanda aux kablosu ve boştaki kabloların olduğu soket.

 

Benim araçtaki teypte tek soket var ama forumdaki konuda yanlış görmediyesem teklerde soketlerde olduğunu yazmışlar ama tabi orada da bir sonuç yok başarıp başaramadıklarına dair 

Merhaba Mehmet Bey  teybe sonradan usb eklenmesi konusunda gelişme var mı? Yaptırabildiniz mi?

Yorum bağlantısı
Ubeyd Bayar

Bende bunu sony iç teyp mekanizmasi var. Kenarda duruyor. 2013 titanyum x plus araçtan sökme. Blutut sesli komut sistemi vs.. Uygulamak isteyen olursa satışta.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Davut gunaydin

hocam arka hoparlor etkinlestirme secenegini sirasiyla yada resimler halinde atma sansiniz varmi.ben burda goturdum ama beceremediler.2011 fiesta trend

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...