İçeriğe Yönlendir

Lpg'de Aşırı Tekleme


Mehmet Eren

Recommended Posts

Mehmet Eren

Yakın zamanda yapılanlar:

-mk2 mondeo uyumlu LPG bujisi alındı. (Depoda hep kullandığım gaz varken çekiş süperdi.)

-Gaz bitti başka markayı denemek amacıyla farklı istasyondan fulledim.

 

Özellikle deponun yarısı bittikten sonra aşırı tekleme başladı. Benzinde hiç sıkıntı yok. LPG'de araba aşırı tekliyor. 4 farklı ustaya danıştım LPG yakıtınızı bitirin eski aldığınız yerden alın öyle bakalım dediler. Ancak gaz bir türlü bitmiyor. Baya zorladım yol yapmaya çalıştım bağırttım bitmiyor.

 

"Bir de seyir halinde iken gaza yüklenince silkeleye silkeleye de olsa gidiyor ve bu esnada kaput içinden bir açma kapama sesi geliyor çat çat diye..."

 

Çok yol gider belki diye başka istasyondan aldım, çok yol gidiyor gibi ama tekleyerek :D .

 

LPG filtresi mi tıkandı?

Enjektör arızası mı? (Boruları tek tek penseyle sıkarak test ettim sanki hiç bir enjektörde sıkıntı yok gibi.)

Regülatör arızası mı? (diyafram patlarsa böyle bir sıkıntı olabilir yazıyor internette)

Gaz kesici arızası mı? (ÇAT ÇAT şeklinde açma kapama sesi gelince şüphelendim.)

 

Ve en önemli sorum: Depodaki kalan gazı boşaltmanın bir yolu var mı ?

Yorum bağlantısı

Lpg sistemi komple elden geçmeli. Titreme, kaynağı çok basit olsa da, en zor bulunan sorunlar arasında geliyor. En ucuz parçaların bakım ve değişiminden başlayarak pahalıya doğru gidilebilir..

Yorum bağlantısı

DEpoyu Lpg ci boşaltabilir. Şamandıra vs için içindeki gazı boşaltıyorlar. Uğraşmayın Btirmek için araca zarar verirsiniz. Bazen Propan değeri düşük yada çok yüksek olan Lpg lerde Lpg kalibrasyonunu bozabiliyor. Siz önce depoyu boşalttırın sonra 10-15 tL lik bir Lpg alın ve kabirasyon yaptırın. 

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Bence biraz bekleyin. Ateşleme üçlüsünden ise yakın zamanda benzinde de yapmaya başlar. 

Yorum bağlantısı
Burak Kara

Lpg' de tekleme sorunum vardı buji kablolarını değiştirince sorunum düzeldi. Benzinde kendini hiç belli etmiyordu. Deneyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Filtre değiştirdim düzelmedi. Açma kapama sesi dediğim ses tamirci literatüründe patlama diye adlandırılıyormuş. Direk ateşleme sistemine yogunlaşıldı. Regülatör sağlam dendi. Hatırı sayılır bir usta telefonda lpg bujisi lafımı duyunca direk çıkar at onları çöpe orjinal al tak dedi. Baktım birisi sararmış. El atmışken uzun yol öncesi buji kablolarını da değiştirdim.

Sorundan kurtuldum. Buji buji kablosu ve bobini burada bulmam çok şans oldu. Buji kablosu markası tek AUTOLİTE vardı. Aldım. Artık nereye kadar götürürse. Bobin almadım. Yine yaparsa sırada bobin var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Acaba uzun yola çıkmadan bobin de değiştirmelimiyim ? Orjinal yok burada. Yan sanayi bir bobini taktırsam sıkıntı olur mu?

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Acaba uzun yola çıkmadan bobin de değiştirmelimiyim ? Orjinal yok burada. Yan sanayi bir bobini taktırsam sıkıntı olur mu?

Yan sanayi kesinlikle düşünmemeni tavsiye ederim. İnternette bol miktarda var. Kendin bile değiştirirsin. Biraz pahalıdır, tekleyene kadar bekle istersen.

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren
(düzenlendi)

Tekleme korkusu sardı. Hafif kasma var lpgde. Usta depoyu boşalttırıp içine çok az yakıt konduğu için basınç zayıf geliyordur ondan sana öyle geliyordur dedi. Yan sanayi bobin dandik olur orjinali bozuk bile olsa iyidir dedi. Depoya biraz daha gaz koyup iç basıncını artırıp öyle deneyeceğim. İnşallah kasma da ortadan kalkar be hiç teklemez.

tarihinde Mehmet Eren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Arı

Eğer lpg kitinde sorun yoksa; 2bin ile 3bin devirde lpg de arabam tekliyordu bujileri kabloları değiştirsemde, no name ustaya götürdüğümde sorun buji ve kablolardan dendi yeni olmasına rağmen ustalar kendi markalarını kullandı ve sonuç taktırdığımdan beri olan tekleme sorunu gitti. Yani buji ve kablosu uymuyorsa da yapabilir.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Her şey sırayla arkadaşlarda belirtmiş zaten en ucuzundan pahalıya. Yada eş değer bir araba bulup diğer aracın bujilerini buji kablolarını ve özellikle bobinini değiştirin yapmayacaktır.

Lpg enjektörlerinin ayarları ustalarca eğer alyanla oynandıysa kesin açmışlardır sakın ellettirmeyin kalibrasyon öyle alyanı alıp ayarları açmayla kesinlikle olmaz.

Önce buji buji kabloları özellikle bobin eğer lpg istasyonunda sıkırtı yoksa ve gittiğiniz lpg ustası enjektörleri kurcalamadıysa tabi.

(Lpg enjektörleriniz valtek tipi ise ustanız bunlar niyadını tamamlamış deyip deyiştirmeniz önerilirse bakım ve kalibrasyon için yardımcı olurum.)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...