İçeriğe Yönlendir

Mazda 3 1.6D Turbo Hortumu Patladı


Emrah Uludağ

Recommended Posts

Emrah Uludağ

Geçen cumartesi Mudanya yokuşunu tırmanırken gaz yememeye başladı, baktım içinde ünlem olan sarı arıza lambası yanmış. Çektim kenara kontağı kapadım açtım lamba söndü ama rolantide inceden bi fısslama geliyor. Gaza basınca iyice elektrik süpürgesine bağlıyor. Ustayı aradım gaza yüklemeden gidebilirsin dedi eve kadar gittim. Pazartesi gösterdim, turbo ile intercooler arasındaki hortumda delik çıktı. Sanayide ne kadar parçacı varsa -ford peugeot citroen volvo dahil- hiçbirinde yok. Yetkili servislere geçtim - yine ford peugeot volvo dahil- onlarda da yok. Mazda'nın Türkiye'de deposu yok o yüzden istemiyordum ama digerlerinden de parçayı denemeden sipariş etme riskini alamadım. 15 gün bekleyeceğiz mecburen, tek teselli fiyat korktuğumun altında, 160tl.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
(düzenlendi)

Geçmiş olsun, ne hortummuş arkadaş, bulunmaz hint kumaşımı bu.  :unsure2:

tarihinde Hakan Gürsu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Slm bu hortum ford focus dizel 110 luk da kullanılan motor ile aynı değilmi ? resmini paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabilirim bence ford yedek parçacısından bulabilirsiniz bence 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hortum geçici olarak güçlü bantlarda onarılamaz mı? Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ

Hortum geçici olarak güçlü bantlarda onarılamaz mı? Geçmiş olsun.

Teşekkürler hocam, delik şu an dediğiniz gibi çadır bantı dedikleri lifli bant+fazladan kelepçeler ile geçici olarak kapatıldı ama yuklensem yine yapacak diye pek binmiyorum, binsem de 2bin deviri geçmeden kenardan gidiyorum.

0yg2lW.jpg

İstanbul'daki parçacıları dahi aradım onlar bile servise yolladı serviste ise ellerinde yok sipariş edecekler. Mesela bir tane çıkma focus 2 hortumu buldum, 90'lık olduğu için uymadı. Usta Focus 3 hortumu olmaz, kısa gelir demişti, ben yine de aradım. Görerek almak istedim ama hiçbirinde yok, bakalım Belçika'dan ne gelecek, üzerinde fomoco yazmasın da :)

Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ

Focus 3 hortumuna benziyor gibi bu ?

Bi görebilseydim parçayı hemen dener alırdım ama kimse elinde bulundurmuyor. Pek bozulan bir şey değil herhalde.

Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ

nasıl bulunmaz mazdanın içindeki motor ne motoru psa vs değil sanırım .

Hocam motor aynı, daha önce de geri vites müşürü lazım olmuştu, f3 müşürü aynen oldu. Zaten f2 ile bunu yanyana lifte kaldır alttan bakınca ayırmak zor. Motor ise f3'teki euro5 83kw dizel, 6 ileri.

Bendeki sorunum yetkili servis dahil bu motorun parçacılarının hiçbirinde bu hortumun bulunmaması. Hepsi de depodan sipariş ederiz diyor. Fiyat da hemen hemen aynı.

Garantiden değişen turbo ve hortumlarını foto çekmiştim sanki benziyor

LQNYG1.jpg

İçi turuncu hortumla aynı kalınlıkta -benimkinin de içi turuncu- farkettiyseniz benim fotoda hortumun boğumlu kısımdan sonra biraz daha uzun bi kısım var (üzerinde ısı bandı vardı).

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • 3 ay sonra...
Emrah Uludağ

Şöyle baktım da konu havada kalmış gibi. Parça 1 haftada geldi, servisten gittim aldım sanayide taktırdım.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...