İçeriğe Yönlendir

Mondeo IV - Çekiş Sorunu


Serkan Öncel

Recommended Posts

Ayberk Edim Ergün

boşu 1449 lpg li hali dolu depoyla 100 kilo falan fazla. benim aracımdada bi uçma kaçma yok yani :) normaldir uzun yolda 225i gördüm yolun eğiminden fayda edipte ama kimseyle kalkmam ışıklarda falan asla karizmayı çizerler  :D  :D  :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
İhsan Yıldırım
(düzenlendi)

Bugun bnmde başıma geldi 1. Viteste aşırı dik olmayan bir yokuşu çıkamadım, aracı 3 ay önce aldım bnden önce baskı balata filan yeni değişmiş, aracı aldığımda bir arkadaşımda sürekli kullandıkları arıza tespit cihazını bağladık expertizde yaptırdık bir sorun yoktu fakat bugun çok moralim bozuldu bujileri yeni değiştim görünen bir arıza sorunda yok neden olabilir acaba ? Son olarak ustanız aracın arızasını nasıl tespit etti ? 

tarihinde İhsan Yıldırım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İhsan Yıldırım
(düzenlendi)

Değişen ustadan teyit ettirdik değişmiş baskı balata bugunde 2. Viste başka bir dik yokuşu çıktım aracın lastiklerini az basmışım birde aracın akusunu soktum sıfırladım ecuyu araçta bagaj doluydu ve 4 kişiydik acaba onda olabilirmi ? Gidişinde veya başka hiç bir yerinde sorun yok görünüyor arıza kodu filanda vermiyor yinede içime kurt düştü acsba yuzde yuzde sorun olmadığını nasıl anlıcam ben :)

tarihinde İhsan Yıldırım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1. Vitesle yol hükmünde olan her yeri çıkabilmeli.
Çıkamıyorsa bir yerde sorun var.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Celal Altan
On 23.03.2016 at 12:17, Murat Güler yazdı:

Baskı ve debriyaj kontrol edilmeli. Ancak bana normal geliyor atmosferik motorlar yokuşta sıkıntılılar ki 5.viteste tamamen bitiyorlar. 

Evet evet son hızı 140 km bu aracın. Geçen gün 3 kişi çıkamadık yokuştan. İki arkadaş inip ittirdide zar zor çıktık. Bir günde yanlışlıkla 5. Vitese taktım. Stop etti araç. Ne zorluklar çekiyoruz bir bilseniz. 

Yorum bağlantısı
Celal Altan
On 18.04.2016 at 11:36, Serkan Öncel yazdı:

şöyleki test için yaptığım deneme sonucu araba gazda 230 ları gördü. ve bu hızdayken bile çok güven verdi. :) hızı sevmem ama denemem lazımdı :)

Gazdayken yüksek devir çevirmek motorun canını okur. Subaplara tecavüz etmişsiniz :) Hocam aklınızda bulunsun. Hız yapacaksanız atın benzine. 3500 devir üstüne gaz ve benzinin yanma hızından ve sıcaklığından oluşan fark var. Subaplar kapandığında yanma devam eder gazda ve yüksek devirde. Zarar verirsiniz motora. 

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Nurettin AVCI

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 2008 1.6 125 PS titanium Mondeo (LPG) sahibiyim. Aracımı yeni aldım. 250.000 km.'de Triger ve yağ değişimi yaptırdım. bu arada bujileride değiştirdim. Orjinal buji taktırdım (Fomoco). Tüm bunları yaptırdıktan sonra sanki aracımın çekişinde bir düşüş oldu. Ustaya söylediğimde buji değişiminden olabileceğini söyledi. Eski bujileri atmadıysan geri getir onları takalım dedi. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu aranızda, paylaşırsanız sevinirim. Selamlar, saygılar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...