İçeriğe Yönlendir

Fluence - Edc Şanziman Hatasi


Bünyamin Dedeoğlu

Recommended Posts

Bünyamin Dedeoğlu

Merhaba bugun sabah ise giderken fluence marka aracimla 3 dk lik bir mesafa is ile ev arasi, tam park ederken vites kutusunu kontrol ettiriniz hatasi aldim stop ettim calistirdim duzeldi, forumlardan arastirdim ama tecrubeyle sabit fikirlere ihtiyacim var cevremde sanziman bitmis en 8 bin lira masraf var diyende var sansiman yag basinc sensoru diyende beyin diyende var acaba ne yapmam lazim, sansiman isindi verdi desem hatayi 3 dk da nasil isinir dusnuyorum acaba yuklendim ondanmi oldu, bilgi ve gorusler icin tesekkurler

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Fluence edc, zaman zaman bu hatayı veriyor. Özellikle sıkışık trafik de.Açıp kapayınca düzeliyor. 

Bakımları tam ise  bir şey çıkacağını sanmam.Sık,sık vermeye başlarsa gösterirsiniz.

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Hasmet abi tesekkurler bir sorum daha olcak isiklarda duruken vitesi N ye almak lazimmi

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Hasmet abi tesekkurler bir sorum daha olcak isiklarda duruken vitesi N ye almak lazimmi

Yarı otomatik araçlarda beklemelerde boşa almak aracı rahatlatır. Ancak harekete geçmeye en az 5 sn kala vitese alınmalı.

Ayrıca dur kalk trafikte ve sokak arası rampalarda aracın kararsız kalmaması için manuel kullanım şanzıman ömrünü uzatır.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Çift kavrama yarı otomatikler durduğunuzda zaten boşa alıyor.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

4 sene dizel edc sanzimanli Fluence kullandik, 2015 Kasimda yenisine gectik. Bu sure zarfinda eski Fluence soylediginiz hatayi bir defa verdi ve stop edip calistirdiktan sonra bir daha hic tekrarlamadi. Duzenli bakimlarini aksatmazsaniz bir problem cikmayacagini dusunuyorum. Bu sure zarfinda araci servis ve trafik kazalari (ufak tefek surtmeler ve bir arkadan carpilma vb) haricinde kabin icindeki uyari sesleri cikmamaya basladigi ici servise goturmustum, garantiden cozmuslerdi. Florasandir, naylondur ama bu kadar tecrubemin uzerine ya cok sansliyim ya da az sorunlu bir arac.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yarı otomatik olanlar boşa almak değilde ayak debriyajda gibi durur, eğer araç viteste ise. N'e alınmadığı sürece öyle kalır. Normal şanzımanda nasıl ki baskı yayalari bozuluyor ise aynısı olur

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Erdem Terzioğlu

Bende de 2012 dizel otomatik edc megane 3 var. Bahsettiginiz uyariyi bende birkac kez aldim. Araci alali 1.5 yil oldu toplasaniz 4 kere falan olmustur. Hepsinde de dediginiz gibi daha 2 km gitmeden verdi. Ve yolda giderken degil di hic biri. Aksam is cikisi 1 km gidip cocugu almak icin 2 dk duruyorum geri gelip calistirdigimda uyariyi verdi stop edip tekrar calistirinca gitti. Bir daha yapacak mi diye bakarken 4 ay falan geciyor o arada unutuyorum. Ama sukur 1 seneyi askindir herhangi bir sorun yasatmadi. Sorununuz cozuldu ise paylasirmisiniz?

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...