İçeriğe Yönlendir

3D Karbon Kaplama


Erdal Ulus

Recommended Posts

Erdal Ulus

Merhaba,

 

Uzun zamandır 3D carbon kaplama işini merak ediyordum. Vites kolu ve bardaklığın etrafındaki plastik aksamdaki ince çizikler iyiden iyiye gözümü rahatsız etmeye başlayınca kendi kendime denemek istedim.

 

AliExpress'ten aşağıdaki ürünü sipariş verdim.

 

http://www.aliexpress.com/snapshot/7337974266.html?orderId=72952373714038

 

5.5 $'lık bir ürün ve ücretsiz kargoyu seçmeme rağmen 10 gün içinde elime ulaştı.Ürünün kalitesi yeterli görünüyordu. Bakalım, önümüzdeki günlerde herhangi bir sorun yaşatacak mı, yapışkanı atacak veya en ufak bir dokunuşta çizilecek mi, göreceğiz.

 

Acemilikten olsa gerek ilgili plastik aksamı çıkarmak biraz zorladı beni. belki de ilk defa çıkarıldığı için bazı geçme yerleri zor açıldı. Sert bir plastik parça ile ya da dikkatli olursanız bir tornavida ile zarar vermeden çıkarabiliyorsunuz.

 

https://yadi.sk/i/sStMLprHqL8xL

 

Öncelikle tüm parçaları camsil ile çok temiz bir şekilde temizledim. Okuduğum yazılara ve seyrettiğim videolara göre en kritik noktalardan biri buymuş. Eğer yağ ya da toz kalırsa kısa bir süre sonra yapışkan yerleri ayrılabiliyormuş.

 

https://yadi.sk/i/R3ghEJwAqL92T

 

Özellikle keskin bir maket bıçağı ve ince uçlu bir tornavidayı da özellikle öneririm. İnce uçlu tornavidayı, plastik parçaların özellikle geçme yerlerini iyice yapıştırmak için kullandım. Aksi durumda yerine montajını yaparken fazlalıklar olabilir ya da tam olarak yerine oturmazdı.

 

Köşeleri ya da kıvrımları yapıştırmadan önce fön makinası ile vinil kaplamayı ısıtmak gerekiyor. Bu sayede yumuşacık bir hale geliyor ve istediğiniz gibi kıvrılıp eğimli yerleri çok güzel yapıştırmanızı sağlıyor.

 

Bu işi yaparken mutlaka bir yardımcınız olmalı. Özellikle kıvrımlı yerleri yaparken bir kişi fön makinası ile ısıtırken diğer kişi gerdirerek yapıştırmalı... Yoksa katlı ya da kırışık bir görüntü ortaya çıkar, tüm emekler boşa gider.

 

https://yadi.sk/i/cUxXEBblqL9iu

 

Geri kalan kısmı ise biraz uğraştırıcı olsa da çok kolay oldu. Eğer düz bir yüzeyi yapacaksanız işiniz çok ama çok kolay olacaktır. Kıvrımlı ve geçmeli yerler biraz uğraştırıcı sadece.

 

Ve sonuç:

https://yadi.sk/i/-oX27X5kqL9kZ

 

Nasıl, fena olmamış değil mi?

 

Kolay gelsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Gayet basarili olmus. Elinize saglik. Bu kaplamayi kapi kollarina da yapmak uyumu arttiracaktir ama kalitesine bakin tabi.

Sayhilarimla.

Yorum bağlantısı
Erdal Ulus

Gayet basarili olmus. Elinize saglik. Bu kaplamayi kapi kollarina da yapmak uyumu arttiracaktir ama kalitesine bakin tabi.

Sayhilarimla.

Evet, çok haklısınız. hem kapı kollarına hem de kapılardaki krom görünümlü yerlere yapmayı da düşündüm ama sonra biraz içerisini karartır gibime geldi ve vazgeçtim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal

Elinize sağlık, çok şık olmuş.  :bravo:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Emeğinize sağlık, işçilik başarılı olmuş. Uzun vade de eğer dayanırsa diğer alanlara da uygulanabilir.

Yorum bağlantısı
Onur Çelebi

Çok güzel bir işçilik olmuş ve yakışmışta ellerinize sağlık  :bravo:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdal Ulus

Elimize sağlık. Soyadıdaşım.memleket neresi. Ulus soyadı çok yoktur.

:) Samsun... Sizin neresi?

Yorum bağlantısı
Alper Aytar
(düzenlendi)

Maşallah elinize sağlık İşçilk gayet başarılı olmuş :)

tarihinde Alper Aytar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Yapılacaklar listemde vardı, çok güzel olmuş elinize sağlık.  :bravo:  İlerleyen günlerde olumsuz bir sonuç olursa ve konuya yazarsanız sevinirim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ayberk Edim Ergün

Şimdi gördüm konuyu da işçiliğiniz bence cok ıyı olmuş  :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...