İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 - Sunroof Bölgesinden Gelen Zırıltı Sesi


Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Harun Kocaçalışkan

Merhaba arkadaşlar,

 

aracımın sunroof bölgesinden (sunroofun en geri tarafı) tavanın iç kısmı gibi bir yerden, düşük devirden hızlanmalarımda ya da bozuk yollarda gelen bir trim yada zıngırtı sesi gelmeye başladı. O bölgeye elimle bastırırsam ses kesiliyor. Bununla alakalı aracı kime götürmek lazım. Servise mi götüreyim yoksa döşemeciye falan götürüp tavan döşemesinin altına mı baktırayım.

Yorum bağlantısı
Onur Yeşil
(düzenlendi)

Döşemeciye götürmeniz yeterli.Bende de aynı ses var.Benim tahliye devresi metal o vuruyor sağa sola,zırıldıyor.Müsait bi zamanda kendim el atacağım.Belki sizin de tahliye devresi falandır,çünkü benim de zırıltı tarif ettiğiniz yerden geliyor.

tarihinde Onur Yeşil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Harun Kocaçalışkan
(düzenlendi)

Bu hususla alakalı yaptığım uzun dönem incelemesinde sesin sıcak/soğuk farkı olan zamanlarda arttığını gözlemledim. Özellikle kışın daha çok artıyor. Yazın ise sabah serin saatlerde ses gelirken hava ısınınca ses kesiliyor. Bu da bizi sıcaklık farkıyla genişleyip daralan bir parçaya götürüyor. Metal ya da plastik bir parça ya da bir vida. Ben de ilk olarak tespit ettiğim ve formu her iki tarafta da değişmiş olan bir parça üzerinde ufak bir işlem yaptım. Parçanın altına çift taraflı bant attım ve würth silikon sprey ile temizledim, vidalarını da sıktım. Bakalım ses kesilecek mi? 

 

ERZaDn.jpg


mknY2V.jpg

 

 

 

 

 

tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...