Konuralp Aracı 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Herkese merhaba, Aralık ayının sonuna doğru 2 günlüğüne Gaziantep'e gidiyoruz. Seyahatin amacı tamamen gırtlak/boğaz faaliyetleri , bugüne kadar başkalarından dinleyip, okuduğumuz o eşsiz mutfağın tadına yerinde bakmak . Uçak biletlerimizi aldık, lakin henüz otel işini ayarlamadık. Antepli dostlardan ve/veya Antep'i bilen dostlardan, otel konusunda ve nerede ne yemeliyiz, nereleri mutlaka görmeliyiz, nereden neyi almalıyız gibi konularda tavsiye ve önerilerini bekliyorum. Selamlar. Yorum bağlantısı
Cem Işık 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Gitmeden önce "antepliyim ağam ben" adlı güzide eseri dinlemek şart.. Katmer,kuru dolma.. .. .. Ağzım sulandı daha fazla devam edemeyeceğim.. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Merhaba Konuralp bey otel konusunda çok bilgili değilim ama merkezde bulunan normal otellerde kalmanızı tavsiye ederim. Sabah için ilk olarak kale altında ciğer yenmeli, ciğer sevmeyenler mutlaka katmerin tadına bakmalı öğle arası aparatif olarak nohut dürümün tadına bakılmalı akşam ise beyran çorbası içilmeli eğer bünyeniz müsait ise akşam kebap genin ilerleyen saatlerinde gece 1-2 gibi beyran içebilirsiniz. bu arada vazgeçilmez tatlıda gazimuhtar da koçak baklavadan baklava yenmeli. kebap söylerken karışık söyleyip hepsinin tadına bakmanızı öneririm. Bi kaç resim ile konuyu canlandiralim Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Sabah erken Metanet de Beyran http://www.sofra.com/?p=202veya Katmerci Zekeriya da Katmer http://www.gaziantepkatmeri.com/ öğlen Karşıyakada Halil usta da küşleme olmazsa olmaz http://www.kebapcihalilusta.com.tr/ aklıma geldikçe yazarım dahası var..... 4 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 En iyi katmer nerede yenir? Ben özellikle bunu merak ediyorum Yorum bağlantısı
Cem Işık 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Merhaba Konuralp bey otel konusunda çok bilgili değilim ama merkezde bulunan normal otellerde kalmanızı tavsiye ederim. Sabah için ilk olarak kale altında ciğer yenmeli, ciğer sevmeyenler mutlaka katmerin tadına bakmalı öğle arası aparatif olarak nohut dürümün tadına bakılmalı akşam ise beyran çorbası içilmeli eğer bünyeniz müsait ise akşam kebap genin ilerleyen saatlerinde gece 1-2 gibi beyran içebilirsiniz. bu arada vazgeçilmez tatlıda gazimuhtar da koçak baklavadan baklava yenmeli. kebap söylerken karışık söyleyip hepsinin tadına bakmanızı öneririm. Bi kaç resim ile konuyu canlandiralim Ciğer ağzıma sürmem, evmizde de pek pişmez sevilmediği için. Adana'ya gittik bu şekilde 4 arkadaş gırtlak turizmi için,3-4 sene kadar önce, sabah 7 gibi indi uçağımız, kahvaltıya gidiyoruz dediler. Nereye dedim, uzaylı görmüşçesine baktı arkadaşlarım yüzüme, ocakbaşına tabi dediler.. Etmeyin tutmayın dedim.. Ben ciğer yemem dedim.. Gel dediler, bir lokma ye, beğenmezsen başka yere gideriz.. Netice itibariyle ağzıma sürmem dediğim ciğerden 4 kişi, 105 şiş yiyerek kalktık masadan.. O nasıl bir güzellikmiş yahu.. