İçeriğe Yönlendir

İnceleme 2016 Peugeot 2008 1.6 Ehdi 92Hp S&s


Çiğdem Bilen

Recommended Posts

Çiğdem Bilen
(düzenlendi)

2016 model Peugeot 2008 Classic Edition.
1.6 eHDI 92hp S&S

Temmuz ayında yapılan bir kampanya ile 58800 lira gibi güzel bir fiyata satılan aracı cam tavan da (skypack) ekleterek 60000 liraya Kütahya'dan gidip aldık. Çünkü söylentilere göre her bayiye sınırlı sayıda gelmişti ve araç iki günde karaborsa oldu. Beyaz ve ledli cam tavan isteyince aracı zor bulduk. Bu süreci sizinle paylaşmıştım :)

 

 6mlQD7.jpg

Araç normalde Peugeot'nun Türkiye'de sattığı en üst donanım Allure'ye çok yakın. Aralarındaki farklar ise (bence fiyat farkına göre önemsiz) döşemelerdeki yarı deri ayrıntısı, ön park sensörü, perde hava yastıkları ve gösterge kenarındaki ledler classicte yok. Şu an Allure donanımlı eski kasa 2008 in fiyatı otomatik etg6 vites ile 76900 lira; ufak makyajla gelen yeni kasasısında ise manuel viteslisi 80400 liraya kampayalı fiyatlarla satılıyor.

Aracın standart donanımları

 OEdYN0.jpg

Donanım listesinde olmadığı halde sürpriz olarak gelen fazla donanımlar;
Katlanan aynalar
Start & Stop
Viraj içi aydınlatma
Yokuş kalkış desteği
Arka park sensörü
Good Year Vector 4 mevsim lastikler

Listede olduğu halde gelmeyen donanım ise;
Hazneli ön kol dayama. Hazne var evet ama ön kol dayama olarak kullanılacak şekilde değil.

İlk 2500 km kullanım sonucu aracın şehir içi şehir dışı karışık sürekli klima açık yakıt ortalaması 4.8 litre. Yakıt deposu ise 50 litre. Klima kapalı iken devreye giren start&stop yumuşak ve hassas çalışıyor.  Bence başarılı.

 

Yüksek hızlarda 120 den sonra rüzgar sesi rahatsız etmeye başlıyor. Müzik açasım geldi  (Ses sistemi idare eder alluredeki gibi  daha iyi olabilirdi.) Yol tutuşu ve sürüş konforunu beğendim. 92hp endişelendiğim gibi yetersiz gelmedi. 1-2 viteslerde biraz nazlı yavaş hızlanıyor ama daha sonra güzel açılıyor. Benzinli turbodan sonra bana böyle gelmiş olabilir. Süspansiyon çok yumuşak değil. Direksiyon tepkileri güzel.  Küçük direksiyon başlarda garip gelse de kolay alıştım. Koltuğu çok alçak konumda kullanmazsanız direksiyon göstergelerin görüşünü söylendiği gibi rahatsız edecek kadar kesmiyor.

 vZQm4p.jpg

 1N24dG.jpg

 rEmj91.jpg

Aracın tipini ve malzeme kalitesini diğer incelediğim captur ve juke dan daha çok beğendim. Yumuşak ve desenli plastik malzemeler, piano black ve krom detaylar, deri direksiyon vs özellikle iç ortamda şık kaliteli bir görüntü oluşturmuş. Dokunmatik ekran kullanışlı fakat internetle daha fonksiyonel olabilirdi. Türkiye'de internete bağlanamıyormuş. Daha kurcalayamadım ama telefon üzerinden falan belki bağlanılabilir. Uygulama indirince daha eğlenceli olur.

 Wb64X2.jpg

 Aracın boyutlarına gelirsek B segment araçlara göre tatminkar.  Bence baş hizası ve arka koltuk diz mesafesi yeterli. Çok uzun boylu kişilerden aracın basık geldiğine yönelik eleştiriler aldım. Cam tavanı açınca daha ferah hissediken kabin ledlerle daha güzel duruyor. Bagaj ise diğer aracımız fiestaya göre daha geniş ve yüksek. İki kişilik ailemiz için yeterli görünüyor. 3. kişi aramıza katılsa da yeterli olacak bence. Bebekli ailelerden olumlu yorumlar aldım. Bagajın alçak yükleme eşiği yüklemelerde büyük kolaylık sağlıyor.

 yVAm6y.jpg

Grip kontrol 5 farklı sürüş imkanı sunuyor. Kaygan zemin ve çamurdaki sürüş videolarını izledim. Tabiki 4×4 gibi olmasa da  başarılı yorumlar almış.  Araçla gelen 16" Good Year'ın 4 season lastikleri Bursa'da bize yeter kış kastiği al değiştir vs derdinden de kurtulduk :) :))
 
Kol dayamanın resmini çektim daha doğrusu saklama haznesinin  :) Lastiklerde şimdilik konfor bozacak bir şey ses falan yok ama bakalım zamanla göreceğiz.

6mlgj3.jpg

Bir iki resim daha... bahsettiğim beğendiğim yumuşak plastikler ve nikelajlar

yVAYk7.jpg

G3p6jV.jpg
LQAjzb.jpg

20191214_005457.jpg

20191214_005310.jpg

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 16
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Güle güle kullanın. Kol dayamayı merak ettim, fotosu var mıdır?

Lastiklerin yorumunu ilerleyen km'lerde bekliyorum.

Led'li iç mekan fotosu da isteriz

:nazar:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

malum sitede 2013 modelleri 60000 den yüksek fiyatlı bu fiyata çok çok iyi

Malum site neresi?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Sanırım pug 301 ile aynı motor kullanılmış. Bir süre aynı olan citroen c-ellsey kullanmıştım. Şehir içi tüketimi aracı sıkıştırmazsanız inanılmaz düşük . Ancak şehir dışı değişken hızlarda daha yüksek tüketim oluyor. Tabi kullanıma göre değişir bende öyleydi. Güle güle kullanın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alperen Artam

Hayırlısı olsun, aynı motora sahip c-elysee kullandım tüketim ve serilik gerçekten iyiydi zaten dizel Fransızların tekelinde belli bişey tabi bu aracın ağırlık ve aktarım olarak aynı tepkide olmasını beklemek doğru değil

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Herkese iyi dilekleri için teşekkürler :)

Güle güle kullanın. Kol dayamayı merak ettim, fotosu var mıdır?

Lastiklerin yorumunu ilerleyen km'lerde bekliyorum.

Led'li iç mekan fotosu da isteriz

Sani Bey fırsat bulunca istediğiniz fotoları ekleyeceğim
Yorum bağlantısı

hayırlı olsun fiyat efsane..arkadaşımda 2 hafta önce almaya niyetlendi bu kampanyadan ama 1 gün düşüneyim derken araç uçtu gitti bayiden 

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Abla çok güzelmiş araç, sürüşü çok keyiflidir eminim,  Yağmurda karda kullanacaksın bunu.. :good1:  :nazar:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...