İçeriğe Yönlendir

Focus 1 Lpg Sorunu


Murat Tunca_2

Recommended Posts

Murat Tunca_2

aracım 2.0 st araçta brc sistem lpg mevcut ancak benden önceki sahibi/sahipleri araca ucuz olsun diye atikerin enjektörünü takmışlar ve bu enjektörler brc sistemini sağlıklı bir şekilde beslemiyo.Ya enjektör değişecek yada sistem atikere çevrilecek ikisininde ücreti aynı ve yüksek.Araca gaz ayarı yapıldı 1.5 ay iyiydi ancak ayar tekrar bozuldu.Depoda gaz az iken gazı köklediğinde benzine geçiyo.Uzun yolda sollamalarda vs aracı zorlayınca yine benzine geçiyo yani kafasına göre benzine geçip tekrar gaza kendiliğinden geçiyo.Aynı şekilde Gazı köklediğinizde 5 bin 6 binde araç gazı kesiyo ve vites değiştirmeniz gerekiyo.Ancak sakin kullanımda bu sorunları hissetmiyosunuz.Ama gerçekten ciddi bir sorun.Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var şimdiden sağolun teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Uğur Öztürk

Bu sorunların  dizüstü bilgisayarına kuracağın program ve BRC ayar kablosuyla bağlanarak  kendi başına çözebileceğin sorunlara benziyor.MSC Elektronik internet adresine girersen mevcut forumda detaylı bilgilere ulaşabilirsin arkadaşım.

Yorum bağlantısı
Caner Ulu

gaza yüklenince lpgden benzine geçmesi ve bir süre sonra tekrar lpgye geçmesi %90 ihtimalle mevcut enjektörlerin, sizden gelen gaz talebini karşılayamaması (enjektör püskürtme miktarının yetmemesi) nedeniyle olur. bu sorun genelikle 2.0 litre ve daha fazla hacime sahip motorlarda rastlanıyor. yüksek kapasiteli bir enjektör takarak sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz (aşırı beslemeli yada atmosferik olmasına rağmen yüksek beygir gücüne   sahip motorlarda kullanılan modellerden)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ecü ne? brc mi atiker mi?  brc ecüsüne atiker enjektör yapmışlarsa helal olsun.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek
(düzenlendi)

Belirlenen devirde benzine geçme ayarı var. Benim araçta 6000 olarak ayarladım ben. zaten çıkmıyorum o devirlere. Enjektör değişikliği daha makul görünüyor.

tarihinde Mustafa ÇİÇEK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

enjektörler sağlamsa çıkma ecü ve tesisat al. yada tam tersi ecü iyi ise sağlam enjektör al. diğer türlü ayar tutmaz.  gaz az olunca benzine geçmesi de onla değilde regülatör basıncı ile alakalı olabilir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...