İçeriğe Yönlendir

Bmw F20 116I - Lifter Sesi Mi Acaba?


Gökhan Turunç

Recommended Posts

Gökhan Turunç

Arkadaşlar merhaba,

Son zamanlarda aracın motoru benzinli bir arabaya nazaran ( sıcak veya soğuk ) daha yüksek sesli çalışmaya başladı. Özellikle vites D konumunda iken; dururken ya da gaz vermeden rölanti devri ile hareket ederken, motordan titreşime / uğultuya benzer ses geliyor. Bununla beraber aracın rölanti ses seviyesinin yükseldiği kanısındayım. İçerideki sesin videosunu çekemedim ancak motor sıcakken, kaputu açarak motorun sesini kaydedebildim. Bir kaç araştırmalarıma göre lifterden şüpheleniyorum ama emin değilim. Özellikle BMW ve benzinli araçlar konusunda tecrübe sahibi arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum :)

 

Video: http://sendvid.com/wn1rk9xn?secret=74b88137-2b31-4d4c-9ad6-6c3e63efcb06

Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç

Aracin en son bakimini yetkili serviste Haziran 2016'da yaptirdik ve yaklasik 3-4 ay sonra tekrar yaptiracagiz. Yani bakim konusunda bir aksaklik yok.

Vanos motordan kastiniz tam olarak nedir bilmiyorum ama BMW'nin PSA ile ortak gelistirdigi 4 silindirdi 136 beygirlik benzinli motor.

Ben ozellikle benzinli arac aldim ki basim agrimasin diye ama insallah bir sorun yoktur.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Gökhan Turunç

Arkadaşlar sorunu çözdüm; belki daha sonra bu sorunu yaşayanlar olur, yardımım dokunur. Hiç öyle beklediğimiz gibi bir sorun değilmiş :) Motor bölümünde ki bakalit bir parçanın vidası gevşemiş ve belirli zamanlarda ses yapıyormuş. Yetkili servis çözdü :nazar:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...