İçeriğe Yönlendir

Hızlı Cila Spreyleri


Ersel  Yıldız

Recommended Posts

Ersel  Yıldız

Aksam forumda bir uyemiz kus pisligini cikarmayi hizli cila yardimiyla yapildigina dair bir konu acmisti. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/283697-kuş-pisliği-nasıl-temizlenir/

Gorunce aklima baska soru takildi. Bu hizli cila spreyleri (sonax veya baska marka) iyi isler cikarabiliyor mu? Guzel parlatabiliyor mu? Parlatiyorsa etkisi ne kadar devam ediyor? Boyaya zarar verir mi? Siz tavsiye eder misiniz? Ederseniz hangi urunu edersiniz? Kullanan ve tecrube eden degerli forum uyelerinden yorumlar bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Adı üstüne hızlı cila. Fazla uğraşmadan kısa süreli parlaklık sağlıyor(1-2 hafta havanın durumuna göre). Ben sonax'in 2-3 farklı ürününü kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Hafta sonları arabayı yıkayınca boş vaktim varsa uygularım her zaman.

 

1 Gün önce uygulamıştım hızlı cilayı.

4l9ZoJ.jpg

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Sonax hızlı cila kullanıyorum. Özellikle koyu renkte parlaklık sağliyor. Ancak verdiği parlaklık 2-3 yıkamayla sınırlı. Her yıkama sonrası uyguluyorum ben.

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Hydrorep öneririm, 1e 3 sulandırıp 4 kg ürün elde ediyorsun. Çok ekonomik ve parlaklık oldukça iyi. Düzgün yıkarsan parlaklık 3-4 yıkama dayanıyor. Yıllardır kullanırım, memnunum.

Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan

Sonax'ın ürününü kullanıyorum ben, uygulaması kolay etkisi kısa ama normal bir yıkamaya göre oldukça fark hissediliyor. Gerçekçi olmak gerekirse etkisi bence 2-3 yıkama değil. En azından ilk yapıldığındaki etkisi 1 yıkama sonrası azalıyor. Her yıkama ardından yapılabilecek bir tarzda ürün bunlar.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bende Meguiars quik wax kullaniyorum, 3 4 yikamada bir atiyorum.

Bizim bir arkadas arabayi yikiyor, suyunu hafif alip daha araba islakken hizli cilayi fisfislayip oylece 1 kerede hem kurutmus hem cilalamis oluyor, belkide etkisi azaliyordur ama 1 kerede isi cozuyorum diyordu.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hızlı cila devrini kapadım, gereksiz, arabayı zaten bununla yıkıyorum, kendinden cilalı, PH dengeli , hızlı ciladan (Sonax) dayanımı aynı yada daha iyi gibi, arabayı bununla yıkayın başka şey gerekmez, tabii arabam Nasiol ZR53 le kaplı, ona zarar gelmemişte oluyor  :D

nxt-generation-car-wash-sampuan.png

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2 temel tip var

ıslak ve kuru

 

ıslak olan mesela sonax hızlı cilanın avantajı: yıkadıuktan sonra kurulama aşamasında fıslanıyor ve siliniyor. plsitk cam vb. beyazlatmıyor ve daha hızlı kurulanıyor

 

kuru tiplerde daha hızlı silmek gerekiyor hare bırakabilir tekrarlanıyor.

 

zaman açısından ıslak tipler daha pratik geliyor bana.

 

bunların etkisinin görülmesi için temlede parlayan bir boya gerekiyor. yani önce pasta cila sonra hızlı cila

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Yikamacim benim eski astrama prodüktör gibi bi ismi olan ürün uyguladi, arexonsun ürünü olabilir, kuş pisligi asla boyaya yapışmıyor, kuş pisliğinin üzerine hafif su döktüğünde akıp gidiyor , tam ismini ogrenirim onuda uygulayin müthiş birşey

Yorum bağlantısı

Arabamda zaten wax var, onun haricinde sonax kırmızı kullanıyorum, bitince de sonax bsd alıcam o çok daha iyi.

Islak iken uygulanıyor sonax, ve su iticilik ve kayganlık parlaklık hissi oldukça iyi

Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Islakken 3.cü uygulama da ozan ilk başlarda kuru yüzey

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...