İçeriğe Yönlendir

Telekom Internet Hız Sorunu ?


Metin Mankal

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Herkese merhabalar..

TTnet ten taahhütüm bitince Dsmart tv internet paketine geçtim.8 mb 50 gb akk..TTnet te hızım 16 mb 75 gb akk idi. Şimdi kafama takılan şu.TTnet te 16 mb hızla 360 p videoları zor izliyordum.720 - 480 p hayaldi zaten.Bir kez arıza bildirdim geldiler.Apartman içi tesisat kablolarının çok adi olduğunu hızın bu nedenle düşük olduğunu söyleyip gittiler. Ancak şu anda Dsmart 8 mb hız ile 720 p videoları çok rahat izleyebiliyorum.Hatta akk dolduktan sonra hızım 2 mb e düştüğü halde bile tt netten hızlı.Ayrıca şu anda videoları 720-480 p izlediğim halde akk daha geç doluyor.

(sıkıntı teşkil edecekse firma isimleri kapatılabilir.)

Saygılar....

Maraş'ta fiber internet kullanıyorum o bile hızda yerlerde. Bina yeni olduğu halde. Modem tilgin marka ve berbat.

hız kontrolunu kaçlık video izlediğiniz ile değil speedtest ile yapın.

speedtest iyi veriyor ama video izlenemiyor ise:

1- video sitesi aşırı yüklüdür

2- telekom çıkışı aşırı yüklüdür

3- birisi sizin paketleri inceliyordur

Hocam testte 23 mb görünüyor ama site bağlantı hızlarının gerçek değeri değil. Çünkü aynı siteye aynı bilgisayarda telefonunun WiFi yayını ile daha hızlı bağlamıyorum.

Hocam benim kafama takılan da bu zaten. Speedtest te her şey normal görünüyordu.Kullandığım siteler bir kaç dizi sitesi ve youtube. İzlediğim saatler de aynı saatler.Ama ciddi fark var arada.

Evet zaten testte 13 mb üstüne pek çıkmıyor .Ne yazık ki bizim sokağa bir türlü fiber gelemedi...

Gelsede değişen birşey Yok hocam. Maraş'ta tilgin modem veriyorlar.

WiFi ile 3-5 cihaz bağlarsan modem şişiyor. Modemi kapatıp açmaktan bıktım. En son access point ile WiFi yayınına başladım. Kapat açtan kurtuldum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben şunu anladım, ttnet'te en büyük sorun yoğunluk. Yeni eve çıkınca (hem bina yeniydi hem de binanın olduğu caddede yerleşim yeni doluyordu) henüz fazla internet  kullanan yokken ttnet uçuyordu. 15-20 mb/s ile download yapıyordum. Sonra git gide bu azaldı. Hız testinde normal çıksa da youtube'da 1080p video kesinlikle izlenmiyordu. 720p bile donuyordu. (Ben bu hız testini fabrika verisi yakıt tüketimine benzetiyorum, gerçek hayat farklı oluyor.)

 

sonra ne yaptım, süperonline'a geçtim. Sorun kalmadı. 

Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir

Bu hız testlerinde sanki bi üçkağıt oluyor. Sanki ttnet hız testi yaptığımızı algılayıp hızımızı normal gösteriyor,diğer zamanlarda kısıtlıyor gibi. Herkesin dediği gibi hız normal çıkıyor ama bi video izlemeye yada dosya indirmeye başlayınca mal ortaya çıkıyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...