İçeriğe Yönlendir

Ford'un Lpg Konusunda Garanti Bozma Durumu


Mustafa Sağıroğlu

Recommended Posts

Mustafa Sağıroğlu

Arkadaşlar merhaba;

 

Ford Otosan'ın benzinli araçlarına LPG takılması durumunda aracın müdahale edilen kısımlarının garanti kapsamı dışına çıkarması durumunu, hatta LPG takılı diye bazı servislerin araçları bakıma almamasını müşteri yanlısı bir tutum olarak göremiyorum.

 

Niye mi diyenler olabilir.

 

Çünkü Türkiye'de yaşıyoruz da ondan. Dünyanın en pahalı yakıtını kullanan ülkelerden biri olarak yakıt masrafı konusunda ciddi sıkıntılar çekiyoruz. LPG gibi alternatif ve ucuz yakıt kullanılabilecekken şirketin sırf garanti masrafları (parça değişiklikleri,bakım masrafları, vb.) artmasın diye ciddi müşteri potansiyeli olan bir firmanın bu tutumu bir Ford müşterisi olarak bizi üzüyor. 

 

Türkiye'de bulunan bir çok firma kendileri LPG'li araç üretirken veya kendi servislerinde LPG montajlarını yapıp müşterilerine garanti kapsamında araçlarını verirken 

kaliteli araçlar ürettiğine inandığımız ve canımızı,canlarımızı emanet ettiğimiz Ford Otosan'ın bu konuda müşteri odaklı düşünmemesi bizleri düşündürüyor açıkçası.

 

Biz dışardaki herhangi bir LPG üreticisinin ve montajı yapan firmanın değil bizzat firmanın LPG'li araç üretmesini veya servisin montaj yapmasını ve yine Ford'un kazanmasını istiyoruz.

 

Bu konuyu siz değerli Ford sevenlerle paylaşmak istedim. Belki benim gibi düşünen arkadaşlarım vardır ve inşallah Ford Otosan'da bu taleplerimizi işitir ve dikkate alır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Aracınızdaki LPG yi bitirip servise girebilirsiniz sonuçta nasıl montaj yapıldığı belli olmayan bir aracı servise almamak diğer müşterilerin araçları ve servis çalışanlarının güvenliği için önemli olabilir..

LPG li araç üretilmemesi durumu bildiğim kadarıyla ti vct motordan kaynaklı..sorun yaşanabileceği öngörülmüş olabilir..ayrıca dizel ile benzinli arasında aman aman bir fark yok Ford modellerinde..sıvı sistem LPG montajını 6-7 binlere yaptırıyorken ben o km.leri yapıyorsam 10-12 fark verip dizel tercih ederdim..tek handikap dizel otomatik seçeneğinde..Focustada geldi sonuçta Mondeo ve Kuga da 1.6 dizel otomatik olmalı..

Serviste sonuçta LPG ustası yok..LPG li bir aracın yazılım güncellemesi veya bir müdahaleden sonra problem çıkması durumunda daha çok memnuniyetsizlik yaşanıyor..

Sonuçta yaptığınız km. belli..araçların yaktığı benzin de belli..litre Fiyatıda belli..bile bile lades olmanın bir anlamı yok bence..şu an 10.2 ortalamam var ve Ileri Ford Eco Sürücü puanını alıyorum..maliyet belli..km artarsa dizel seçenekleri daha cazip bence..

LPG ye karşı değilim ama bazı şeylerin nedenleri olabilir..Koca firma mutlaka düşünmüştür LPG li araba üretmeyi servise bakıma almayı vb stratejileri..ama eksik bilgi ve veriyle yorum yapmak hata yaptırır..

Yorum bağlantısı
Ali Gök

lpg li aracı bende olsam servise almam haklılar bence.

 

yetkili servis araca yaptıklarında taktığı parçalara garanti veriyor. sizin taktığınız lpg den dolayı parça bozulsa motor arıza yapsa adamların cebinden çıkacak para. 

 

lpg takılan aracın garantiden çıkmasından dogal hiçbişey yok.

 

Güvenlik olarak baktığımızda kapalı otoparkada giremiyor lpg li araçlar demekki bir tehlike oluşturma durumu var gerçekten. 

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular
(düzenlendi)

Hiç bir firma servise +1 araç girişini engellemek için bir kural koymaz.

Sonuçta hepsi ticari işletmeler ve kar odaklı olarak çalışıyorlar.

Alacakları +1 araç için teşvikler ve hedefler mevcut. Dolayısı ile kimse lpg olmasından dolayı aracınızı almamak istemez. Fakat LPG li araçlar için teknik alt yapı servislerde mevcut değil. Bu LPG arızaları ve kapalı alanlarda lpg kullanımı ile gerekli şartlar.

Bu nedenlerden dolayı LPG li araçların servislere girmesi tehlikeli ve yasaktır.

Farklı neden aramamak lazım.

tarihinde Volkan Doğrular tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

Şanlıurfa ford servisinde Ford araclara lpg takılıyor...

Yorum bağlantısı
Serkan Erden

almanyada satılan focuslarda fabrika çıkışı lpg seçeneği var ama bizde yok. bence bu tamamen türkiyeye yapılan bir kazık diye düşünüyorum. almanya bizden dahamı fakir ki  lpgli satıyosun orada. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

almanyada satılan focuslarda fabrika çıkışı lpg seçeneği var ama bizde yok. bence bu tamamen türkiyeye yapılan bir kazık diye düşünüyorum. almanya bizden dahamı fakir ki lpgli satıyosun orada.

Onlarda motor farklıdır. Subaplar sağlamlaştırılmıştır.
Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Lpg kullanan araçlara ve araç sahiplerine büyük kolaylıklar tanınsa emin olun LPG'yi bu fiyattan alamayız. Tüm bu zorlukların neticesinde bu fiyatlara LPG'yi alıyoruz.

 

Bu açıdan bakınca kapalı otoparka alınmaması ve diğer zorluklara eskisi kadar olumsuz bakamıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

almanyada satılan focuslarda fabrika çıkışı lpg seçeneği var ama bizde yok. bence bu tamamen türkiyeye yapılan bir kazık diye düşünüyorum. almanya bizden dahamı fakir ki  lpgli satıyosun orada. 

 

olayın fakirlikten ziyade çevre bilinci olduğunu düşünüyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...