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Aynen dediğiniz gibi bende antepe tasinmadan önce sizin gibiydim. Şimdi ailecek cigerci olduk [emoji2] Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı 15 Kasım 2016 Yazar Paylaş 15 Kasım 2016 Merhaba Konuralp bey otel konusunda çok bilgili değilim ama merkezde bulunan normal otellerde kalmanızı tavsiye ederim. Sabah için ilk olarak kale altında ciğer yenmeli, ciğer sevmeyenler mutlaka katmerin tadına bakmalı öğle arası aparatif olarak nohut dürümün tadına bakılmalı akşam ise beyran çorbası içilmeli eğer bünyeniz müsait ise akşam kebap genin ilerleyen saatlerinde gece 1-2 gibi beyran içebilirsiniz. bu arada vazgeçilmez tatlıda gazimuhtar da koçak baklavadan baklava yenmeli. kebap söylerken karışık söyleyip hepsinin tadına bakmanızı öneririm. Bi kaç resim ile konuyu canlandiralim Sabah erken Metanet de Beyran http://www.sofra.com/?p=202veya Katmerci Zekeriya da Katmer http://www.gaziantepkatmeri.com/ öğlen Karşıyakada Halil usta da küşleme olmazsa olmaz http://www.kebapcihalilusta.com.tr/ aklıma geldikçe yazarım dahası var..... Teşekkür ederim, Metanet ve Katmerci Zekeriyadan bir de Halil Ustadan her yerde övgüyle söz ediyorlar, sizlerden de teyit gelince programa aldık. İmam Çağdaş hakkında ne dersiniz, bazı yazılarda övgüyle bahsederken bazılarında ise meşhur olduktan sonra bozuldu deniyor. Ayrıca şehri de gezmek istiyoruz, Zeugma Müzesi, Bakırcılar çarşısı başta olmak üzere başka nereleri mutlaka görmeliyiz? Baharat alışverişi yapmalı mıyız, nerden yapmalıyız? Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 En iyi katmer nerede yenir? Ben özellikle bunu merak ediyorum Katmerci Zekeriya veya Ünaldı dolmuş durakları mevkii Bilge katmer cocukluğumdan beri var olan bir yer. 2 Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Teşekkür ederim, Metanet ve Katmerci Zekeriyadan bir de Halil Ustadan her yerde övgüyle söz ediyorlar, sizlerden de teyit gelince programa aldık. İmam Çağdaş hakkında ne dersiniz, bazı yazılarda övgüyle bahsederken bazılarında ise meşhur olduktan sonra bozuldu deniyor. Ayrıca şehri de gezmek istiyoruz, Zeugma Müzesi, Bakırcılar çarşısı başta olmak üzere başka nereleri mutlaka görmeliyiz? Baharat alışverişi yapmalı mıyız, nerden yapmalıyız? İmam Çağdaş turistik bir yer çok pahalı o paraların yarısına aynı yemeği yiyeceğiniz yerler var mesela eski pazaryeri yakını http://xn--ulcuolu-txa32c.com.tr/bu da benden olsun https://www.youtube.com/watch?v=B3hZ3de7YLU 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 güneydoğuya gitmeden önce biri bana haşlanmış nohutu dürüm yapıp yiyeceksin ve hoşuna gidecek dese gülerdim.ama yedikten sonra güzel geliyo gerçekten özellikle sabahları 1 Yorum bağlantısı
Feriz AY 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Birde Nizip nohut dürümü ise bol limonlu,bol acılı pişmiş biberli,bol salatalı miss. 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Beyran: Metanet, Kelebek, Sakıp Usta Lahmacun: Çıtır, Üçler Kebap çeşitleri: Halil Usta, İmam Çağdaş, Gaziantep Evi (kırkayak parkı) , Çulçuoğlu, Birecik Sofrası, Yuvarlama çorbası - dolma vb yöresel yemekler : Gaziantep Evi Ciğer : Kale altı Haydar Usta, Urfa Tike Ciğer Nohut Dürüm: Dürümcü Recep Usta Baklava : Koçak, İmam Çağdaş, Güllüoğlu (almacı pazarındaki) Katmer :Katmerci Zekeriya Künefe :KözAntep, Özikizler 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Keşke ben de gidebilsem, ama kendimden korkuyorum ne varsa yemeye çalışırım diye[emoji2] 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 Keşke ben de gidebilsem, ama kendimden korkuyorum ne varsa yemeye çalışırım diye[emoji2]Korkma, vakitli gel hepsinden ye. Yorum bağlantısı
Feriz AY 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 Burası Gaziantep. Burası Gaziantep. 360' fotoğrafı çekip gönderdim,ama açmadı. Yorum bağlantısı
Feriz AY 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 Moderatör arkadaşlar dan ricam,bu foto ve yorumumu silebilir mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts