İçeriğe Yönlendir

2. El Araba Kontrol Listesi


Özgür Altındağ

Recommended Posts

Özgür Altındağ

Arkadaşlar herkese merhaba,
Araba alırken buna nasıl bakmayı unuttum dediğimiz bir sürü şey oluyor, computeste de götürsek, resmi veya özel servise de götürsek epeyce şeyi atlıyoruz. Münir Nurettin  arkadaşımızın mondeo 2 alım konusunda paylaşmıştım ilk olarak şimdi biraz daha geliştirdim buraya ekliyorum. Orada da dediğim gibi Emmi daha önce mk3 için bir mini liste yapmıştı ondan da epeyce feyz aldım, önceki bilgilerimi, arabayı alıp eve gelip aradan birkaç gün geçince gördüğüm ve atladığım eksikleri hatırladım hepsini eklemeye çalıştım. Sonuç olarak geliştirilmeye açık şöyle bir şey çıktı ortaya:

 

Liste

  • Beğen 18
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Elinize sağlık çok güzel bir liste olmuş. Ben alırken bunların sadece %10 una bakıyorum...o an bir çok şey akla gelmeyebiliyor..

Yorum bağlantısı
Misafir

Elinize sağlık. Güzel ve çok kapsamlı bir liste olmuş. :bravo:  :good1: 1001 nokta kontrol gibi.  :)

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe

Her seferinde bunu nasıl unuturum dediğimiz çok şey oluyor. Elinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

sıfır arabayı fabrikadan çıkarırken bu kadar kontrol yapılmıyordur herhalde. ellerinize sağlık.  :bravo:

biz bu kadar kontrolü yapana kadar araç sahibi arabayı satmaktan vazgeçer  :)

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ
(düzenlendi)

Teşekkürler arkadaşlar umarım işimize yarar. Uzun ama aslında hepsine bakmak lazım.

Diğer yandan belki kendi arabamızı satarker doldurup karşıdaki kişiye vermek de güzel olabilir. Ben mondiyi satarken yapabilirim.

tarihinde Özgür Altındağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Hiç bir satıcı bu kadar inceletmez bence. Alıcı bu kadar inceleyecek kadar sabırlıyla hiç ugraşmasın sıfır alması daha mantıklı :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Güzel liste olmuş. Ek olarak göstergedeki tüm ışıkların faal olduğu eklenebilir. Bazen arıza lambasını ampul ü çıkararak saklamaya çalışabiliyorlar.

Airbag fiziksel olarak yerinde mi kontrol edilebilir ( nasıl bilmiyorum)

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Çok güzel olmuş elinize sağlık..

Anlayamadığım şey stepnenin yeni yada kullanılmış olması neyi değiştirir sahibinden.com ilanlarında da stepnesinin hiç kullanılmadığı övünülerek yazılmışta..o kısmı anlayamadım?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca

bende satacak olsam alan kişi bu kadar incelemeye kalksa 20 ci madde de kaputu kapatırım siz başka araba bakın derim. adam her kusurda fiyat düşse araba sıfıra kadar iner herhalde. ikinci el alıyorsan biraz kendinde sağını solunu toplayacan yaptıkça hoşuna gidecek böyle araç alınır satılır tabi gidipte hurda araç alıp başa bela olmasın

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ

Stepneyi şunun için yazdım eski olunca çöp oluyor eski 308imin stepnesi 2005 model idi janttan sökerken yırtılmıştı. Veya şöyle oluyor bombeli bir lastiği stepne ile değiştiriyorlar. Stepneyi o yüzden mutlaka kontrol etmek lazım kullanılmış olmasında sorun yok işe yaramaz birşey olup olmaması önemli.

Bu listeyi yaparken ele alıp galerici gibi araba başında tik atılacak bir liste gibi düşünmedim sadece araba alırken genel olarak bakılacak şeyleri atlamamak için düşündüm. 10 15 binlik bir araba için gerekli olmayabilir ama 40 50 bin veriyorsak bir arabaya bence bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ

Bir de liste uzun olsa da ustanın teknik yapacağı işler dışında kalan maddelere bakmak benim en fazla 15 dakikamı alır, 10 dakika da test sürüşü yapsak yeter. Kalan teknik işler zaten ustanın işi bilgisayara bağlamak lifte almak vs.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Eline sağlık Özgür Kardeşim. Güzel ve derli toplu bir çalışma olmuş. 

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Eline sağlık Özgür hocam, döktürmüşsünüz yine... :)

Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Aslında geçen gün rastladığım Mondeo için checklist vardı, buna göre araca özel listeler de oluşturabiliriz.

Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Teşekkürler. Çok güzel bir liste olmuş. Araç alırken bir elimizde kalem bir elimizde bu liste bakacak değiliz. Unutulan bir çok şey oluyor o anki heyecanla. En azından araca baktıktan sonra bile bu liste kontrol edilerek neler atlanmış tespit edilir ve araç almadan önce tam emin olunur. Emeğiniz için teşekkürler. Hemen bir çıktısını aldım ilerde mutlaka lazım olacak :)  :bravo:  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Elinizesağlık Hocam . Ancak, bazı arkadaşların da dediği gibi satıcı ile alıcı arasında sıkıntı yaratabilir, klasik tabir vardır ya... "bir avuç civata"  o nedenle genel bir kontrolden sonra  arabayı alıp, daha sonra bu kadar detaylı inceleyerek, eksiklerini tamamlamak gerekli diye düşünüyorum. Diğer türlü bu kadar detaylı incelersek 100 üzerinden (yaşına bağlı olarak) 60-70 not alabilecek araba sayısı çok azdır. 

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin

Aracın başına gidince al beni diyorsa ardindan 5 dk. test sürüşü yapmak ve satıcının hal ve hareketleri bana yeterli geliyor. Belki yanlış yapıyorum ama bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...