İçeriğe Yönlendir

Opel Astra 1.6 115 Hp Motordan Gelen Tıkırtı Sesi


Zafer Güneş

Recommended Posts

Zafer Güneş

Merhaba değerli arkadaşlar. 2008 model H jenerasyon 1.6 115 hp Z16XER motor kodlu Opel Astra aracımız var. Aracı 87.000km de satın aldık, 11.000 km önce LPG dönüşümü uygulandı ve araç şuan 98.000 km'de. Herhangi bir yağ eksiltme problemi vs yok.

 

Motordan zaman zaman, özellikle rölantide tıkır tıkır dizel gibi subap sesi geliyor. Bazen de yolda giderken klima yüksek bir şekilde çalışıyormuş gibi bir çekiş kaybı oluyor. Çekiş kaybı yaşanmayan zamanlarda yakıt şehirlerarası km'de 18 kuruşlarda normalken, çekiş kaybı yaşandığı zamanlar 23-25 kuruşa kadar çıkıyor.  Gittiğim ustalardan biri ateşlemede problem olabilir diyerek ateşleme bobini ve buji değişimi önerdi. Önerildiği gibi ateşleme bobini ve bujileri orjinalleriyle değiştirdik. Değişim sonrası ilk zamanlar tıkırtı sesi yoktu, çekiş düzeldi fakat şu sıralar ara ara tekrarlamaya başladı.

 

Gösterdiğim diğer ustalar ise bu motorların yağ basıncı ile otomatik olarak subap ayarı gerçekleştirdiğini ve yağ eksildiği takdirde "kadehlerden" yani subap iticilerinden tıkırtı sesi geldiğini söyledi. Fakat yağ değişiminden sonra da aynı ses geliyor.

 

İlk aldığımız zaman da motorda hafif bir tıkırtı sesi vardı, fakat biz arabanın yabancısıyız diyerek pek üzerine düşmedik. Yani LPG dönüşümünden önce de ses mevcut olduğundan subap erimesi gibi bir şey olduğuna ihtimal vermiyoruz.

 

Bir diğer ihtimal ise yağ pompasının basıncının düşük olması. Bunu da en kısa zamanda kontrol ettirmeyi düşünüyoruz.

 

Daha önce aranızda benzer problem yaşamış, veya bilgisi olan varsa; sorunla alakalı düşüncelerini, tahminlerini burada paylaşabilirse çok sevinirim. 

 

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Zafer Güneş

Benzinde de LPG'de de bu durum yaşanıyor mu?

Evet yaşanıyor
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...