İçeriğe Yönlendir

Lpg Stop Etme Problemi


Emre Altınkaynak

Recommended Posts

Emre Altınkaynak

İyi akşamlar arkadaşlar. Aracım 2014 1,25 Fiesta.

9bin de BRC kiti taktırdım. 

350 km kullandıktan sonra araç bazen lpg ye geçişde stop ediyor.

Benzine alıyorum çalıştırıyorum Lpg ye geçiriyorum stop ediyor. Bazen de stop etmiyor lpg ye hiç geçmeyip Dıt dıt diye ötüyor kit.

 

Yaptırdığım yere götürdüm bilgisayara bağladılar filan birşey yok hata kodu yok filan dediler bir kerelik bişey olabilir filan dediler. Haftasonu iki üç kere daha yaptı bunu şimdi tekrar götürcem. 

 

Sizden bilgi istiyorum. Ne olabilir problem. Günümüzde paranla iş yaptırıyorsun ona bile güvenemiyorsun onun için soruyorum kandırılmayım. :) teşekkürler

Yorum bağlantısı
Emre Altınkaynak

Peki hocam regülatör de sıkıntı varsa değişiklik mi talep etmeliyim ?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Beytullah Kazan

Hocam bende yakin zamanda benzer sorunla karsilastim. Benzinden lpgye gecince stop ediyodu. yuksek hizda bi sekilde gaz yiyodu ama dusuk hizda stop ediyodu. regulator arizalanmis. onun da sebebi gaz kesici devreye girmedigi icin regulatore surekli gaz veriyomus. regulatorun icinde semsiye gibi diyaframlar varmis. o basinc diyaframlari patlatmis. tamir isine pek girmiyolar. cunki icindeki parcalar cok hassas dediler. acip kapatmakla ugrasmiyolar. ayrica tamir kiti bile pahaliymis. bende zavolli vardi. gaz kesici+regulator 500 tl dediler. onun yerine atiker taktik. ikisi 300 tl ye. sorun cozuldu. ustaya benim dedigimi bi sorun bakalim. gaz kesiciyide kontrol etsin.

Yorum bağlantısı
Emre Altınkaynak

Arkadaşlar yorumlar için teşekkütler. Servise gittim İstanbul dan bilgisayara bağlandılar ayrıca telefonlada buradakilere tarif ettiler. sebebi şu dediler. 

1,25 motora 1,6 yazılımı ve enjektörleri bağlanmış ayrıca gaz kesii arızalıymış değişti ve sorun halloldu.

Aradan bir hafta kadar sonra aynı problem ile karşılaştım. Bu sefer araba stop etmiyor benzinde çalışmaya devam ediyor lpg kiti dıt dıt ötüyor. Gene gittim gene bilgisayarda bişey görünmüyor dediler ustalık bu mudur bilgisayara bakıp bişey yok demek.

Problem nedir sizce artık bıktırdı bu iş gerçekten.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

stop etmiyor derken kontağı kapatınca ise? elektriksel bağlantı hatalı bir yerlerde. kontak akımı kesilmemesi sorun

Yorum bağlantısı
Emre Altınkaynak

Hocam olayı şöyle anlatayım. 

Lpg yi taktırdıktan kısa süre sonra araç lpg ye geçince stop ediyordu. Gittim gaz kesiciyi temizleyip taktılar. Bir kaç gğn sonra aynı sorun gene oldu bu sefer gaz kesiciyi değiştirdiler.

Yaklaşık 300 km daha kullandım sıkıntı olmadı ama sonra araç benzinde çalışıyor lpg ye geçmiyor. Dıt Dıt uyarı veriyor. Araç önceden stop ediyordu şimdi lpg ye geçine stop etmiyor uyarı veriyor. Bugün gene gittim ve tekrar gaz kesiciyi değiştirdiler. Üsteleik takılan gaz kesici benim araçdan ilk sökülüp garantiye giden miş. 

Artık iyice sinir bozucu bir hal aldı bu iş. Tekrar olması durumunda komple kit değişimi isteyeceğim. 

Sizce problem nedir ?

Yorum bağlantısı
Beytullah Kazan

Hocam eger gaza gecince ötüyosa iki sebebi vardir. 1- Kesici arizasi. Yani gazi algilayamaz ve benzinde devam eder 2-Şamandira sorunu. Şamandira da depo tam dolu olunca ariza verir. Son dolumda tam dolum yaptiysaniz bi defa fazla basinctan dolayi kendini emniyete alir. Bu emniyete alma sorununun cozumu bazi sistemlerde arac rolantide calisip basinc azalincaya kadar beklemektir.sonra normale doner. bazi sistemlerde ise o hatayi hafizasina aldigi icin hic lpg kullanamayacaginiz icin depo da bosalmamis olur..surekli fazla basinci algilar ve oter. birde bu yonden cozum bulmayi deneyin. bunlarin hepsi basima geldi. Bu arada sicak havalarda tam dolum yapilmamasi kesinlikle tavsiye edilir... Hem tehlikeli hem ariza verdirir.

Yorum bağlantısı
Emre Altınkaynak

Anladım hocam.. Banada kesici arızası dediler hep. Kesici defalarca değişti gene olunca ben sorun başka yerdedir diye düşündüm. Bakalım kesici gene değişti tekrar arıza çıkarıtacakmı görecez.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...